Se numeste a renega si se conjuga reneg la persoana 1 sg.Deci poti sa-i spui "de azi inainte te reneg"!
A renega? asta nu are treaba cu negarea? e de la mate asta
ma e "sora mea" asa la vrajeala si nu stiu cum sa ii zic ca ma despart de ea da ca sa nu mai fie sora mea ( nu e gagicamea doar"sora mea") si aia e tot ii zic ca divortam ca nu stiu cum se zice defatp
Ce treaba sa aiba cu matematica? Uita-te in DEX sau in DEX online, renegarea se refera la faptul ca nu mai recunosti pe cineva ca avand acelasi statul fata de tine ( frate, sora, copil), acelasi statut pe care l-a avut pana la momentul respectiv
Cum sa te desparti de sora ta? tu nu esti intreg? (nu te supara) dar iti spun ca sa nu zici ceva se numeste ''abandon familiarizar'' sau ''abandon fratesc'' sau mai simplu ''nu esti sora-mea''
Înseamnă că eşti cam proastă şi trebuie să stai cu ea că alt fel te calcă trenul când pleci.
eu sunt un el si ea e o ea MAA E "sora mea" am facut famili in clasa a 8-a si de atunci tot sora mea a ramas NU E sora mea DE SANGE oricum ii zic aproape zilnic cand ma enerveaza ca ma reneghez sau cum se zice de ea (doar glumesc da nu stiu cum se numeste acest termen sa o dau afara din familie ) NU E sora mea repet e sora mea in ghilimele
Stii.irina_1924 are dreptate se numeste "renegare" si cum a spus ea, inseamna a nu mai recunoaste pe cineva...tot aia e chiar daca e "sora ta" intre ghilimele frate grei de cap mai sunt unii
felicia23 întreabă: