Întrebare recomandată | maxxu09 a întrebat:

Vreau sa construiesc o magazie pentru scule la tara la bunici. Ca material m-am decis sa folosesc lemnul pentru ca e mai ieftin si pentru ca ma descurc eu cat de cat la asemenea constructii. Problema care a aparut este la fundatie; nu prea ma pricep la prepararea cimentului, cat nisip si cat pietris ar trebui sa pun ca sa iasa compozitia bine?

6 răspunsuri:
| tr3ig a răspuns:

Nu stiu daca intelesesi ceva din linkul ala. eu de obicei, si mai ales cu cimentu care este la noi in tara pun 1:3 sau 1:4 depinde cum imi place mie consistentza.(1:3, 1:4 adica o lopata/galeata/cancioc de ciment la 3 sau 4 lopeti/galeti/cancioace de balast.

| adishorMS a răspuns:

Cam 1ciment la 3balast cam asa e proportia, dar pe sacul de ciment gasesti si retete pe cel de la lafarge sigur

Răspuns utilizator avertizat
| dragutza9 a răspuns:

Cantitati necesare pentru prepararea unui metru cub de beton B100 :
-ciment = 203 kg/mc (48 lopeti de ciment/mc)
-balast 2232 kg ( 395 lopeti balast/mc.)
-apa 165 litri/mc (consumul de apa poate varia functie de umiditatea balastului.)
1 lopata ciment ……10.5 lopeti de balast …….3.5 l apa
Daca este mai micut foloseste mai putin, dar tinete de pe instructiunile de mai sus.Succes!

| Marin_Preda_1949 a răspuns:

Pentru fundatie iti trebuie un beton de marca B50. Acest beton se poate prepara cu balast, nefiind neaparat necesare sorturile, 3-7, 7-15, 15-31, ci un balast 0-40 chiar si 0-60. Se poate folosi si un beton ciclopian - cu bolovani. Deci folosesti dozarea volumetrica, la un volum de ciment pui 5 volume de balast (o galeata de ciment la 5 galeti de balast, 2 galeti de ciment la 10 galeti de balast si asa mai departe.). Betonul trebuie sa fie mai vartos nu fluid, atentie cu apa. Spor la treaba!