| gemeni6226 a întrebat:

Acuma sincer fara sa ma supar pentru nici o opinie contrara mie-citi suntem in atitea moduri gindim-dar ar fi fost atit de greu creatorului sa ne creeze cu imunitate fata de toate bolile,fara sa ne ingrasam daca mancam ce ne place, bineinteles nu cu nemiluita dar fara sa tinem regimuri aspre, ar fi fost asa de greu ca omul sa se opreasca din a imbatrini dupa 50 de ani si moartea sa se produca atunci cand omul respectiv se plictiseste deja de viata se duce undeva se culca si nu se mai trezeste.Si ar fi fost atit de greu sa nu existe drame sentimentale pe Pamint, adica o data ce te indragostesti sa va iubiti pana adinci batrineti si nimeni sa nu aiba ochi pentru altul-alta si cel tirziu pana la 30 de ani toata lumea sa-si gaseasca perechea.Si ar fi fost atit de greu sa nu existe nimic dupa moarte ci cum nu stim nimic inainte sa ne fi nascut si dupa sa fie aceeasi zero-fara sa aiba teama omul chiar daca e bun crestin ca ce il asteapta dincolo?

Răspuns Câştigător
| FilipSorin a răspuns:

Pai ideea este ca daca o luam cu începutul de la adam si eva, eva a fost ispitita de satana si a mancat din fructul pe care Dumnezeu i-a spus sa nu il mănânce. Acela era pomul cunoașteri intre bine si rau iar ea a mancat. Dupa ce s-a întâmplat asta raul a întrat in viata omului. Si de aceea sunt toate aceste chestii de care spui tu.
Din ce ai spus tu cu creștinii cu viata dupa moarte sa stii ca e foarte frumos in rai și e vesnicie acolo, adica viata infinita
Vezi tu, nu este asa de usor sa ajungi in rai dar nici greu, un crestin ca sa ajunga acolo trebuie sa munceasca si sa sufere, cum ar fi ca lucrezi la ceva sau faci sală
Tu ce ai alege? 70-80 de ani suferind si muncind ca sa ajungi in rai si sa câștigi rai ul, sa fi acolo vesnic in plăcerii si numai bine
Sau sa stai 70-80 de ani pe pamant in plăceri si ss fi în iad unde acolo este suferință infinita, cele mai groaznice dureri?
Dumnezeu ne pregătește pentru rai, nu rai ul pentru noi.
Multii vor dar putini sunt aleși

13 răspunsuri:
| DonEnnioSalieri a răspuns:

Formuleaza o intrebare mai relevanta nu inteleg ce vrei sa intrebi

| gemeni6226 explică (pentru DonEnnioSalieri):

Daca nu intelegi atunci intrebarea nu e pentru tine este pentru cei care inteleg.

| gemeni6226 explică (pentru FilipSorin):

Stiu aceasta poveste numai ca cu cit citesc mai mult cu atit sunt mai putin convinsa ca ce e dincolo.Deoarece sunt foarte multe pareri inclusiv se zice ca Biblia nu este cea originala fiind copiata si transcrisa de n ori. Daca as putea crede ca Biblia este cea originara ar fi perfect.Ce m-a socat cel mai mult a fost ultima versiune ca noi toti suntem unul adica toti cei care traiesc au trait si vor trai sunt toti unul si acelasi suntem meniti sa experimentam tot ceea ce se poate experimenta gen eu am fost si Hitler si am fost si cel care a fost bagat in camera de gazare, am fost si Jean Darc am fost si ultima c de pe Pamint.Si dupa ce mor nici atunci nu voi avea liniste ca sa zicem voi fi trmisa sa fiu un taran in secolul al 15 lea sau cine mai stie.Asat ma nelinisteste. Ferice de cei care nu citesc nimic si sunt neclintiti ca un singur adevar exista.Ok si eu cred ca un singur adevar exista, dar care e acela?

| FilipSorin a răspuns (pentru gemeni6226):

Da, Biblia a fost tradusa de multe ori dar este cea originala. Viata dupa moarte este rai ul si iad ul
Nu exista viata de dinainte ca ai fost tu ceva, nu
Niste povesti, si eu credeam asta dar nu este adevărat

Bine inteleg fiecare trebuie sa gaseasca linistea in ceea ce crede-eu acum am primit raspunsul nu de aici de pe o alta cale, si m-am linistit si eu.Cred ca starea mea de spirit mai putin vesela si cu tendinte de meditatie mai putin senina au izvorit din faptul ca de fiecare data cand vin sarbatorile gen 8 martie, ziua mea de nastere si Craciun devin deprimata din cauza singuratatii, dar dupa ce trec aceste evenimente imi revin si iar stiu sa ma bucur de viata. Apoi dupa ce oi muri ce vafi-va fi ce va fi dar am inteles ca daca omul iubeste si face numai bine nu are cum sa greseasca.Si chiar daca oamenii nu au nevoie de iubirea mea o sa-mi iau un caine si o sa iubesc pe acela.

| FilipSorin a răspuns (pentru gemeni6226):

Acuma nu știu ce sa zic, alegerea fiecăruia

| Freya1 a răspuns:

Ti-a mai spus cineva aici de ce nu trăim veșnic și fericiti. Povestea cu Adam și Eva.
Dacă ești credincios și ai o religie ce se ia după Biblie, asta e varianta, dar indiferent în ce crezi, treaba e ca nu putem fi doar noi pe pământ, lumea e într-o continua schimbare ca altfel nu prea e cum.Plus ca și organele astea nu sunt veșnice, o data ce trăim în poluare, mâncăm ce mâncăm, ne comportam cum o facem și etc e normal sa nu apucam nici 60 de ani.

| gemeni6226 explică (pentru Freya1):

Inteleg ce zici dar voiam nu un sfat ci as fi dorit sa stiu voi cum va consolati cu privire la aceste aspecte ale vietii. Daca voua asta va aduce fericire sau macar liniste si consolare imi pare foarte bine.Cred ca am avut ginduri depresive ca o saptamana nu am vazut lumina soarelui si ca la 60 de ani nu am inca nepoti si tare mi-as dori.Imi revin eu.O zi frumoasa.

Asta era scopul sa vad voi cum vedeti viata ce va aduce liniste si consolare in viata referitor la aceste intrebari caci nimeni nu poate trai viata in locul celuilalt.

| Freya1 a răspuns (pentru gemeni6226):

Eu ma consolez pentru ca știu ca asa e firesc. Daca as trece doar eu prin asta, as spune ca e ceva în neregula, dar asa...

Deja si eu sunt foarte ok, mereu cand ma apuca depresia chiar daca nu aici dar din alte surse primesc informatii care au darul de a ma face iarasi cu suflet integru
-caci omul daca cauta gaseste-inclusiv raspunsuri la framintari.Acum iar sunt 100 la suta ok cu ceea ce exista si ma simt ok din toate punctele de vedere.

| Freya1 a răspuns (pentru gemeni6226):

Poti sa iti cauți un partener de conversație cu, care sa dezbați lucuri.O sa îți fie mult mai ușor.

Ti-am cerut sfaturi? nu! alta data sa inveti ca necerut sa nu dai sfat la nimeni!