Ma consider inca o ''novice'' in acest domeniu, insa recomandarea mea este ''Death Note''.
Este vorba despre un tanar, Light Yagami, care gaseste un Death Note, un caiet cam neobisnuit printr-o simpla caracteristica: numele persoanei scris in caiet va muri. Astfel Light decide sa puna capat lumii pline de criminali, dorind sa creeze o lume perfecta, plina doar de oameni inocenti.
Scopul lui Light poate parea nobil, insa te invit sa urmaresti anime-ul ca sa afli ce se va intampla in continuare.
O zi buna iti doresc!
Nu e profund. E foarte logic. Lumea se împarte în două categorii: oameni care cred că jigodile de violatori/criminali/etc. ar trebui să moară(fac parte dintre acești oameni, deci mereu am ținut cu Kira deși L mi s-a părut fenomenal și el...) și oameni care cred că e prea brutal să fie omorâți și doar că trebuie să facă închisoare. Opinia mea: lumea e murdară, trebuie curățată, altfel o să se stagneze-n crime, violuri și hoții, fără ca nimic să se schimbe deșii am ajuns în secolul XXI (eu personal mi-am pierdut încrederea în umanitate, dar rămâne stabilă cea în potențialul umanității); opinia celorlalți: criminalii trebuie să facă închisoare, nu să moară... cu ce am fi mai presus ca ei dacă i-am omorî? Plus că e inuman și păcat.
Stiu ca e logic, dar am considerat ca e potrivit pentru ca trebuie sa gandesti putin ca sa-l intelegi. Altfel ai putea sa vezi toata seria intr-o singura zi si iti garantez ca n-o sa intelegi nimic.
In Death Note trebuie sa te ''pui'' in locul personajului pentru a-i intelege actiunile, anime-ul impartindu-se in aceste clase de care vorbesti si tu, cei ''indoctrinati'' (politistii, L, Near) si cei care inca si-au pastrat gandirea libera si parerea proprie (Light si probabil Mikami).
Sunt de acord ca lumea asta a ajuns mult prea ''putreda'' (observand si crimele si accidentele care au devenit deja la ''ordinea zilei''), insa cred ca tot timpul trebuie sa existe o cale de mijloc, cu care sa fie toata lumea de acord, caci daca nu respectam si parerile celorlalti nu vom reusi niciodata sa facem din lumea asta o ''lume perfecta''.
De asemenea, inteleg din comentariul tau ca esti un om inteligent, care incearca si sa observe punctul de vedere al celuilalt. Felicitari. Te stimez.
Incearca Steins Gate.Sincer cand am vazut primul episod nu am inteles mare lucru. Este vorba despre calatoria in timp, fiind o abordare a teoriei stringurilor.
1894Malykid întreabă:
Kiduuuts întreabă: