anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am auzit cu totii despre moartea clinica. Ea intervine atunci cand toate functiile vitale sunt oprite dar ramane prezenta activitatea centrilor corticali. Bruce Greyson, profesor de psihiatrie la Univeristatea Virginia sustine ca toate acele experiente impartasite de oamenii care au avut parte de o moarte clinica, sugereaza faptul ca, constienta poate functiona si fara corpul fizic iar Robert Lanza, medic american si om de stiinta, vine cu teoria biocentrismului care presupune inexistenta mortii ca stare, sustinand ca moartea este doar o iluzie aparuta in mintea umana, datorata identificarii cu corpul material dar ca in realitate, in momentul mortii trupului, constienta umana va continua sa existe. De aici trag concluzia ca viata dupa moarte poate exista. Noua la nastere ni s-a dat un trup, asemenea unui ambalaj sa zicem si in interiorul acestui ambalaj suntem noi. Cand trupul moare noi continuam se existam sub o forma sau alta, nu se stie deocamdata care este aceea. Voi ce credeti?

3 răspunsuri:
| Biiskrem a răspuns:

„Noua la nastere ni s-a dat un trup, asemenea unui ambalaj sa zicem si in interiorul acestui ambalaj suntem noi." Și înainte să ni se dea trupul ce a fost? Ceea ce urmează și după moarte. Adică nimic. În fine, ăsta e primul lucru la care m-am gândit după ce am citit tot. Nu mi-am format o părere exactă, nu cred ceva anume întru totul.
Nu mă înjura happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Biiskrem):

Cam asta e intrebarea, in mare. De unde venim si unde ne ducem. Nimeni nu stie cu exactitate ce urmeaza dupa moarte. Eu nu am de ce sa te injur dar tu poti afirma cu certitudine ca e nimic?

| Biiskrem a răspuns (pentru anonim_4396):

Bineînțeles că nu. Repet, referitor la subiectul ăsta, nu cred ceva anume întru totul.