| 7downkick a întrebat:

Am colegi in clasa care rad de faptul ca eu cred in Dumnezeu si Isus, ce ar trebui sa fac? Nu suport cand vad ca rad ca prostii, bataia oricum din 2 3 palme is morti, sunt in clasa a 10 a profil mate info, ce ma sfatuiti? Si din cauza lor am ajuns sa imi pierd si eu din credintă, ce ma sfatuti sa fac, ei sunt doi baieti si o fata, ce ar trebui să fac?

Răspuns Câştigător
| FilipSorin a răspuns:

Bravo frate, te felicit, sunt mandru de tine, ignorai doar ce spun ei, lasa i in pace, tu doar cauta împărăția Lui Dumnezeu, calea cea dreapta, creeazati o relație cu El (de prietenie), pocăiește te daca vrei si o sa fii cel mai tare din parcare, aia care o sa zică "trăieșteti din astea, ce, ce prost esti", etc ei doar sunt dupa placerile lumești. Tu fa voia Lui Dumnezeu si dupa tu o sa fi sus iar ei jos.
Scuze ca spun asta asa mai răutăcios dar unii chiar merita sa auda aceste cuvinte.
Cica *trăieșteti viata*, da frate, sa si o trăiască altul si sa ajunga in iad si sa sufere acolo. Fii atent aici ca daca te folosești de asta esti cel mai tare. Suferinta=placere, placere=suferință. Fa mai întâi suferința si sa vezi cum o sa fi in placerii

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Să îl cauți pe Dumnezeu și să le dovedești că există.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu ai cum să îți pierzi convingerile personale, din cauza anturajului.
Dacă era așa, încă eram credincios și eu, că sunt înconjurat de creștini.
Pe viitor, nu te mai aventura în discuții despre politică, religie, modă, fotbal... Acolo găsești toți proștii, și e imposibil să o închei pașnic cu ei.

| rxbiesx a răspuns:

Sa nu i mai bagi in seama. se vor plictisi ei

| Hammurabi a răspuns:

De unde știu ei în ce crezi tu?
Le-ai spus tu?
De ce?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu rad de tine ca crezi, Imi pari naiv si fraier. Dar de ce ar trebui sa ti pese? Nu are sens, traieste cum vrei. E simplu

| Freya1 a răspuns:

Cred ca ar trebui sa ignori astfel de răutăți și sa nu îți mai dezvălui tu credințele oricui.
Dacă tu crezi în Dumnezeu nu trebuie sa strigi în gura mare asta. Spune-i lui în rugăciunile tale și e suficient.

| Mosotti a răspuns:

Cam au dreptate dar doar ca idee, dzeu si religia e vrajeala totala, au fost inventate de smecheri pe vremuri ca sa manipuleze pe astia de rand creduli.
Rad de tine ca esti asa naiv sa crezi in minciunile astea.

Faptul ca iti pierzi din credinta este drumul catre adevar. Adica pierzi credinta in himere.
Pe undeva e bine ca te trezesc ei la realitate, pana la urma un sut in fund e un pas inainte desi sincer nu se comporta cum ar trebui, trebuia sa-ti explice vrajeala.
Sa iei aminte ce zic ei si sa realizezi adevarul, asta sa faci.

Ptr ca daca ai sa-ti pastrezi credinta asta in iluzii, o sa ai destule limitari in viata puse de religie, si tot tie nu o sa-ti fie bine.

Adica de fapt si de drept, ei sunt mai destepti ca tine doar pe axa religie, ca isi dau seama de absurditatea chestiei cu dzeu si altele asociate! Te considera sub ei.

Dar asta nu justifica comportamentul lor urat. Si daca sunt mai destepti doar pe ramura asta (ca pe altele nu cred ca sunt), nu e normal sa rada.
Degeaba ii bati, prin asta dovedesti ca e cum zic ei, in loc sa te gandesti "Daca au astia dreptate...", tu dai in ei.

Ideea lor e buna, comportamentul este urat.

Eu nu rad, dar mereu m-am mirat cum puteti unii din voi sa credeti in asa fantasme, ca daca stai sa analizezi atent totul, vei ajunge la concluzia ca e misto total.

Si de mine au ras unii cand eram mai tanar, dar am zis "stai ma...or fi ei nenorociti dar daca-s fraier totusi?".
Si sincer...m-au trezit la realitate.
Nu cu religia, cu altele.
Am stat, m-am gandit si am ajuns la concluzia ca au dreptate, nu am sarit in ei tot eu, ca sa rada si mai tare apoi.

Si m-am indreptat.
Era vb ca aveam un server si era praf pe securitate, au intrat aia si radeau de mine, insa nu au facut nimic rau, radeau ca eram asa fraier ca, aveam impresia ca era securizat.

| Mosotti a răspuns (pentru suntserios):

Ca sa le dovedesca ca e ok, trebuie sa se gandeasca daca aia nu cumva au dreptate ca e cam aiurea sa creada in niste iluzii.
Chiar daca faptul ca rad sunt niste jigodii. Ideea in sine e corecta.

Nu stiu aia prea multe despre, dar simt ca e o vrajeala totala, si il cred fraier pe asta ca nu se prinde ca e vrajeala.
Au dreptate total in idee.

Eu stiu de ce e vrajeala foarte amanuntit.

Si sa-ti zic eu avantajul lor ca nu cred, sunt mult mai deschisi in convingeri, conceptii, nu sunt limitati de dictatura religiei.

| Mosotti a răspuns (pentru rxbiesx):

Nu se vor plictisi, ca asa absurd si deplasat li se pare ce zice, ca nu se pot abtine sa nu rada desi nu e frumos ce fac.

Ii baga ei pe el in seama. Si vezi? Incepe omu sa se duca catre adevar, incepe usor usor sa-si piarda credinta in fantasme.
Adica este pe calea buna, aia de fapt il ajuta de fapt sa se trezeasca la realitate.

Si dupa aia ii e mai bine, ca nu mai este constrans de limitarile religiei in viata.
Daca aia se uita la xxx si se simt bine, el nu se uita chiar daca vrea. Daca...ii place doua gagici, aia se f cu ambele si se simt bine, el nu desi ar vrea.
Zic asa niste mici exemple.

Plus ca prin asta nu mai contribuie la imbogatirea popilor si liderilor religiei.
Nu uita ca religia conduce si politicul! Si in nici un caz in avantajul celui de rand.

Nici Hitler nu s-a pus cu astia! Cat de criminal era. A incetat sa ucida handicapati ca "nu vreau probleme cu biserica catolica".
Catolicii care erau mai criminali ca el, doar ei au ars pe rug si asa mai departe, in numele... celui in care crede omul nostru de aici.

Asa ca orice rau spre bine.

Isi iau popii merzane pe prostia oamenilor. Le da lumea la tara mancare de o da la porci, stiu personali popi asa.
Si oamenii aia muncesc din greu ca sa le umgle burtile astora, si totul in numele lui dzeu acela.

Daca oamenii s-ar trezi, s-a duce mafia religioasa.
Ca de aia s-a inventat, tocmai ca sa ia ei de toate, nu puteau lua daca nu inventau o divinitate in care stiau fff bine ca lumea crede ca sa fuga de problemele vietii.

Daca stai sa analizezi tot, ai sa vezi ce dictatoriala este religia, si vrea sa te faca sa faca ce zice ea (pardon, aia care au facut-o).

Am mai zis, dar in alte parti, si unii nu au fost pe unde am zis.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Oamenii aia de fapt indirect il trezesc la realitate, si uite ca da rezultate, deja incepe sa se trezeasca.
Sa astepte sa se trezeasca, ca ii va fi mai bine trezit, o sa vada ca asa e in viitor, ce bine sa fi liber neconstrans de regulile religiei.

| Mosotti a răspuns (pentru Hammurabi):

Cumva au aflat ei, probabil a incercat ei sa-i convinga si pe altii de credinta lui.
De fapt e bine ca au aflat, ca asa cum am zis, incepe sa se duca catre adevar.

Baaa popi...mai pierdeti un client posibil finantator sa va luati voi merzane.

Pai cum e aia ca bogatu` nu intra in rai cum nu intra elefantul prin urechile acului?
Popii nu vor in rai?! Sau papa sau miliardarii religiei.
Sunt contradictii de te doare capul.

In alte religii bogatu zice ca e iubit de dzeu, ca l-a facut bogat.
Pai cum e? Dar daca era bogat, a ajuns asa prin asuprirea altora pe vremurile alea, deci cum?!
Dzeu ii iubeste pe nenorociti? In alta parte nu ii iubeste.
Problema este ca acolo unde cica il iubeste pe bogat, cine sustine asta sunt inumani, ceilalti sunt umanii, probabil ortodocsii.

Ca s-a rupt cumva crestinismul, in catolici si ortodocsi, primii sunt raii, ceilalti bunii. Ca primii au pedepsit "vrajitoarele" si au facut ce au facut.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic. Ba chiar sa te bucur că ai onoarea sa fii ocarat pentru credinta asa cum Iisus a fost ocarat. Te sfătuiesc să te rogi pentru ei cu toată dragostea posibilă. Spune-ți în taină, în inima ta: "Doamne iartă-i și milostivește-te de ei că nu știu ce spun"

Hristos a fost scuipat și batjocorit și se ruga cu dragoste deplină pentru acele "animale". Nu-ți pierde credinta din cauza unor cretini. Habar n-au pe ce lume trăiesc, crede-mă. Roagă-te pentru ei să le dea Dumnezeu inimă bună.