| Kyılε a întrebat:

"A te lupta cu tine insuti este lupta cea mai grea. A te invinge pe tine insuti este biruinta cea mai frumoasa.", Gottfried Wilhelm von Leibniz.
Voi cum interpretati acest citat?

11 răspunsuri:
| syd2 a răspuns:

E greu sa lupti cu tine mai ales atunci cand ti-ai insinuat unele lucruri, insa cand vezi realitatea, si te convingi de ea, abia atunci, poti sa o rupi si sa treci limitele imposibilului.

| T0T a răspuns:

Adevărul e că tu ești cea mai în măsură persoană care poate să își învingă emoțiile negative. Acea luptă o duci în special cu tine, pentru a trece peste niște lucruri care ți-au cauzat duere de exemplu. Acele lucruri sunt de domeniul trecutului iar singurul loc în care au mai rămas sunt în tine. De asemenea trebuie să reușești să îți învingi neîncrederea care face parte tot din tine. Când vei birui în această luptă te vei putea considera mult mai puternic, un alt om.

| RAY a răspuns:

Ca are dreptate

| Kyılε explică (pentru RAY):

Ce raspuns de Oscar!

| Drimmero a răspuns:

Este vorba de conflictul interior care se lasa mereu cu schimbarea conceptiei. Poti sa vezi un lucru a fi perfect pentru tine, pana cand realizezi ca nu este asa cum pare, atunci se va naste un razboi interior prin care, indiferent daca-l pierzi sau daca-l vei castiga, tu vei fi constient/a de acest lucru si tot va avea loc o schimbare la nivelul psihicului.

| Ragnarøk a răspuns:

N-am avut ocazia sa-l citesc pe dansul, asa ca-ti fac doar o interpretare personala, diletanta, daca vrei:

In primul' rand, de notat ca el activa prin perioada iluminismului. Asta ne ajuta la o mai buna intelegere a ideilor pe care voia sa le transmita.
Presupun ca stii ce e iluminismul. Mentalitea aia de dezrobire din jugul feudalismului si a vechilor valori prin educatie si ratiune. Cam asta-i si ideea propagata aici, dar dezvolt:
Dansul incerca sa contureze evolutia personala a unui om. Citatul este lipsit de profunzime si este foarte ''straight-forward'' daca imi permiti exprimarea. Domnu' incearca sa evidentieze ca exista conflicte interioare ale individului si asimilari de cunoastere care il schimba pe acesta in perceptii, facandu-l superior. Vezi, iar-s asemanari cu doctrina iluminista, ce incerca sa transforme societatea intr-un model de ratiune. Singurul lucru interpretabil este sintagma ''a te invinge pe tine'' care poate semnifica fie reusita dobandirii unor noi cunostinte superioare(dar si-aici e subiectiv, in viziunea cui superioare) fie eliminarea incertitudinii.

Lipsit de profunzime, dar general valabil.

| RAY a răspuns (pentru Kyılε):

Era noaptea mintea imi era adormita, sa raspund si eu acuma, cu adevarat e foarte greu sa te stapanesti pe tine insuti, consider ca a te stapani pe tine e drumul spre maturizare si o evolutie in bine

| Divy a răspuns:

Lupta cu schimbarea, dependența și capriciile ca urmare a obișnuinței.
Cel mai redutabil inamic al unui om este el însăși. Această mască demascată de rațiune și înțelegerea conștientă a ceea ce sutem, ce putem și ce ne determină să depășim pripriile limite.

Când vrei să schimbi ceva care este legat de personalitatea ta, ceea ce te definește e o "luptă" mai mult la capacitatea voinței, răbdării și puterii. Dar când acestea ajung la limită, când devi secat aproape "bătut" de vechiul tu, evoluția stă în perseverența de a lupta - "totul sau nimic".

Mulți reușesc și au o mulțumire pentru că efortul lor și strădania au dat rezultatul care și-l doreau, ca și cum au avansat la un nivel superior

| KamaSutra a răspuns:

Nu mulți reușesc

| Kyılε explică (pentru KamaSutra):

Adevarat. Apropo, ai cam fost absenta luna asta. Ce faci?

| Kyılε explică:

Multe raspunsuri coerente, rationale. Profesionalismul de care au dat dovada unii reflecta asupra mea un suras aditional, amintindu-mi de viata care ne influenteaza antipatic. Bravo lor!
Sarbatori fericite!

Întrebări similare