anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 19 ani, sunt la o varsta la care majoritatea fetelor viseaza la clipa intalniri mari iubiri insa eu am alte planuri si anume realizarea pe plan profesional. E visul meu si tot o data si al parintilor mei care nu au avut posibilitati materiale sa-si continue studiile, ramanand simpli oameni d la tara...acum insa eu termin liceul iar ei nu au suficienti bani pentru a ma tine la facultate...acest lucru m-a facut sa fiu nehotarata in privinta viitoarei mele cariere... ce sa fac pentru a le fi si lor bine dar si mie?! ma simt ca o povara pe umerii lor si mi-e teama d ziua cand imi voi traii cosmarul...la ce facultate, cu bursa as putea sa merg tinand cont ca-mi place f mult mate si chimia?! cateva sfaturi mi-ar fi d mare ajutor

Răspuns Câştigător
| Razvan a răspuns:

Sincer ma bucur ca mai exista si persoane de astea.Seriosbig grin
Pregateste-te bine pentru admiterea la facultate, ocupa un loc la fara plata, invata bine, ia bursa, ia-ti un job si astfel ii poti ajuta si pe ai taihappy

188 răspunsuri:
| snowflake a răspuns:

Daca inveti, se poate ca visul tau sa se implineasca happy
primind o bursa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai nu te descuraja pentru ca eu cred ca poti sa o faci si pe asta si daca iti place mate fate profa de mate daca iti place cimia mai mult fate profa de chimie si sa stii ca parinti tai vor fii fericiti de alegerea ta si alege facultatea care iti place mai mult pentru ca e viata ta si cum am zis la inceput.
NU TE DESCURAJA!
Bine?
Sa stii ca poti te pup!
MULT NOROC!

| ramilix8 a răspuns:

Nu cred ca iti vei "traii" ("trai" e corect) cosmarul vreodata, daca inveti bine sa scrii si sa vorbesti romaneste. Restul vine de la sine. Du-te la o facultate la care se da examen si invata pentru acel examen. Alege una cu teste grila, ca sa nu te faci de ras cu limba romana. Mult succes!

| simonna a răspuns:

Faramacia cu siguranta este foarte greu dar cum spui ca-t lace mate si chimie o sa reusisti mai ales daca esti o persoana foarte ambitoasa pentu ca esti o persoana ambitioasa cu siguranta.Incearca si cu bursele de la Dinu Paticiu.Mult succes

| simonna a răspuns:

Pai cu siguranta poti urma farmacia este foarte greu dar cum spui ca iti place mate si chimie incearca e foarte greu dar iti te foarte multa ambitie dar cum u esti o persoana ambitioasa o sa reusesti.Inceacra sa intri la stat, bursele de la dinu patriciu

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ok, eu te inteleg si te felicit pentru planul tau de viata.Nu foarte multi tineri gandesc asa.Cat despre probleme financiare, un job poate te ajuta.
Daca iti lasi talentele sa se evidentieze, poti obtine si o bursa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dupa ce termini liceul te poti angaja undeva si cu bani de la slujba poti sa-ti ajuti si parinti si poti merge si la facultatea mult dorita

| Leon a răspuns:

Cred ca singurul sfat e sa ai incredere in tine, sa crezi ca poti sa realizezi ce iti doresti. Iti spun din proprie experienta ca asta e unica chestie care conteaza, de fapt asta e si rostul vietii dupa parerea mea, sa iti dai seama cine esti si sa iti gasesti "locul". Inainte cu multa hotarare, fii ambitioasa!

| Eღilia62 a răspuns:

Medicina.

| Static a răspuns:

Pai poti da la chimie sau mate, sau la economic, sau la fizica>>>> se bazeaza pe chimie, sau invers straight face, ma rog, poti avea si un job, sau poti da la arte daca te pricepi la desen si e mult mai simplu este si liceu de arte si facultate, acolo sigur vei lua daca le ai cu desenul, sau la arhitectura, care este super, acolo chiar se castiga baniwinking.

| kitty4you a răspuns:

Stai linistita, totul va fi bine. Ia si invata, si vei vedea ca profesorii te vor remarca din liceu si vei avea multe porti deschise!

Alte răspunsuri
| Kylexy a răspuns:

Fii fata desteapta ocupati timpul mai mult cu invatat dar nu uita ca trebuie sa ai timp si pentru tine macar 2 ore pe zi iesi afara din casa schimba o vorba cu cineva.pana la urma ai sa gasesti si iubirea pentru fiecare om exista o jumatate

| Bianca2b a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa-ti urmezi visul.Vara, cand nu ai facultate, ia-ti un job part-time si strange banii castigati.Parintii tai ar trebui sa te inteleaga.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca vrei te-as putea ajuta cu niste bani.big grin

| Deea_9487 a răspuns:

Daca chiar esti asa bravo tie! eu te sfatuiesc sa nu-ti faci facultatea aici ci in alta tara...si nu cred ca esti o povara pentru. parintii tai pentru. ca ei te iubesc mult si teau crescut sanatoasa cu un acoperis deasupra capului! succes!

| ADA_4337 a răspuns:

Felicitari pentru modul in care gandesti. Daca esti o eleva buna, poti sa ocupi bun la facultate, orice s-ar intampla sa stii ca ce e al tau e pus de-o parte, iar prin multa munca, visele iti devin realitate...

| Triunghi a răspuns:

I-ati un job, dar nu neglija cartea smug...

| mariana22_7104 a răspuns:

Eu sunt de parere ca ar trebuie sa faci facultatea de drrept pentu ca a fi avocat este un avantaj destul bun si se castiga bine asta e pararea si sfatul meu.

| 7lucian8 a răspuns:

Eu zic ca incape si iubirea dar nu lasa nici cariera ca o sa ai nevoiee.cu finanta nu stiu ce sa zic, doar daca gasesti ceva de munca.iti doresc ideii si noroc.

| Anentykkk a răspuns:

Nu am mai gasit pe cineva cu asa o intrebare. Dc ar fi dupa mine m-as inscrie la o facultate buna dar gratuita, invata bina sa ajungi ceva in viata si in acelasi timp poti sa te mai si distrezi...Asa fac si eu dar eu sunt la scoala.Ca job iti recomand ori sa fii propesoara de matematica sau de chimie, directoare la o scoala sau sefa la o firma sau la o banca.Succes

| Ervin a răspuns:

Mă bucur că mai există în ţara asta oameni ca tine. dacă ai avut note foarte bune (sunt aproape sigur că da) poţi lua o bursă la o facultate de mate-chimie! îţi urez succes, sunt sigur că o să ai!

| StarChild17 a răspuns:

Pai pana o sa ajungi la facultate gaseste-ti undeva un job. i-ar ajuta pe printii tai mai mult decat crezi dar te-ar ajuta si pe tine deoarece ai putea sa iti cumperi si sa iti faci poftele. cat despre iubire... sincer sunt uimita de gandirea ta... este o foarte buna conceptie cum gandesti. parerea mea este ca dupa ce iti vei ajuta familia si vei intra la facultate o sa ai timp si de iubiti. sper sa iti fie de folos sfatul meu. Mult succes :*

| lolita_6594 a răspuns:

Nu stiu de unde esti dar ai putea sa incerci sa dai examenul candin liteanul, e pentru admitere la facultatea de chimie si inginerie chimica din cluj napoza, daca iei peste nota 8 esti admisa si la buget chiar, se da in timpul liceului undeva prin luna aprilie, intereseaza-te si vezi ca poate ai sanse mariwinking, bafta sa ai

| r4r3ShEm4nu3L a răspuns:

Am 14 ani... nu cunosc foarte mult, dar vred ca daca esti silitoare ai putea intra la fara plata, e greu oricum, ma bucur ca gandesti asa cu toate ca nue bine pentru tine, lor le e de ajuns sa le arati ca vrei, eu vor face posibilul sa te ajute, chiar ma bucur ca gandesti asa, si eu sunt dintr-o familie de oameni modesti, pune-te cu burta pe carte, as dori totusi atunci cand iti va fi visul indeplinit sa ne anunti si pe noi, sa aflu ca si tu ai reusit la fel ca si toate rudele mele, fratii mei, care au intrat cu fara plata, iti tin pumnii, si repet cand reusesti sa ne anunti, as dori sa te felicit.
RESPECT domnisoara! :*

| simona_2792 a răspuns:

Ai incredere in tine restul vine de la sine... ce simti aia sa facihappysucces

| mirunaana a răspuns:

Sa stii ca nu numai oamenii care au facut o facultate au reusit. s-a facut un studiu si s-a ajuns la concluzia ca milionarii lumii nu au mai mers la facultate si s-au apucat de afaceri.multi considera ca facultate e o piedica, care nu te lasa sa iti deschizi propria afacere. daca nu vei putea merge la facultate nu e sfarsitul lumii.iti strangi ceva banuti, iei un spatiu un chirie si uite: ai propria afacere. daca e sa gandesti altfel facultatea nu e nici ea atat de sigura:poti sa inveti bine, sa ai bursa si cand o termini sa nu ai un loc de munca...gadeste-te ce ai dori sa faci...eu as inclina spre afaceri.cat de mici. un fast food de exemlu. orice.

| EVOLUTION_5448 a răspuns:

Daca o faci din pasiune atunci fa acest lucru pentru ca nu o sa para o povara si o s-o faci din placere. Dar vorbeste cu cineva care e deja la acel profil (sau mai exact la acea facultate si la acel profil) ca sa afli exact cum sta treaba pentru ca facultatea e foarte diferita fata de liceu.
La bursa sunt putine locuri dar daca consideri ca poti fi printre primii fara probleme atunci fa-o dar daca ai vrea sa te angajezi nu prea iti ofera timp liber acest profil deoarece sigur o sa iti ceara prezenta 100% la majoritatea materiilor.
Eu iti recomand sa te interesezi cu ce medie s-a intrat la bursa si cat de greu a fost sa te mentii la bursa (deci preferabil cu cineva din anul 3 sa vorbesti).
Bafta.
Cel mai mult iti recomand sa faci ce esti sigura ca iti place foarte mult si sti ca o sa faci din pasiune.

| Afinutza a răspuns:

Hello...
hey chiar imi place ca mai exista si astfel de fete care se mai gandesc si la parintii lor care au muncit atat de mult pentru a le oferi un trai decent...happywinking
eu zic sa iti gasesti un job,chiar si de week-end,strange bani, gaseste o facultate care sa dea si bursa, dar sa aiba si materiile care iti plac tie la profil...realizeaza'te pe plan profesional, dar cred ca mai bine dincolo nu la noi in tara ca aici nu cred ca o sa gasesti ceva care sa te multumeasca in totalitate si apoi iti ajuti si parintii
si ce sa zic altceva...sa te ajute D-zeu sa reusesti!happy