De obicei imi place sa ma chinui, dar nu e chiar cuvantul potrivit, din moment ce mie imi place sa aleg calea mai dificila, pur si simplu fiindca ma atrag subiectele mai complexe si care necesita mai multa munca. Legat de exemplul cu limbile straine, se pare ca imi plac cele mai dificile (desi mie nu imi par chiar atat de dificile pe cat se spune): germana, finlandeza, norvegiana, maghiara etc. In orice caz, eu nu vad un "chin" in activitatile mele, desi multe persoane mi-au spus ca nu inteleg de ce imi ocup timpul cu asa ceva si de ce "ma chinui" in felul asta.
Nu aleg nici calea cea usoara nici calea cea grea, prefer sa aleg calea cea mai potrivita
Dar daca, de exemplu, ar trebui sa alegi sa inveti o limba dintre italiana si germana, pe care ai alege-o daca ambele ti-ar placea la fel de mult si ti-ar fi la fel de folositoare? Dupa ce criterii ai alege?
Eu una ori le-as invata pe amandoua, pe rand ori as alege-o pe cea cu gramatica mai simpla si cea care se voreste mai usor!(Italiana)
Nu aleg calea grea sau ușoară o aleg tot timpul pe ceea interesantă care după mine e calea mai ușoară.
Sper că înțelegi ce zic.
1.Italiana este mai usor de invatat deci pe ea as invatao prima.
2.Depinde si la ce mi-ar folosi fiecare dupa asta mas ghida.
3. Daca nu am alta optiune le invat pe amandoua.
Nu-mi place să mă complic inutil (dacă la asta te referi). Caut soluţii cele mai rapide şi eficiente.