Asa se comporta majoritatea cantarelor, dar, daca vrei, poti incerca sa ii dai retur.
Nu as spune neaparat una anume, sa faci media greutatilor afisate ar fi de preferat daca ai un cantar electric. Cel mai sigur cantar este cel mecanic, acolo iti arata greutatea adevarata.
Cam asa se comporta cantarele, uneori este stresant mai ales cand incerci sa slabesti, nu degeaba se spune ca trebuie sa il lasi in acelasi loc si sa te cantaresti odata pe saptamana. Daca acesta este scopul tau, incearca sa urmaresti progresul, nu killgramele. E cam greu sa tii controlul asupra kilogramelor exacte in fiecare moment.
Succes!
Nu exista asa ceva! Trebe sa dea la 100 de g. Inainte erau cantare din 0, 5 in 0, 5 Kg chiar si electronice in Germania, s-a constatat ca nu era bine, pentru ca la 0, 5 kile luate sau date, ai deja 3500 Kcal deficit sau surplus si deja e cam mult.
Asa ca s-a facut cu din 0, 1 in 0, 1 kg!
Un cantar se tine pe aceiasi suprafata in acelasi loc, sa nu joace absolut deloc, daca te pui de trei ori pe el, arata la fel! Nu il muti, nu il pui in alt loc.
Altfel nu e bun daca nu da la fel.
Daca faci cantarul ca lumea asa cum trebuie facut, o sa afli greutatea exacta cu precizie de cel putin 95 %.
Se face cumva sa iasa bine. Eu asa fac, si coincide cu socotelile matematica, asa am verificat.
Am calculat cat ard cam exact eu cu mana mea, nu dupa net, ca nu e ok acolo, si stiu ce si cum.
La 0, 2 Kg luate deja am 1400 K in plus, si repede le dau jos, am control fin din pripa.
Si DA! Luasem 1400 Kcal in plus in saptamana aia, calculat.
aveam 65, 1 si apoi 65, 3.
Are ca e prost cantarul! Daca era sa fie permis eroare de 0, 3 Kg, nu se mai faceau din 0, 1 in 0, 1 Kg.
pune-l undeva pe suprafata tare sa nu joace si nu il mai misca de acolo, lasa-l acolo mereu undeva comod sa nu te incurce.
Te urci de 2-3 ori pe el si trebuie sa arate la fel. Hai sa zic asa cu mare indulgenta o eroare de 0, 1 Kg dar nici aia. Daca la trei cantare iti da la una din incercai cu 0, 1 mai mult, iei de buna acea greutate.
Nu arata nici o greutate adevarata ala mecanic, greutatea adev o arata un cantar foarte bun electronic care e din 0, 1 in 0, 1 Kg.
Se verifica simplu dupa socoteli la Kcalorii, daca da, inseamna ca, cantaru e bun.
Eu asa fac, si da. Si am avut cantar de 50 lei luat din piata, dar f bun. De trei ori ma urcam pe el si dadea la fel.
Coincide cand am avut x calorii in plus, in minus, sau nu am avut.
Asa a mai facut una, aaa pe acolo domne, plus minus 0, 2-0, 3 Kg, si si-a luat-o, s-a trezit cu 4 Kg in doua luni luate.
Facand cantaru total aiurea, ii dadea ba mai mult, ba fals mai putin si zicea ca a slabit. era apa retinuta sau eliminata mai multa, mancare in stomac ramasa mai mult sau nu.
Si la un moment dat nu mai cobora nici dupa toilet! S-a speriat, aia e, eu i-am zis de dinante cum sa faca.
Zice dupa o luna "AAA am 2 kile in plus, e apa, lasa ca slabesc eu in 2-3 zile ca si data trecuta, ma cantaresc luna ailalta.
Cand iei apa in plus doar, de la 64 poti avea maine 64, 8, si poimaine la loc 64, sau chiar 65, 5 si in doua zile sa ai iar 64.
Dar cand e fat, cucu ca nu mai coboara, aici s-a ars.
Nu socotea nimic, asa ca aia e. Cantar neprecis.
Eu am avut a doua zi 63, 8, a treia zi 60 si a patra zi 58, 2 de ex.
Iaaaa uite, eroare de plus minus 2 kile cum zice un client, fi ma serios cu prastiile tale.
Alta fata eroare de 4 kile, e nemultumita.
Eu vb ce testez eu, nu am treaba cu ce scrie unde scrie, eu mi-am luat unu precis pe care l-am etalonat dupa calculele matematice care nu mint. Alea-s proaste daca au asa toleranta. Vorbesc din practica.
Gandeste-te ca la un exces caloric de 235 K/zi la o luna iei un kil.
Daca da erori cum zici tu de 0, 5 kile, nici nu iti dai seama in ce stadiu te afli!
Sau daca ai in minus, dai jos 1 kil.
Si dupa aia ai sa razi dar pentru unii e greu apoi sa mai stea inca o luna cu deficit de 235 sub cat ard ca sa dea jos ce au pus, in loc sa se fi mentinut.
Deci sa il dea inapoi.
Tu vb din ce citesti, eu am testat acasa cum am zis, nu e vb de NASA, am explicat ce si cum, si poate testa oricine daca vrea si o sa ii dea la fel cu un cantar bun, cantarire cum se face ca lumea, si socotit Kcal.
Eu am zis cantar bun, nu zic ca nu ai citit ca da erori ala ca am citit si eu acolo unde mi-ai dat, ce e aia eroare de 2 kile?!
Da, dar ma refeream de fapt la faza ca nu exista in mod normal sa fie asa, dar daca ai zis ca are 0, 5 kile eroare, este asa. Si aia 2 kile care zice acolo, e clar ca asa e, ca doar nu avea sens sa discute aiurea.
Adica ce draci e cu cantarele astea cu erori aberante, in sensul asta am zis si cu alea 2 kile.
Nu am pierdut deloc sirul discutiei. Pune mana si ia un cantar bun si sa vezi, majoritatea-s bune, a nimerit ea unul prost.
Am luat ala din piata cu 50 lei in feb 2009, altul de 250 lei din ala cu procent grasime, am mai luat unu din Germania in 2017 cu 50 euro, toate aratau cam la fel cu eroare de 0, 1 Kg.
Inteleg. Eu stiam ca cel mecanic de marfuri este bun si asa cele mecanice fata de unul electric si ieftin. Daca ai unul electric si ieftin, ideal ar fi sa il lasi in acelasi loc ca sa vezi cat ai mai scazut sau adaugat in greutate. Dar, unul electric scump, amplasat pe o suprafata dreapta, neteda, da, s-ar putea sa fie mai eficient, mai precis ca cele mecanice. Totul tine de buget.
Nu stiu, eu am zis ca am luat unu de 50 lei din piata in 2009 si dadea foarte bine, depinde si de noroc, nu il miscam de unde il pusesem, aveam grija sa nu joace si aia e, l-am testat cu calculele ce mancam, si asa m-am prins ca dadea. Plus ca am zis, am mai luat unu de 250 de la farmacie si unu din Germania si era maxim o dif de 0, 1 kg.
Da, am fost de acord cu tine ca da erori dupa cum zicea si tipa de pe eMAG, doar ca am zis ca nu e normal asa.
Am zis nu exista asa ceva in sens ca nu e normal asa, poate trebuia sa specific, nu am negat ce ai zis.
Practica arata ca trebuie un cantar bun, altfel e nasol, ce sa o mai tot dam in colo si coace!
Eram la sala in 2008 si aveam un cantar mecanic. Nu ma descurcam, nu aveam control ca lumea la greutate, un coleg de sala asa foarte rece a zis "du-te si ia un cantar electronic bun", si a incheiat! Fara comentarii ca de ce, ca de ce nu, ca ar trebui, ca n-ar trebui, si altele, cum faci tu acum cine a zis, cine n-a zis si ce a zis.
Concluzia e ca, cantarul ei nu e bun, trebuie altul bun, referitor la intrebarea ei, am comentat, am zis cum trebuie sa fie.
Si in feb 2009 mi-am luat din piata ca na, asta aveam langa mine, a mers.
Poate ca asa este, bine ca ai facut acest mic experiment ca sa ajungi la o concluzie proprie.
Pai normal, mi-am calculat rata arderilor personal cu o metoda precisa, am calculat kcalorii, am verificat la calcule, cantar si aia e. Ce pot spune ca, calculatoarele alea de arderi de pe net sunt proaste, dau erori si de 500 Kcalorii, in general in minus, ca ai arde mai putin.
Majoritatea nici cantarirea nu o fac bine la saptamana, le da erori si de 1 kil in minus sau plus, sau 1, 2 kile.
Tot ce vreau sa spun e ca kcal scrise pe produse sunt corecte cam.
Da, sunt corecte caloriile de pe produse, au parte de o marjă mică de eroare din partea celor care le stabilesc, așa consider. Dacă vrei să calculezi rata arderilor, numărul acestora care scad, nu mai bine îți iei o brățară calitativă din aceea fitness cu care sa îți monitorizezi în timp real așa ceva? Adică, chiar ar fi o soluție. Ce părere ai?
Nu, eu fac altfel:
Azi mananc ceva la o anumita ora, beau aceiasi cantitate de apa la aceleasi ore, a doua zi la 10 ore de la masa cantar, notez.
Dupa aia 7-10 zile mananc orice, notez zilnic kcal.
Dupa aia urmatoarea zi mananc iar acelasi lucru, in aceiasi cantitate la aceiasi ora ca si inainte de primul cantar, apa bauta la fel.
Dupa aia la 10 ore cantar! Imi da 98 % real.
Am facut asa inainte cu o zi ca sa nu fie apa in plus in minus, mancare in plus sau in minus depinzand si de cantitate si de timp de digerare, variabile care ma incurca la aflarea greutatii.
Fac media, aflu zilnic cate kcal am mancat.
Apoi vedem, m-am mentinut, am dat jos, am luat!
Daca m-am mentinut inseamna ca am ars cat am mancat.
Daca am pus, vad cate Kcal pe zi am avut in plus, si le scad din cat am mancat, raman kcal arse.
Daca am dat, adaug deficitul la cat am mancat si rezulta kcal arse.
Odata stabilita rata arderilor, stiu sigur ce se intampla, fac cantarul mereu la 10 zile asa, ca sa nu prea am erori.
Bine am erori de plus minus 100 kcal, nu exista eroare 0. Dar nu asa mari ca la altii care nici cantaru nu stiu sa-l faca bine, mananca inainte cu o zi total diferit, alta cantitate, la alte ore fata de inaintea cantarului precedent.
Daca am mancat 2000 si am avut 200 in plus pe zi, inseamna ca am ars 1800.
Daca am mancat 2000 si am avut 200 in minus, am ars 2200.
Nu bratari si alte alea, am facut odata un test cu o centura din aia in repaos si imi dadea ca ardeam 135 kcal/ora, aberant! Nu ardeam 3300 Kcal/zi in 24 ore doar cu miscarea uzuala.
Si la calculatoarele de pe net o sa auzi des la dieteri? Ard atata, de ce am platou?! De ce..., pai nu arde atata. Daca ai deficit mereu, slabesti continuu pana la oase, nu exista platou!
Ai platou cand nu ai deficit, e fizca pura. Arde cat mananca si crede ca are deficit.
O metoda interesanta si daca iti merge este foarte bine.
Am inteles experienta ta cu aceste dispozitive.
Pai e singura metoda buna, alta nu e. Dar eu am gandit-o eu, ca nu se zice nicaieri, ca tot studiasem domeniu, am tras concluzii si mi-am facut metoda.
RAY întreabă:
Alexandrududn întreabă: