Parerea mea este ca sa nu intri in detalii din prima... adica mereu sa lasi ceva nescris care sa se lege in continuare dar nu un lucru evident. La inceput probabil trebuie sa incepi cu ceva care sa trezeasca interesul cititorului astfel incat sa continue sa citeasca in continuare. Spune ce fel de carte vrei sa scrii. Ce gen?
Ai sa razi daca iti spun? eu incerc oricum. Since-fiction!
Sincer eu scriu de mica. Nu trebuie neaparat sa intri in detalii...scrie din inima. Trebuie sa scrii pentru tine nu pentru altii.Atunci cuvintele vor izvora din inima.
Deci: daca este o poveste since-fiction cred ca ar trebui sa incepi cum incep cam toate povestile/filmele de genu asta. Adica incepe cu o zi normala din viata unei persoane(personajul principal) iar in acea zi se intampla ce vrei tu sa se intample. Si de acolo in mare la toate povestile SF urmeaza sa se dezvolte povestea. Adica apare pers negativ, eroul il opreste din ceea ce vrea sa faca, totul se termina cu bine. HAPPY END. cv de genu cred.Si mai apare si dragostea, lupte,. putin umor nu strica.Dar un mic sfat..sa nu exagerezi cu chestiile sf, adica la carti chestiile astea cu prea mult sf este inervant, dar cred ca sti deja toate astea . deci sper ca te-am ajutat
Coincidenta! Si eu am pus o intrebare asemanatoare acum ceva timp. Pai la inceput ar fi bine sa descrii locul unde te afli si apoi sa condimentezi treptat,, tabloul,, cu sentimentele tale gen :,, Nu era ca altadata..Simteam cum linistea din vechiul spatiu de interventie (idee luata din fortele raului absolut) ma apasa tot mai mult. Aerul statut si slabele surse de lumina imi aduceau aminte de momente cand degetele mele se impleteau perfect cu ale LUI, cand simteam caldura pielii lui in locul fiorilor reci ai pamantului. Toata,, viata,, se scursese,, Sa zicem ca asta ar fi un inceput la o carte despre o femeie care-si viziteaza vechea locuinta din tinerete cautand raspunsuri si incepe sa-si depene trecutul. In fine sunt doar idei dar ti-am spus. Incepe usor, cu descrieri nu prea pompoase si urca incet cu momente de intriga (o amintire, o intalnire cu un personaj mai deocheat) pana in momentul suspansului. Sper ca te-am ajutat. Daca mai vrei sfaturi, te ajut cu placere. Sayonara!
Eu cred ca acest gen este cel mai bun deoarece ai la dispozitie o armata intreaga de evenimente paranormale si de creaturi supranaturale pe care le poti combina dupa bunul plac! Buna alegere!
Buna! ai scris ceva carti sau iti plac supranaturalii, SF?
Eu fac povesti de mica, dar asta in mintea mea. nu duc lipsa deidei, dar nu stiu cum sa fac o convesrsatie sa fie interesanta. dar mai am multe de invatat
Shadow82838 întreabă: