Pai am prieteni mai formali de iesit la cinema (colegi de la munca, facultate), iar cand acestia nu sunt disponibili merg chiar si singur daca ma intereseaza filmul prea mult. Bineinteles ca prin asta ma refer ca merg si cu alti prieteni la cinema, dar cu respectivii la asta ma cam rezum.
Am prieteni pentru calatorii, prieteni pasionati de transportul pe calea ferata (trenuri), prieteni pentru iesit cu bicicleta (unii si vecini din cartier), prieteni fani ai aceluiasi serial/film/gen de muzica, chiar si prieteni exclusiv de pe net (mai mult de conversat), unii cunoscuti si de pe TPU (candva), prieteni din familie (cu astia ma vad cel mai rar), prieteni de profesie (pe care i-am mentorat in programare).
Cu majoritatea ma cunosc de cel putin 2-3 ani. Cu restul si din scoala generala.
Unul dintre prietenii cei mai apropiati, dar cu care am si cele mai dese divergente (de opinii), e si fix cel cu care ma vad cel mai des, vorbim aproape zilnic, de aia ne cunoastem si ne suportam de fiecare data cu bune si rele. De obicei cu el fac si majoritatea calatoriilor/excursiilor mele. Prieteni am devenit din mentorat initial, apoi tot conversand diverse ne-am dat seama ca semanam la multe. Acum mai multi ani il invatam bazele informaticii din liceu. Acum mai am un alt amic din mentorat (i-am aratat din bazele programarii Web, dar el nu e din acelasi oras deci ne vedem o data pe an si vorbim de 2-3 ori pe an, gen, insa el e cel mai proaspat prieten, de vreo 2 ani asa, dar el e mai formal).
Deci cel cu care pierd vremea de plictiseala e si ala cu care ma cert mai des. Dar cu el sunt cel mai apropiat, la fel si el. Avem o chimie mai speciala, mereu cu replici din seriale de comedie, desene animate vechi...mancam impreuna deseori, vine si mai ramane si la mine pentru un film in anumite seri, ori lucram impreuna la un proiect software (aplicatii mobile, unde la fel tot eu l-am initiat de curand). Cu el fac majoritatea lucrurilor.
Iar intervalul de varsta al acestor prieteni are limite 17-40 de ani. Sunt oameni diversi, de la fiecare am ce invata (si din greselile lor mai ales, nu neaparat numai din calitati).
Practic am ramas prieteni cu unul, cu altul, asta fiindca avem cate ceva de impartit. Cu unii mai multe, cu altii mai putine. Momentul de "click" nu are loc la fel, multe din aceste relatii s-au format si ca forma de apreciere pentru mine, pentru ajutorul dat mereu la nevoie, dar si pentru diverse amintiri / intamplari care nu ne mai parasesc. Sunt si oameni cu care m-am racit destul de mult intrucat nu prea ne mai leaga nimic. Ne mai zicem La multi ani, mai impartim niste like-uri pe Facebook si cam atat. Prietenii se mai schimba, apar altii, unii te mai si dezamagesc, ori nu le mai convine lor de tine din diverse motive (in cazul meu din cauza unei atitudini mai critice si zeflemiste).
Exemplu la un prieten de bicla: ne stim din gimnaziu, eram amandoi mai retrasi, eram pasionati de IT, ne intelegeam cel mai bine din clasa, veneam impreuna acasa, eram meditati impreuna la matematica, suntem vecini in cartier, sta peste strada, acum mai iesim la un film, o pizza, discutam mai mult lucruri din prezent (probleme existentiale, planuri de viitor), in rest ciclam prin oras, prin afara lui...dar nu pot sa zic ca ca ne intalnim prea des, o data la 3-4 luni in medie. Si am avut noi pauze cel mai mult de vreo 2-3 ani de zile (cand m-am mutat eu din oras cu faculatea).
Cand am timp sa dau pe TPU fac in medie ce nu prea agreeaza lumea la mine: tai si spanzur (critic, batjocoresc). Dar o fac bine totusi. Aici vars raul din mine. Eh, nici chiar, aici pe site e plin de copii sensibili, ofensati, dar si majoritatea sunt vraiste, tot ei se plang, tot ei castiga, tot ei te suspenda, desi sunt viitori oameni foarte defecti ai societatii.
Mersi pentru apreciere. Da, am învățat să fiu mai autentic, să îmi asum identitatea indiferent de consecințe.
Dă chix-uri site-ul. Am rămas și eu cu mesaje și felicitări netrimise, cu postări care nu au ajuns întregi după încărcare. Mersi pentru gândurile tale. Numai bine și ție, Greg!
Am doua prietene cele mai bune, o prietena de 13 ani și doub de aproape 5. Au fost multe momente în care ne-am susținut reciproc, nu pot spune ca a fost unul declanșator, dar ne-am apropiat atât de tare încât locuim împreună de un an și ceva și ele sunt "oamenii mei". Cu ele merg la mare, la spital la urgențe, la cumparaturi, la concerte, revelion, petreceri..tot. cu ele am cele mai multe amintiri și mno. Sunt o parte din mine, iar eu neavand frați mă bucur sa le am pe ele
Eu sunt fratele tau
Tu ești fratele meu, acum hai la bucătărie sa facem curat
T_T
Salut! Frumoasa postare, felicitari! Mi-a placut povestea ta despre prietenie. E minunat sa ai o astfel de relatie, care sa te ajute sa progresezi. Imi amintesc ca l-am cunoscut, pe cel mai bun prieten al meu, pe vremea cand eram la facultate. Intr-o zi, m-a sunat si mi-a zis sa vin la el. Zis si facut. Am fost la el, am stat de vorba, l-am cunoscut mai bine pe el si familia lui si mi-am dat seama ca avem multe in comun. Eram impreuna aproape zilnic, chiar si in weekend-uri pentru ca ma duceam la el acasa ori de cate ori aveam ocazia. Ne aveam unul pe celalalt la bine si la rau. Acum lucrurile s-au mai schimbat. El s-a casatorit, locuim in localitati diferite si ne vedem foarte rar, dar pentru mine tot cel mai bun prieten a ramas fiindca stiu ca atunci cand am nevoie el este acolo. Avem 12 ani de cand suntem prieteni si nu-mi vine sa cred ce repede a trecut timpul.
Au aparut in sfarsit. Rog administratorii/moderatorii sa imi stearga cele doua comentarii similare.
Mi-e greu sa leg prietenii noi, toti "prietenii buni" ii am din copilarie. Am si prieteni recenti cu care ma inteleg foarte bine, avem preocupari comune, petrecem timp impreuna, muncim, ne distram, dar nu e acelasi lucru, pentru mine... am protectiile setate destul de jos, sunt circumspecta si nu ma deschid, nu ma leg de oameni in sufletul carora nu am vazut inca.
Acum as trebui sa scriu despre cineva, cum ai facut si tu, dar nu ma pot hotari despre cine cred ca sunt norocoasa, am mai multi "cei mai buni prieteni"...
Nu exista 'prieteni' ci doar cunostinte.
Deci pot sa-ti raspund, dupa ani de zile am cunostinte.
Am si eu o prietena am cunoscut-o in primul an de liceu si suntem prietene si acum deci vreo 7 8 ani cam asa.Nu putea sa ma ajute cu ce aveam nevoie sau sa ma sfatuiasca foarte mult cu lucruri in plus fata de ce stiam eu dar era langa mine in orce problema si risc.Am.avut perioade greli din viata si m-a ajutat si-a riscat si ea viitorul o data cu mine venind pe acelasi drum.Am sprijinito si eu cat am putut doar ca relatia noastra de prietenie a inceput sa scartaie cand am terminat scoala ea gasindusi un loc de minca iar eu plecand la prietenul meu.Ne-am facut prieteni noi de breazla noastra eu aerieni sau persoane mai in varsta trecute prin viata iar ea colegi si munca in care sa cufundat.Nu mai iesim impreuna la suc dar cand avem.nevoie de ajutor sau sa vorbim cu cineva sau sa mergem undeva mai departe ne cautam si ne ajutam.In fond prietenia nu inseamna doar stat la tigara si cafele zilnic la barfe prietenia eu consider ca inseamna spijin, ajutor si sfaturi.Eu am invatat de la ea ca trebuie sa risc ca sa castig si sa ma bag in fata iar ea de la mine cum sa alegi oameni din viata ta si de ce sa te feresti.
Cand eram in scoala eu o ajutam sa invete sa inteleaga unele materi iar ea sa ma "acopere" daca aveam probleme acasa sau la scoala.Ea era genu care nu stia dar vroia sa invete iar eu care le stiam dar nu avem chef, sau timp sau ....de ele
Nu, nu am prieteni doar cunostinte si amici, in general sunt eu singuratic, dar nici nu ma strufoc.
Mi-am indepartat toti prietenii din copilarie batandu-mi joc de sentimentele lor si stricand prieteniile lor cu ceilalti. Am fost manipulativ si nu prea mi-a pasat de ei, uite ca acum nu mai am prieteni, adica am, dar nu-i consider prieteni adevarati, doar persoane cu care pot schimba cate o barfa. Da stiu, am fost/sunt mizerabil, nu-mi pasa.
Feerica si nostalgica, relatia descrisa de tine
Consider depasita notiunea de prietenie singulara si eterna, in sensul ei pur, pentru ca lasa inevitabil goluri in fiinta noastra si duce la singuratate.Cea mai lunga relatie insa a fost cea pe care o am cu mine insumi, sa-i spunem alter ego..si cea cu lumea, nu cineva in special ci amalgamul de lucruri si fiinte ce ne inconjoara.Prieten iti poate fi si un simplu dop, pe care il ai la indemana atunci cand esti singur si astepti ceva sau pe cineva, si te joci cu el, tinandu`ti mintea ocupata.Momentul declansator? Cand s-a golit sticla si inca mai trebuia sa astept, asa ca dupa o simpla privire spre el, cum statea acolo pe masa, am stiut ca vom fi cei mai buni prieteni pentru urmatoarele 20-30 minute.Cum a evoluat relatia noastra de atunci? Il revad in toate sticlele pe care pun mana si stiu ca va fi mereu acolo cand voi avea nevoie de el, iar eu voi avea mereu grija sa ajunga in cosul de reciclare si nu un simplu cos de gunoi comun
Vezi tu, prietenia este gresit inteleasa de noi ca oameni, parerea mea, pentru ca tindem sa devenim dependenti de forma ei fizica (o singura persoana sau un animal sau un lucru) bazata 99.3 % pe interes reciproc, si nu pe esenta ei.Prietenia nu este o simpla catalogare de gen "Tu imi esti prieten / Tu nu imi esti / Tu esti strain" ci este un sentiment ca oricare altul pe care il putem extrage din tot ceea ce ne inconjoara daca suntem indeajuns de capabili sa realizam asta."Eu nu am prieteni" sau "Am doar un prieten adevarat". Naaah, ai o multime insa nu esti capabil sa realizezi asta, asa ca te pierzi in singuratate.
Multe de spus, insa ideea pe care doream sa o scot in evidenta este aceea ca prietenia este parte permanenta din viata ta, de la nastere si pana la moarte (deci nu o putem masura in timp trecut) si ea doar isi schimba forma in functie de ce ai tu nevoie la momentul respectiv.Nu esti si nu vei fi niciodata singur.
Frumos ce ai povestit,mai ales ca e prietenie adevarata, nu chestiile superficiale, de suprafata v-au facut sa deveniti prieteni, ci alea de profunzime, care nu peste tot se intalnesc precum intelegerea cu adevarat a persoanei de langa tine, vazand persoana dincolo de aspect, trecand peste unele etichete ale societatii prost puse, etc.Mai rar asa ceva,din pacate.
Povestea mea o sa fie scurta,singurul prieten bun e un fost coleg de liceu ( nu prea ne-am vazut mult,dar am mai tinut legatura la telefon, dar e cel mai intelegator,e genul care intelege nu genul care judeca,nu prea am avut multe tangente cu el asa mult in ultimul timp,ca stii cum e, fiecare e pe drumuri diferite si s-a intamplat sa nu ne intersectam asa des,dar in viitor e in plan sa ne vedem si etc ).
Te miri probabil ca e cam seaca si e cam scurta, dar ma mir si eu ca acest fost coleg de liceu imi e asa bun prieten, DESI nu ne-am vazut asa mult, nu am petrecut asa mult timp dupa ce eram in liceu, au trecut ani buni.
Acum, vine partea care m-a mirat mult si care m-a socat intr-un fel.
Cel mai bun prieten al meu era un tip pe care il cunosteam de 15 ani, prieteni de la gradinita, clse primare, liceu si dupa, aproape mereu impreuna si mereu prieteni buni.Acest prieten s-a schimbat radical cand a dat de bani, nu imi mai este prieten, mi-a spus ca banii il fac fericit si cand nu-i are e trist.Nu zic ca nu sunt importanti, dar e trist sa nu mai conteze si celelalte lucruri.
Ne-am distantat foarte mult.
Ce e de retinut de aici si ce e important, e ca. unii se pot schimba radical intr-o scurta perioada de timp.
Acum cat privesc in urma, vad ca era un om egoist de multe ori, dar am crezut ca " e o parte aiurea la el ce nu conteaza prea mult ", deci nu am fost atent la detalii probabil si nu m-am asteptat sa se intample asta.
1. O melodie pentru un prieten adevarat :
http://m.youtube.com/watch?v=jWFqF5tmkPc
2.Un video din care putem intelege de ce e bine sa nu fii 100% pe o persoana - cum am fost eu :
http://m.youtube.com/watch?v=utL2SQEA2wM
Mersi pentru răspuns
1.Da,am o prietenă de peste 10 ani(aveam 4 ani cand ne-am intalnit prima data la grădinița).
2.Am realizat ca voi fi prietena cu ea in continuare ani buni cand am vazut-o in clasa mea in prima zi de scoala.Ce coincidenta...
3.Pana in clasa 1-2 n-am stiut daca e fata sau băiat.
Am fost bune prietene întotdeauna, cele mai bune...Ea a fost mereu foarte baietoasa.Arata ca un băiat, se poarta ca unul si iubeste fotbalul.Ca si mie ii place sa se bată,ne intelegem de minune.
La grădinița stateam deseori împreună si ne jucam, la fel si in primii ani de scoala.
Ne-am distanțat la un moment dat, am avut alți prieteni cu care stăteam tot timpul, apoi am devenit introvertita si n-am mai vorbit cu alte persoane, dupa m-am imprietenit cu o fata foarte plinuta, naiba, cam enervanta si foarte desteapta.Am stat o perioada cu ea, dar fiind mai naivă s-a lasat influențată de colegele ei mai barfitoare care isi bateau joc de ea si a rupt prietenia cu mine cand a fost pusa sa aleagă intre mine si ele.
Atunci, in acea zi Antonia m-a consolat (eram clasa a 5-a)si am inceput sa ne plimbam in fiecare pauză si sa stam în fiecare ora împreună.
In continuare pe timpul scolii ne plimbam in fiecare pauză si vorbim.
Nu ne intalnim niciodată in afara scolii sau mergem una in casa celeilalte deoarece are niste parinti mai exigenți, dar asta nu a schimbat nimic.
La anul intru la liceu si ma tem ca prietenia noastra se va răci cu timpul si va dispărea.Ce repede au trecut acesti 10 ani, inca tin minte cum ne jucam la grădinița si despre ce am vorbit cu ea in prima zi de scoala.Acum nu mai e nici 1 an si aceasta relație va lua sfarsit...
Omul a intrebat daca ai prieteni apoi si-a povestit o prietenie pe care el o apreciaza chiar daca s-a mai rarit interactiunea. Voia sa sugereze ca prietenii raman prieteni si chiar daca nu se mai vorbesc perioade lungi.
Merci
Ar fi culmea sa isi ia fiecare cate un carnetel si sa calculeze cate calorii consuma pe an fiecare prieten care vine in vizita
E vorba ca anul viitor sa facem un fel de tur al Romaniei si cine stie... Oricum, de vreo cativa ani tot aud povestea asta si probabil ca tot asa o sa fie si acum.
Vreau un raspuns sincer la urmatoarea intrebare, din curiozitate: cati prieteni ai?
Da, unul din copilarie. Suntem ca fratii. Acum ca e scoala avem programe si ne vedem doar sambata, chiar daca suntem vecini. In schimb vara, ne vedem in fiecare zi.
Cunosc cativa oameni de genul, majoritatea i-am cunoscut de prin cartier, nu iesim pe afara sau nu ne vedem prea des, dar cand o facem suntem ca fratii, iar lucru asta ma face sa simt ca nu au contat vreodata anii. Au mai fost si pase proaste, ne-am mai dat si pumni in gura, dar a doua zi iar ieseam afara toti.
Sunt genul de persoana care nu poate considera orice individ ca fiind prieten sau amic, chiar daca avem o relatie apropiata. Asa cum nici eu nu-i multumesc pe cei din jurul meu, nici ei nu ma multumesc pe mine. Prefer sa fiu un lup singuratic.
Sigur ca da. Am prieteni cu care ma vad mai des si altii ceva mai rar, dar tot prieteni ramanem. E drept ca te mai si certi cu ei. Niciodata nu e doar lapte si miere. Bine, depinde si de natura prieteniei, nu toti iti sunt prieteni in acelasi mod. Altii iti sunt mai intimi, altii mai formali (cum ai zis tu), iar la prieteniile formale nu prea intervin certurile, doar pauzele de interactionat, raceala involuntara.
Detaliază te rog. Câți astfel de prieteni ai și de cât timp vă cunoașteți? Nu vrei să povestești chestia aia care v-a apropiat "definitiv"? Acel moment de click care a făcut să devină mai mult de simplu amic, persoană cu care pierzi vremea de plictiseală? Să nu fiți doar formali? Să intervină emoția aia, să simți că ești părtaș la viața lui și el la a ta.
Mersi pentru că ți-ai rupt din timpul tău pentru așa o expunere.
Pai am prieteni mai formali de iesit la cinema (colegi de la munca, facultate), iar cand acestia nu sunt disponibili merg chiar si singur daca ma intereseaza filmul prea mult. Bineinteles ca prin asta ma refer ca merg si cu alti prieteni la cinema, dar cu respectivii la asta ma cam rezum.
Am prieteni pentru calatorii, prieteni pasionati de transportul pe calea ferata (trenuri), prieteni pentru iesit cu bicicleta (unii si vecini din cartier), prieteni fani ai aceluiasi serial/film/gen de muzica, chiar si prieteni exclusiv de pe net (mai mult de conversat), unii cunoscuti si de pe TPU (candva), prieteni din familie (cu astia ma vad cel mai rar), prieteni de profesie (pe care i-am mentorat in programare).
Cu majoritatea ma cunosc de cel putin 2-3 ani. Cu restul si din scoala generala.
Unul dintre prietenii cei mai apropiati, dar cu care am si cele mai dese divergente (de opinii), e si fix cel cu care ma vad cel mai des, vorbim aproape zilnic, de aia ne cunoastem si ne suportam de fiecare data cu bune si rele. De obicei cu el fac si majoritatea calatoriilor/excursiilor mele. Prieteni am devenit din mentorat initial, apoi tot conversand diverse ne-am dat seama ca semanam la multe. Acum mai multi ani il invatam bazele informaticii din liceu. Acum mai am un alt amic din mentorat (i-am aratat din bazele programarii Web, dar el nu e din acelasi oras deci ne vedem o data pe an si vorbim de 2-3 ori pe an, gen, insa el e cel mai proaspat prieten, de vreo 2 ani asa, dar el e mai formal).
Deci cel cu care pierd vremea de plictiseala e si ala cu care ma cert mai des. Dar cu el sunt cel mai apropiat, la fel si el. Avem o chimie mai speciala, mereu cu replici din seriale de comedie, desene animate vechi...mancam impreuna deseori, vine si mai ramane si la mine pentru un film in anumite seri, ori lucram impreuna la un proiect software (aplicatii mobile, unde la fel tot eu l-am initiat de curand). Cu el fac majoritatea lucrurilor.
Iar intervalul de varsta al acestor prieteni are limite 17-40 de ani. Sunt oameni diversi, de la fiecare am ce invata (si din greselile lor mai ales, nu neaparat numai din calitati).
Practic am ramas prieteni cu unul, cu altul, asta fiindca avem cate ceva de impartit. Cu unii mai multe, cu altii mai putine. Momentul de "click" nu are loc la fel, multe din aceste relatii s-au format si ca forma de apreciere pentru mine, pentru ajutorul dat mereu la nevoie, dar si pentru diverse amintiri / intamplari care nu ne mai parasesc. Sunt si oameni cu care m-am racit destul de mult intrucat nu prea ne mai leaga nimic. Ne mai zicem La multi ani, mai impartim niste like-uri pe Facebook si cam atat. Prietenii se mai schimba, apar altii, unii te mai si dezamagesc, ori nu le mai convine lor de tine din diverse motive (in cazul meu din cauza unei atitudini mai critice si zeflemiste).
Exemplu la un prieten de bicla: ne stim din gimnaziu, eram amandoi mai retrasi, eram pasionati de IT, ne intelegeam cel mai bine din clasa, veneam impreuna acasa, eram meditati impreuna la matematica, suntem vecini in cartier, sta peste strada, acum mai iesim la un film, o pizza, discutam mai mult lucruri din prezent (probleme existentiale, planuri de viitor), in rest ciclam prin oras, prin afara lui...dar nu pot sa zic ca ca ne intalnim prea des, o data la 3-4 luni in medie. Si am avut noi pauze cel mai mult de vreo 2-3 ani de zile (cand m-am mutat eu din oras cu faculatea).
Cand am timp sa dau pe TPU fac in medie ce nu prea agreeaza lumea la mine: tai si spanzur (critic, batjocoresc). Dar o fac bine totusi. Aici vars raul din mine. Eh, nici chiar, aici pe site e plin de copii sensibili, ofensati, dar si majoritatea sunt vraiste, tot ei se plang, tot ei castiga, tot ei te suspenda, desi sunt viitori oameni foarte defecti ai societatii.