| mentholinks a întrebat:

Albert Camus a spus ca singura intrebare relevanta din filozofie este "de ce sa nu ne sinucidem?". Deci, de ce sa nu ne sinucidem? A, intrebarea fiind filozofica ar fi de preferat ca si raspunsurile sa fie de aceeasi natura fiindca altfel nu ar putea fi satisfacatoare.

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu ma sinucid?
Pentru ca as ajunge in iad.Atat de simplu e la mine.

| mentholinks explică (pentru anonim_4396):

Deci daca n-ai ajunge in iad te-ai sinucide? Sunt curios, sunt si alte lucruri pe care le faci sau lucruri pe care te abtii sa le faci doar pentru ca crezi ca ajungi in iad din cauza lor?

| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

De ce nu mă sinucid?
Nici eu nu știu „frate". M-aș sinucide, dar nu m-aș sinucide. thinking nu știu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru mentholinks):

Acum nu, nu am de ce.In alte circumstanțe...nu știu.Depinde.
Da,sunt destule lucruri pe care nu le fac deși as vrea pentru ca cred ca ajung in iad. Oricum, nu ma refer la lucruri tembele, ca nu fumez ca e pacat sau ca nu fac sex intr-o anumită poziție tot din aceeași cauza.

| Raizing a răspuns:

Acel albert... nu gandea limpede(dar admite sa-nteleaga sensul colateral al sinucideri) si, sa fiu mai precis; de ce m-as sinucide, atunci cand iubesc viata, param-pam big grin

| MPersephone a răspuns:

Multe persoane infantile tot ameninta cu sinuciderea, dar de fapt au o mare frica de moarte. Ei cauta atentia.
Desigur, exista probleme reale, disperare reala, in care nu vezi alta cale de iesire.
De ce eu nu ma sinucid?
Deoarece am scopuri in viata, deoarece sunt prea nerabdatoare sa vad ce va fi mai departe. Si au fost momente in care am vrut, dar am decis ca pot fi puternica. Am incercat sa imi inteleg problemele si sa le depasesc si acum nu ma mai simt atat de amenintata de incercari.

| laSoledad a răspuns:

Cand am inceput sa citesc eu filosofie in adolescenta, alta carte mi s-a pus in mana pentru inceput, pana sa ajung la Camus. Si anume o carte de Jostein Gaarder. El punea o alta intrebare. "How terribly sad it is that people are made in such a way that they get used to something as extraordinary as living." Intr-o scrisoare catre o tanara pe care o initiase in filosofie o perioada indelungata, dupa ce aceasta era pe cale sa devina pesimista, el o intreaba: "So now you must choose. Are you a child who has not yet become world-weary? Or are you a philosopher who will vow never to become so?"
Acel "world-weary'' spune totul despre cei care se sinucid.

Si ca tot vorbim de valorile filosofiei, ce se poate spune despre cei care au ramas in viata? Ca nu si-au pierdut curiozitatea. Stau in expectativa.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

"Satisfacatoare"... cred ca te si hranesti cu raspunsurile noatre :/

Omul nu se sinucide din frica si din curiozitate. Odata mort, nu poate sa mai faca nimic in aceasta lume. Si omul stie ca el tot o sa moara oricum, iar viata este singurul lui lucru sigur pe care il are si pe care il controleaza.

Si... legat de acel Sisif, totul e relativ. La fel se intampla si in zilele noastre. De ce sa ne chinuim daca oricum o sa murim? Deci abordarea intrebarii nu este sugestiva adevaratului scop.