Noroc cu aplicatiile, mai vad cat cheltuesc
Sunt zile in care cheltuesc si 30 de lei pentru lapte, paine
cand cumpar pentru mancare ceva ciorba si felul principal, poate si ceva fructe ajung si la 100 de lei, dar ma tine 2 zile.
Nu cumpar in fiecare zi ulei si nici produse de frigider
Si nici restul hartie igienenica, detergenti, sapun...
Nu tin ca hainele sa fie la moda, e important sa fie curate si sa ma simt bine in ele.
Nu stiu cum faceti voi dar eu in Bucuresti efectiv nu pot sa trec strada fara sa cheltui 50 lei.
Toate sunt scumpe, vine un miros de covrigi de la colt, te duci sa iei un covrig, mai iei si un pateu ca arata bine, o cafea si pac 15 lei. Intri la lidl sa iei sa faci o mancare gatita si dai minim 50 lei pe ingrediente, te mai trezesti ca ti s-a terminat samponul, pasta de dinti, ajungi la peste 100 lei. Te suna o prietena sa iesiti la un suc. Mergeti si voi la o terasa nu foarte scumpa, luati un suc, vi se face foame, mai cere si chelnerul ala bacsis, pac 100 lei daca ai noroc. Astea pe langa chirie, utilitati, curent, cablu, telefon, abonament stb si ce alte cheltuieli mai sunt. Am dat niste exemple la intamplare. Eu nu stiu de unde au romanii bani. Eu vad oameni care castiga cat mine si ii vad ca isi cumpara lucruri scumpe, merg in vacante in strainatate lunar, merg la sute de nunti si botezuri si lasa naiba stie cati bani in plicurile alea, au casa cu etaj si masina de fite. Daca erau 2-3 oameni mai ziceam, dar sunt foarte multi. Vreau sa stiu de unde vin banii astia extra
Pai daca aia de la ANAF nu se sesizeaza, ma sesizez eu
Mai arunc câte un ochi pe net și ma mai joc uneori biliard online. TV îl aprind doar seara pe la ora 18. Ies da, aproape în fiecare zi merg după pâine și ce mai trebuie. La oraș ies de 2-3 ori săptămânal
De la locul de munca...
Dar acum nu știu cum ar putea supraviețui decent un cuplu cu mâncarea mai ieftin de 100 lei pe zi... Că să știi că nici eu și nici nevasta nu mamcam icre negre și sushi de dimineață până seara.
Cum nu am soție și stau singur îmi fac mâncare singur, am inceput sa învăț, eu cheltui pe mâncare + apa minerala =150 de euro lunar, este extrem de important cum ieși din casă, aia e cartea ta de vizita, lumea te percepe după haine eu am făcut experimente și e adevărat
Știu cu hainele că e adevărat, trăim într-o lume de rahat cu principii de rahat și mentalitate la fel, pe haine se pune preț, pe aspect fizic și pe bani nu pe caracter.
Asta e greșeală unora care nu înțeleg mintea umană,creierul primitiv îți face o evaluare pe baza a ceea ce vede,nu eu te judec involuntar,nici nu te cunosc, dar creierul meu, vocea mea interioara îmi vorbește, incerc sa o ascund dar as fi ipocrit sa spun că eu nu judec involuntar, asta e că dacă mi ai prezenta un telescop și aș minți sa spun că nu vreau, îți dai seama că îmi doresc asta
Fac combinații românii,multi se ocupa cu combinații dubioase,noi nu suntem un popor civilizat și cu etica,noi ne dăm creștini,ceea ce nu suntem,suntem cel mai perfid popor. In realitate suntem cei mai răi,numai ură avem în suflet,rasism,prejudecăți etc. Multi își bagă nevestele la produs sau vand substanțe interzise! Doar bătrânii își vad de treabă lor,sunt cinstiți,unii și la locul de munca fac combinații. Oricum e treabă lor de unde au bani daca ar fi oameni ar fi altceva dar văd că nu mai există așa ceva,suntem un caz pierdut,nu mai există iubire și respect și omenie,bun simt! Au de dincolo,fac ei multe chestii pe dincolo! Tu ii vezi că par bani, oameni faini dar în realitate românii și țiganii sunt niste monștrii! Fix pix suntem noi un popor creștin toată ziua buna ziua bârfim și judecam și denigram, stigmatizam! Multi se duc la biserica pe interes că se dau pomeni, se da mâncare și când ies de acolo sunt la fel niste gunoaie!
Sunt și oameni buni și cinstiți si credincioși dar rar, sunt pe cale de dispariție.
Poți să îți iei apa de la fântâni, in Timișoara sunt fântâni peste tot.
Nu mai dai bani pe apa din comerț, care e de rahat oricum și scumpă, îți iei free de la fântâni e mai sănătoasă.
1. Pe mâncare cheltui între 80 și 100 de lei în medie, știi că constă în singura mea masă pe zi, luată prin delivery de la restaurante prin tazz/glovo/bold food. Pe alte lucruri nu cheltui nimic că nu mă ocup, ai mei iau în rest ce mai e nevoie pentru casă, eu îmi iau doar masa (o comand, că de ridicat la ușă ai mei se ocupă din cauza agorafobiei mele).
2. Având în vedere că nu ies din casă (decât noaptea când nu e nimeni, să-mi iau doza zilnică de aer - și ies oricum mereu cu o glugă și o mască neagră pe față până peste nas) și că nu mai am deloc prieteni, nu mai îmi iau nici haine faine și nici adidași noi, d-apoi la modă. Am multe haine dar sunt de mai mulți ani și nu mi-am mai luat demult haine noi, valabil și pentru adidași (aici am doar 3 perechi pe care le port alternativ).
Hainele si adidasi le cumperi pentru tine, Nu pentru prieteni, Iar depinde ce venit ai, Daca ai venit mic, Nu te apuci sa arunci 200/500 de euro pe haine si adidasi))
Nu mananc doar mancare cumparata in aceeasi zi, dar cred ca ma incadrez intr-o medie sub 40 lei/zi pentru mancare, majoritatea preparate simple sau semipreparate.
Asta in Romania.
In strainatate, in functie de tara, cheltuiam intre 25 si 125 euro pe saptamana, tot cu semipreparate.
Pari genul cheltuitor.
Nici eu nu ma abtin daca mi-e pofta de un covrig, dar nu mi-e pofta de 3 lucruri pe zi. Mi-e pofta de un lucru la 3 zile.
La fel si sucul, nu e zilnic, si imi stiu bugetul dinainte, stiu cand e cazul sa ma intind la terase, si cand sa-mi gasesc alte preocupari.
Casa cu etaj are living spatios in care iti servesti prietenii cu suc la 10 lei, iar masina bengoasa te scuteste de biletele STB.
Faci investitiile din timp cu cap, si o duci mai bine decat daca te lasi purtat de... pofta de covrigi de la colt.
Iar la intrebarea 2, da, iti iei haine faine, dar nu prea le porti, si te tin mai mult. E important sa ai cu ce te imbraca la nevoie, ca sa iti poti face prieteni.
Corect. Nimeni nu trăiește dintr-un salariu cinstit de 3000-4000 de lei. Efectiv, nu ai cum să te descurci. Munca este doar de formă; în realitate, banii vin din combinații. Nu vezi că pensionarii sunt muritori de foame, deoarece nu au bani să-și cumpere medicamente? Așa se întâmplă și cu muncitorii, dacă nu au altceva pe lângă.
Depinde. Când am bani, cheltui foarte mult, peste 200-300 de lei. Cu 100 de lei, efectiv nu mai ai ce să faci, pentru că mereu apare câte ceva de care ai nevoie. Dacă mai ieși și cu gagici, doar acolo costa 200-300 de lei; apoi mai trebuie un spray, un deodorant, mai mănânci și bei ceva – ai nevoie de bani mulți, pe care acest sistem corupt nu ți-i va oferi niciodată! Dacă mai joc și la ruletă, doar acolo pierd între 300-500 de lei în 5 minute.
Pai nu mai juca la loto, la pariuri la păcănele, mai bine ia-ți un parfum sau refugiază-te in altceva ce presupune un viciu unde nu te rupe la capital.
RAY întreabă: