| nukeyly a întrebat:

Vreau sa schimb caloriferele de fonta si nu stiu cat de grele ar fi, ce greutate poate avea un element de calorifer din fonta h 70 cm?

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

7 KG are 1 element de calorifer

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Caloriferul se transportă dacă e până în 10 - 12 elemenți 2 oameni - 1 în față și 1 în spate.

| cristi202 a răspuns:

Nu stiu greutatea, dar stiu sigur un lucru. Ca sa misti din loc unul din ele, mai maricel, e nevoie sigur de doua persoane. Sau unul ca Arnold happy. Dupa estimarea mea, au undeva la 60-70 de kg.
Nu cred ca vei putea, mai ales daca sunt vechi, sa le demontezi pe elementi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scoți caloriferele și 2 inși le cărați jos și le iau ăia cu fiare vechi.

| nukeyly explică (pentru cristi202):

Se poate ca piulita de legare intre elementi sa fie blocata/sudata de rugina in timp? sa n-o poti desuruba de nici o culoare.
Atunci singura solutie sa sa-l iei pe sus in echipa de multi.
De taiat nu merge nici cu flex de 230mm adancime de taiere 6 cm si necesar ar fi vreo 10 cm, cu drujba de beton te intinzi si sigur nu merita discurile.

| nukeyly explică (pentru anonim_4396):

Primul din poza aia care are 10 elementi, cel mai alb, e modelul adanc de 15cm 2 coloane.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru nukeyly):

Nu poți să desfaci elemenții.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu se schimbă caloriferele acum iarna cand deja sau umplut coloanele cu apă. alea le schimbi vara ca acum risti sa inunzi vecinii si nu sta nimeni sa goleasca coloanele ca sa schibi tu caloriferul, vara ele nu au apă in ele si este simplu chemi un instalator si le dă jos si pune altele noi. Trebuie sa cumperi alte calorifere noi, apuca te de asa ceva prin mai iunie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru nukeyly):

Merge să spargi elemenții cu ciocan de 2 kg.

| cristi202 a răspuns (pentru nukeyly):

Nu se poate. Mai mult ca sigur. A fost in mediu umed, deci vorbim de rugină serioasa. Și rugina poate de-a dreptul suda uneori.
E material gros. Mori cu flexul in mina. Doar daca ești singur, sa îl faci in 3-4 bucăți. Și neapărat cu flex mare.

| Octavian81 a răspuns:

Ciao!
Nu îți recomand să schimbi caloriferele de fontă. Trebuie doar curățate sau să le pui aerisitor, și o dată pe an să le aerisești. Așa se evită depunerea de mizerie înăuntru și vor merge bine iarna. Eu am reușit să îl păstrez în camera mea. Se încălzesc mai greu, dar mențin mai mult timp căldura.