Insectele nu prea intra in corpul uman, ci isi vad de activitate prin casa.Paianjenii cu siguranta vaneaza muste si gazulite, fiind ocupati cu panzele pe care le tot strici cand faci curatenie.Cred ca ai vazut prea multe filme horror.
Am folosit spray de cateva ori, cat eram plecata pret de 4-5 ore, apoi am aerisit tot.
Eu dau cu Killtox - o dată/an (la inceputul lui septembrie) - pentru molii și alte insecte nedorite care își gasesc refugiu în casă in timpul verii. Când nu găsesc Killtox original dau cu Aroxol. Țin geamurile închise timp de 4-5 ore timp în care plec în oraș! Când revin areisesc foarte bine casa!
Sper că ai glumit cu intratul în alte locuri!
Otravă ☠ pentru insecte se dă doar cu cea recomandată pentru populație. În momentul în care pulverizați otravă, vă acoperiți gura cu o mască și lăsați un geam crăpat la una din camere, chiar dacă dați cu otravă, iar, după maxim 120 de minute, intrați și deschideți toate geamurile, ușile de la camere și cel puțin 3 ore, nu intrați în locuință. După aceea, cel puțin 24 de ore, vă rămâne în continuare un geam deschis sau întredeschis ca să se asigure în continuare o aerisire a apartamentului.
Stropiți podelele goale, la colțurile superioare ale camerelor.
Să nu existe alimente scoase din dulapuri, medicamente, cosmetice la exterior pe perioada dezinsecției.
Am luat un Raid de la Lidl; l-am aplicat in camara, spre urcarea in pod, ca erau paianjeni. Mi-am tinut respiratia, am pulverizat in toate colturile vreo 20 de secunde, am iesit... Si n-am mai intrat acolo de cateva zile, ca am alte treburi
In mod normal pulverizez spray-ul, las undeva la 20-30 de minute cu geamurile inchise, apoi intru sa deschid geamurile si plec repede din camera. Revin in cel putin 30 de minute, cand nu mai miroase a spray.
Aceeasi procedura e trecuta si pe ambalaj.
Firmele de dezinsectie folosesc substante inofensive pentru oameni (teoretic), stropesc colturile camerei, peretii si alte zone, si iti spun ei cat timp sa tii geamurile inchise, cand ai voie sa aerisesti. Ai voie sa ramai in zona, dar apar usturimi la nivelul ochilor si gatului, ceea ce nu e tocmai placut.
Diferenta dintre un spray Raid si o dezinsectie profesionala este ca spray-ul omoara doar insectele la care ajunge produsul, iar dupa aerisire nu mai are efect pentru noile insecte care ajung in camera.
Dupa dezinsectie nu mai supravietuiesc nici insectele care intra pe geamul deschis, mor foarte repede.
Am doar cateva insecte. Cred ca Raid e suficient. Pe aici din fericire mai trec pe strada cei de la dezinsectie si dau din masina cu insecticid. Nu imi intra zburatoare pe geam
Sa iti intre prin alte locuri cand dormi, aia da Paianjenii, ce ar putea sa faca, doar sa te intepe daca nu au tintari sau altceva ce sa manince.
Ginbdaceii aia nu stiu ce sunt, nu ai spus, dar sigur nu-ti intra pe nicaeri, nici urechi, nas, sau alte locuri cum ai spus tu.
Nu trebuie sa asrisesti aplici prin locurile pe unde stau gindaceii aia si aia e tot.
Pe acel produs scrie si cum sa il folosesti, spune mai tot ce se face.Asa ca decat sda stai la povesti pe TPU, demult era citite acele instructiuni si deja stiai
Deci pe viitor cauta la orice produs sa vezi daca are eticheta, cele cu eticheta sigur au modul de folosire, contraindicatii si etc.mai ales otravurile astea.
Nu trebuie sa intrebi pe nimeni, ori sa faci ce fac altii, bine este sa faci cum spun aia pe instructiuni.
Da na cine sa citeasca alea parca e mai funny sa citesti pe TPU
Ce ai gasit? Linkul ala vorbeste despre ce maninca oamanii fara sa vrea, ori fara sa constientizeze.
Chestiile astea is stiute, cel putin de catre cei care vor sa stie. Eu am spus pe aici, mai ales la cei vegani sau vegetarieni, care se dau mari loviti ca ei nu maninca animale, dar habar nu au, ca ei de fapt maninca.
Si cei mai inraiti vegetarieni indieni, pai aia maninca cereale la greu, dar de alea tinute in conditii, vorba aia, ca la indieni colcaie cerealele alea de animaluri, dar ei o tin tot pe a lor ca nu maninca, ei nu consuma produse animaliere, ca ei traiesc si asa fara.
Fara animale nu putem trai, plantele nu au vitamina aia b12 sau cum so numi, o gasim in animale, iar indienii aia crescuti de mitititei doar cu iarba, consuma insecte la greu, asa cum arata si acel articol ce ai citit si tu.
Nu exista om sa nu consume animale, insectele fac parte din regnul animalia, deci is considerate animale.
Acum sa vedem de tine, ce legatura are articolul aratat cu ce spui tu de gindacei ca iti intra in zonele crespuculare
Ca zic aia acolo, ca ar putea intra in gura, nas cand dormi, nu zic ca nu ar putea intra, dar rapid si fug, se intampla nu foarte rar, extrem de rar.
Daca ai vazut nici nu spune mare lucru despre insectele consumate in timp ce dormi, pentru ca nu prea ai cum sa le consumi. Atunci cand o insecta, ajunge pe buze, deja involuntar simti si dai cu mina, sa mai intre si in gura, sa treaca de limba si bla bla, cale lunga.
In nas la fel, tu respiri, de intra ceva care se misca in nas stranuti rapid, il arunci cit colo.
Eu zic ca insecte consumate in timpul somnului e undeva spre zero.
Nu stiu sa intre prin alte zone de astea crepusculare toate intrarile in organism is f sensibile, chiar si cand dormi bustean deci eu asa spun, nu o sa iti intre gindacei aia nicaeri, asa ca stai linistita.
Restu ce spun aia acolo, astea le stiam de cand eram copil, multi nu le stiu pentru ca nu au intrebat, nu au citit, nu stau sa gindeasca.
Multi oameni spun ca, am stropit pomii, dar tot au facut vermi.Eu am intrebat cand ati stropit? Zic ei am stropit si fructele si tot
Daca nu stropesti inainte sa faca fructe, adica floarea aia inainte sa se faca fruct, sau imediat dupa ce cad petalele, atunci la revedere.
Multi oameni cred ca fructele fac viermii pentru ca acei viermi ar intra in fructe majoritatea oamenilor nu stiu ca de fapt viermele iese din fruct, nu intra, acea gaura nu a facut-o ca a intrat, a facut-o ca a iesit.
Deci insecte ca, muste, viespi, cand pomii infloresc, apoi imediat ce cad petalele si se formeaza fructul, insectele alea vin si inteapa acel fruct mic, acolo o bobita mica, si depune oua in interior.
Ouale alea se vor dezvolta odata cu fructul respectiv, iar cand fructul ajunge la maturitate, atunci iese si larva din ou, maninca din miezul acelui fruct, creste, apoi iese afara unde se face musca, viespe etc.
Deci cand maninci un fruct poate avea, sa nu zic sigur, larve sau oua de insecte, uneori si moarte, dar pe care nu le vezi cu ochiul liber.Deci animale exista in orice plata vegetala, fructe, legume, nu te gindi ca sta vaca sau porcu in fructe, is insecte in diferite stadii de dezvoltare.
Fa si tu proba acasa.Ia o punga de faina alba, deschideo si las-o pe masa. Poti sa o pui si in ceva vas acoperit sa nu zici a intra acolo alte insecte, dupa ceva vreme o sa gasesti in acea faina viermi la greu
Exact e rahat de vierme, plus ca acel fruct are gust amarui, sau mai stiu eu ce gust, pentru ca viermele lasa tot felul de chestii, enzime, rahaturi etc.
Asa ca pentru cei care prefera fructe cu viermi, sa le manince ei pe toate Fructele atacate de viermi, de bacterii sau ciuperci, au gust amarui de regula, de cele mai multe ori in zona fructului undei acel daunator.
Dar cum multe fructe is recolatate de regula astazi inainte de vreme, nu prea mai vezi asa fructe cu gauri, poate daca lasi tu fructul ala si se coaca, daca o mai poate face, sa iasa viermele afara.
Dar lasa ca e bun, maninci vitamina aia ce organismul are nevoie.
Fiecare organism cauta sa supravietuiasca nu? Insectele nu stau sa cloceasca oua, reptilele la fel, le lasa in locuri protejate si unde ar avea ce minca dupa ce larva ar iesi din ou.
Unele inscte isi depun ouale in fructe, altele pe frunze, altele in lemnul plantelor, in seminte, cum este la cereale si tot asa, putine in alte locuri, pamint, dar tot asa prin preajma radacinilor, sa aiba ce roade larva cand o sa iasa.
Daca ai o carte de entomologie, a colo spune tot despre fiecare insecta, mai toate insectele sau cele care stau pe linga noi, is f bine studiate, se stie cam tot despre fiecare.
Cel mai bine vezi ce spui, chestia aia cu rahatul, la prune, acolo vezi cel mai bine rahatul ala.
Cauta prune de alea pentru gem prin piata si sigur printre ele o sa gasesti si fructe asa, cand le scoti simburele vezi rahatu La mere mai putin, stropesc aia la greu la mar, cel putin pentru insecte, pentru ca nu mai cumpara nimeni mere sau pere cu gauri in ele.
La prun nici nu se vad, plus ca fructele is mai micute, cel putin alea xce spun de toamna sau din care se fac gemuri.
Dar ce rahatu nu-i bun? Plantele cum maninca rahat? Dai cu balegar de animal, planta ia din acel balegar mincare, apoi tu maninci planta aia
Doar nu are gust de balegar, dar la fructe uneori balegarul insectelor are gust bun
DracuIa întreabă: