| qest11 a întrebat:

Vechiul meu rotopercutor mergea doar la turatie maxima. Acum cel nou are turatie variabila, iar cand e setat pe percutie si il turez incet fara burgiu, simt un usor sunet de percutie, si o vibratie moderata. La voi tot asa face? La celalalt, care mergea doar la maxim, nu simteam nici o diferenta intre comutari.

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

O fi alta marca si are un sistem mai diferit de percutie.

Bula
| Bula a răspuns:

Rotopercutorul vechi are doar butonul de reglaj defect, care se poate repara de catre un meserias priceput.
Rotopercutorul nou este normal sa vibreze din moment ce este setat pe percutie. Are problema doar daca este setat pe gaurire simpla.

| qest11 explică (pentru darrio2007):

Amandoua sunt din categoria de 200-250 de lei. Scula veche, cu motorul vertical, am desfacut-o de multe ori, stiu cum functioneaza. Percutia incepe abia cand lasi greutatea rotopercutorului pe burghiu, si actioneaza exact ca un ciocan. Cealalta noua parca ar fi pe principiul bormasinei clasice. Oricum ii fac retur pentru ca mandrina invarte stramb, e descentrata.

| qest11 explică (pentru Bula):

Si ala vechi are percutia buna, si se simte doar cand vreau sa dau gaura, iar in gol se aude doar motorul. Probabil este o diferenta de angrenaj, nu am demontat niciodata una cu motorul orizontal si nici nu am avut ocazia sa folosesc una. I-am descoperit niste defecte printre care descentrarea mandrinei si am de gand sa-i fac retur. Este vorba de rotopercutorul de la LIDL de 1050w. Ca o proba, am dat usor o gaura de 10mm intr-o piatra de rau, dar mandrina descentrata m-a convins sa o duc inapoi.

Bula
| Bula a răspuns (pentru qest11):

Mandrina se poate centra usor: trebuie luata jos de pe ax si pus inapoi, dupa care se indreapta cu usoare lovituri de ciocan de lemn sau de ciocan PRIN lemn. happy