| AndreeaAS a întrebat:

As vrea sa stiu un site sau ceva asemanator care sa iti spuna cum sa faci un manga. Adica sa iti explice ce sunt manuscrisele, numele, ce instrumente trebuie sa folosesti, etc. Multumesc anticipat.

2 răspunsuri:
| NoBodyCareAboutMeOrYou a răspuns:

Iti dau un sfat, nu trebuie sa inveti sa faci manga, manga trebuie sa o faci din minte nu sa o inveti de la altii. Deci in primul rand parca iti trebuia un pix G pentru conturul negru al desenelor si colorarea lor. Multe coli laughing rigla parca, creion pentru schita (sau creion mecanic), pix acela G il poti inlocui si cu un stilou cu o rezerva cu cerneala neagra, dar daca vrei sa faci faci cu stilouri din-acelea asemanatoare unui pix. Sunt sigur ca stii, si inca ceva daca ai o minte impecabila si poti face clar din minte tot ce vrei sa face vei putea desena aproximativ orice, bine chiar orice laughing. Desenul este arta imaginatiei nu copiatului. Asta faceam si eu mai demult, copiam desenele altor autori, si am inteles pana la urma ca ei s-au chinuit foarte mult pentru a face acele personaje pe care eu ma chinuiam sa le copiez (DBZ), deci nu te mira laughing. Iti spun sincer ca daca vei face cum iti spun eu vei avea progrese, sau daca tot nu ai inspiratie mai poti desena si dintr-o carte de anatomie caci e vorba despre om si e foarte interesant si in acelaasi timp te mai poti si informa si progresa in arta desenului. Sper ca am fost de ajutor caci vad ca este multa lume nepasatoare de desenele acestea minunate alea erei noastre numite manga. Cred ca si noi romani vom putea face asta, sa fim seriosi, noi avem cea mai grea gramatic (cred eu), avem cele mai multe explicatii pentru niste porcarii la ora de romanalaughing (daca va place romana sper ca nu v-am jignit), siiii eu cred ca nu ne ajuta la nimic unele chestii din limba romana...

| AndreeaAS explică (pentru NoBodyCareAboutMeOrYou):

Multumesc pentru raspuns. Oricum nu vroiam sa copiez personaje sau chestii de genul doar ca vroiam sa stiu care sunt exact pasii. Mai ales ca in Bakuman am vazut ca exista nume si manuscrise si tot nu ma prind ce naiba sunt alea. laughing Totusi, imi este de ajutor si raspunsul tau. big grin