| viatadecacatt a întrebat:

A citit cineva baltagulstraight face? e interesant macar? ca ne-a pus profesorul de romana sa citim ca ne pune intrebari bla bla.

Răspuns Câştigător
| deejayra a răspuns:

Este vorba despre o femeie, Vitoria Lipan, care pleaca impreuna cu fiul ei in cautarea sotului care plecase in urma cu cateva luni pentru a vinde niste oi si nu s-a mai intors acasa.Aceasta umbla din sat in sat, han in han, pana ce ajunge intr-o localitate unde ii gaseste cadavrul sotului ei si se razbuna pe tovarasul de drum a lui Nechifor(sotul Vitoriei), cel care l-a omorat.

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Baltagul este un roman minunat care poate fi citit la mai multe paliere: roman politist, roman psihologic. Ti-l recomand cu caldura, mai ales ca nici nu e foarte gros. Il vei citi pe nerasuflate.

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Da, e unul din romanele pe care le-am citit de placere si nu din obligatie. E politist, aventurier, psihologic, foarte complex, interesant si starneste mereu curiozitate urmatorului moment.
Ti-l recomand, o sa iti placa.
Si... intre noi fie vorba: nu are foarte multe pagini. big grin

| alex2009 a răspuns:

Si eu l-am citit prin clasa a 8a si mi-a placut foarte mul ca pana atunci citisem doar carti cu final fericit asta se termina cu crime cu bataie citestel super buna cartea a fost primul roman care nu ma plictisit

| Candyman a răspuns:

Eu iti recomand sa citesti tu personal cartea. Este un roman interesant, mie mi-a placut.

| jenny a răspuns:

La citit fata mea in vara si e interesant.Ar fi bine sa il citesti iti va fi de folos si in viitor.Bafta.

| deejayra a răspuns:

Sincer mie nu mi-a placutbig grin...prefer cartile de aventura cu o actiune mai complexa, cel mai mult imi plac cele cu amerindieni, ma fascineaza cultura lor

| alina_1192 a răspuns:

L-am citit dar nu prea mi-a placut... e mai interesant sa vezi filmul... dar trebuie sa il citesti pentru teza daca esti in clasa a 8a... si nu te speria ca ai de citit un roman... in clasa a 9a o sa ai destule

| 4l3xander a răspuns:

Acu depinde daca ti iti plac romanele politiste e interesant ca e un fel de roman politist

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ii fain, citeste`llove struck, poti sa te uiti suplimentar si la film ca`l intelegi mai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rog frumos userii sa nu mai strice orzul pe giste ca oricum n-ai sa citesti decit poate un comentariu imbecil...