Incearca Steins Gate.Sincer cand am vazut primul episod nu am inteles mare lucru. Este vorba despre calatoria in timp, fiind o abordare a teoriei stringurilor.
Ma consider inca o ''novice'' in acest domeniu, insa recomandarea mea este ''Death Note''.
Este vorba despre un tanar, Light Yagami, care gaseste un Death Note, un caiet cam neobisnuit printr-o simpla caracteristica: numele persoanei scris in caiet va muri. Astfel Light decide sa puna capat lumii pline de criminali, dorind sa creeze o lume perfecta, plina doar de oameni inocenti.
Scopul lui Light poate parea nobil, insa te invit sa urmaresti anime-ul ca sa afli ce se va intampla in continuare.
O zi buna iti doresc!
Nu e profund. E foarte logic. Lumea se împarte în două categorii: oameni care cred că jigodile de violatori/criminali/etc. ar trebui să moară(fac parte dintre acești oameni, deci mereu am ținut cu Kira deși L mi s-a părut fenomenal și el...) și oameni care cred că e prea brutal să fie omorâți și doar că trebuie să facă închisoare. Opinia mea: lumea e murdară, trebuie curățată, altfel o să se stagneze-n crime, violuri și hoții, fără ca nimic să se schimbe deșii am ajuns în secolul XXI (eu personal mi-am pierdut încrederea în umanitate, dar rămâne stabilă cea în potențialul umanității); opinia celorlalți: criminalii trebuie să facă închisoare, nu să moară... cu ce am fi mai presus ca ei dacă i-am omorî? Plus că e inuman și păcat.
Stiu ca e logic, dar am considerat ca e potrivit pentru ca trebuie sa gandesti putin ca sa-l intelegi. Altfel ai putea sa vezi toata seria intr-o singura zi si iti garantez ca n-o sa intelegi nimic.
In Death Note trebuie sa te ''pui'' in locul personajului pentru a-i intelege actiunile, anime-ul impartindu-se in aceste clase de care vorbesti si tu, cei ''indoctrinati'' (politistii, L, Near) si cei care inca si-au pastrat gandirea libera si parerea proprie (Light si probabil Mikami).
Sunt de acord ca lumea asta a ajuns mult prea ''putreda'' (observand si crimele si accidentele care au devenit deja la ''ordinea zilei''), insa cred ca tot timpul trebuie sa existe o cale de mijloc, cu care sa fie toata lumea de acord, caci daca nu respectam si parerile celorlalti nu vom reusi niciodata sa facem din lumea asta o ''lume perfecta''.
De asemenea, inteleg din comentariul tau ca esti un om inteligent, care incearca si sa observe punctul de vedere al celuilalt. Felicitari. Te stimez.
1894Malykid întreabă:
Kiduuuts întreabă: