E prost cantarul, retur si ia altul, al meu daca ma urc de trei ori arata la fel asa cum e normal.
Si cum ma nu te ingrasi? Aaaoleu, trebuie sa cazi pe mana mea.
Trebe sa consumi 3500 K/zi si vei lua cam 4 Kg pe luna.
Nu conteaza ce! Cont sa ai 3500/zi, de ex baga doua ciocolate in plus fata de ce mananci, nu reduci ce mananci! Mare atentie.
Si ai 1100 Kcal/zi in plus cam.
Imparti in 4-5 transe sa nu ti se para mult, baga acolo chiar daca zici ca nu iti place, si cand ajungi la 70-75 o scoti si ramai pe mentinere. Ti-am zis asa ca sa ai volum mic, sa nu te fortezi prea mult.
Daca te agita aia cu cacao iei alba, deci din alea de 100 g.
Deci e f simplu.
Daca vrei sa iei doar 2 kile pe luna, mananci doar o ciocolata pe zi in plus. Iti alegi viteza de ingrasare.
Una are cam 550 Kcal.
Si e asa, un surplus de:
500 Kcal - 2 Kg lunar
750 Kcal - 3 Kg lunar
1000 Kcal - 4 Kg lunar luate.
Nici nu trebuie sa mai cantaresti ca sti sigur, ca ciocolata are 6 randuri, una, una jumate, doua.
Baga! Nu te lua dupa altii, nu fi carbo si dulciofob ca nu e cazul, dulciurile inseamna doar benzina pura, nimic rau in cazul tau.
Atat cat mananci si chestii nutritive, nu conteaza.
Singura chestie ce iti zic, e sa te speli pe dinti imediat dupa fiecare transa de ciocolata sa nu iti strici dintii, sa nu uiti, nu stai pana seara.
Zaharu si grasimea cand intra NU mai ies din corp. Deci ori se arde ori se depun, asa ca nu scapi.
Poti manca si una cu una, nu conteaza, nu conteaza daca mananci in 5 transe sau odata, doar sa le mananci.
Ca sa vezi greutatea reala cantareste-te de 2 ori pe zi, dimineata seara, noteaza undeva si la sfarsitul saptamanii fa media.
Da, sigur va merge. Sa spui ce si cum in timp. Baga linkul intrebarii la bookmarks ca sa spui cum e treaba in 1-2 saptamani. Ai grija ca daca scazi din mancare, nu ai facut nimic.
E ok daca mananc 2 ciocolate pe zi, nu sunt pe domeniu, nu pot face diabet? Am inceput cu milka cu alune
Diabetu nu se face de la dulciuri, se face doar daca ai gene defecte din familie, de ex daca mama ta avea sau tatal mamei aveai risc crescut si oricum il faceai dupa un timp si fara dulciuri.
Gandeste-te ca doua ciocolate au zahar in ele ca 200 g paine alba (opt felii mici), adica cam 100 g carbohidrati, ca si amidonu sau zaharu e tot aia doar ca amidonu nu e dulce. Scrie pe ele Carbohidrati un 50 % cam la 100 g adica la o ciocolata.
Deci nu e deloc mult.
Mama a mancat sanatos toata viata, n-a fost grasa si la 62 ani a facut diabetul, i-a venit randul.
Si vecinu are 135 kile la 1, 7 si nu are nici pe draci.
200 g ciocolata se poate inlocui si cu una din ce e mai jos, deci atentie, pe langa ce mancai pana acum! Fara reducere deloc a ce mancai, am zis de fapt, insa sa nu omiti asta.
Deci pentru aproximativ 1200 Kcalorii:
1 - 1350 g cartofi fierti
2 - 530 g cartofi prajiti facuti in casa
3 - 480-500 g paine alba sau 540 g paine integrala Velpitar grau intreg de la Mega
4 - era dulceata dar am scos-o, ca nu e recomandat
5 - 200 g alune Felix la cutie de la Mega Image, sau cam orice fel de alune prajite.
6 - 460 g ceafa de porc cantarita cruda
7 - 760 g pulpe pui cu piele cantarite dupa ce s-au scazut oasele, nu cont ca fripta sau prajita ca si la ceafa.
8 - 450 g branza telemea la pachet de la Mega Image Hochland Classic sau Gusturi romanesti, la pachetele de 350 g parca sau mici de 150 cam.
9 - 1850 L lapte integral LaDorna cu 3, 5 % grasime
10 - 280 g croissante cu ce vrei tu din alea 7 day, adica cam trei si jumatate din alea normale de 85 g.
Deci iti alegi ce doresti si ce iti place mai mult, ciclezi, nu e neaparat nevoie sa mananci zi de zi doar cele doua ciocolate, faci cum crezi tu, daca vrei cu mai putini carbo dar aceiasi cantitate ai tot 200 g alune.
Ceafa nu o recomand ca are colesterol, si pulpele la fel, dar le-am dat asa ca idee, dar mai rar pot sa cada la ciclat si alea.
Ar trebui sa iei cam 5 Kg intr-o luna.
Sau 2, 5 in doua saptamani.
Daca pui 75 % din una din alea sau 1, 5 ciocolate va fi 3, 75 Kg lunar si jumate la doua sapt.
Daca injumatatesti una din alea, sau doar o ciocolata, va fi doar 2, 5 Kg/luna sau impartit la doi la 2 sapt deci 1, 25.
Alegi deci si viteza de ingrasare.
Cand s-a atins target-ul, scoti ce ai mancat in plus si ramai pe ce erai inainte.
MadaAwwr întreabă: