| Adam_Adela_1974 a întrebat:

Am avut azi o altercatie grozava cu cineva si as avea nevoie de parerea dumneavoastra, eram pe o strada de tara, pietruita unde erau mai multi corcodusi copti si am vrut sa culeg cateva fructe.Intre timp s-a luat un domn de mine care era in curtea din dreptul pomilor spunand ca sunt pomii lui plantati de el si ca nu am dreptul sa culeg.I-am spus ca sunt pe strada,ca nu am intrat in curtea lui si consider ca sunt pusi de primarie,pana la urma nu stiam cine i-a plantat dar erau pe domeniu public. Dupa parerea dumneavoastra,eu ca locuitor al localitatii respective am sau nu dreptul sa culeg fructe de pe domeniul public? Individul a fost destul de agresiv si a incercat sa ma intimideze,chiar s-a dat spre mine in sensul sa ma loveasca si am spus ca sa cheme politia sa vedem cine are dreptate. Dupa asta a parut ca se inmoaie,ca cica zi boda proste si i-ale,desi eu sunt atee,nu ma imbuneaza cu tampenii din astea,eu consider ca nu am facut nimic gresit, nu m-am apropiat de curtea lui sub nici o forma si atata timp cat copacii respectivi erau pe domeniu public, nu avea nici un drept sa imi interzica.Am nevoie de parerea dumneavoastra, multumesc

6 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Sa cheme politia pentru ce? Sa te bage la inchisoare pentru ca culegi 2-3 corcodusi de pe strada? Altii se omoara intre ei si tie ce ar putea sa-ti faca? Oamenii de la tara au o mentalitate foarte ciudata. Posibil sa fie pomul omului, dar nu murea daca culegeai si tu cateva fructe de acolo, doar nu se apuca sa le manance pe toate fix atunci cand le luai tu, nici macar nu i-ai intrat in curte. Dupa parerea mea, tu ai avut dreptate, ce e pe domeniul public, e pe domeniul public! Nu are niciun drept sa-ti faca ceva, doar daca erai in curtea lui putea sa cheme politia, dar asa isi lua singur amenda pentru ca a chemat politia degeaba/

| mihai69 a răspuns:

Pe domeniul public ai voie să culegi fructe, atât timp cât nu distrugi pomii.
Nu ai făcut nimic rău.

| Adam_Adela_1974 explică (pentru Drimmero):

Nu,treaba cu chematul politiei eu am spus-o sa ma apar,pentru ca am avut senzatia ca vrea sa dea in mine, dupa ce am spus de politie a lasat-o mai moale, si nu era un pom, erau vreo 10, deci nu cred ca i-am facut cine stie ce paguba

| Adam_Adela_1974 explică (pentru mihai69):

Asa stiam si eu,altfel nu as fi indraznit in veci sa ma apropii,ideea e ca nici macar nu erau in dreptul portii lui, erau aliniati pomii cumva in lateral, poarta lui nu dadea in straduta respectiva, de fapt nu era nici macar o poarta a cuiva acolo, am crezut ca erau pusi de primarie pentru ca nu avea nici o logica sa fie ai cuiva cat gardul era la 3 metrii de pomi, nici vorba sa para a fi pusi de cineva si anul trecut erau fructele cazute pe jos la greu si nu le lua nimeni, deci cred ca a fost marlan, nu avea de cine sa se ia la acel moment

| Drimmero a răspuns (pentru Adam_Adela_1974):

Stai linistita, si daca chema senilul politia nu aveau ce sa-ti faca, doar pentru ca ai cules niste fructe? In Romania se da in cap pentru 2 lei si se omoara pe capete iar tie sa-ti faca vreo morala? Dar la cum e tara asta corupta, iti iei bataie pe strada, politia tot pe tine te amendeaza pentru ca ti-ai luat bataie si esti lat. Dau si eu un exemplu...in alta ordine de iei, nu ai ce sa patesti, alta data sa-si mute pomul in curte daca tot zice ca e al lui.

| WaterDrop a răspuns:

Mvai, ce ai facut! nu stiu ce sa zic, 10 ani minim fara suspendare intr-o celula dubioasa.

Tocmai te`ai lovit de o libertate furata, life sucks sad