| VortexLuz a întrebat:

Am făcut burtă și m-am ingrășat la față, în rest sunt chiar ok la brate si picioare. Pentru a scăpa de grăsimea din zona aceea trebuie sa ma duc la sala, si sa-i dau cu alergatu, pe lângă exercitiile HIT le mai bag si pe cele pentru grupe musculare. Mai trebuie să fiu si in deficit caloric altfel toata munca e in zadar. Aici e o problema, cum îmi aflu caloriile pentru menținere ca sa știu cât să scad și cum să-mi fac mesele in asa fel in cat sa fie bogate in proteine si cu foarte putine calorii?

4 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Nu trebuie sa mergi neaparat la sala, poti face abdomene acasa. Cat despre mese, mananca ce vrei dar nu foarte mult, adica doar atat cat sa nu-ti mai fie foame iar daca nu faci eforturi fizice mari atunci nu depasi 3 mese mici pe zi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acum văd că toată lumea zice: să merg la sală să... Ce tot atâtea săli?
Poți să alergi și pe stradă sau în parc gratis. Poți să faci tracțiuni de bara de batut covoare, poți să te antrenezi în sufragerie, și toate acestea gratuit.

| VortexLuz explică (pentru anonim_4396):

Întradevăr, ar fi in avantajul nostru. Dar chestia e ca este foarte frig afara si daca voi incerca să alerg sau sa fac tractiuni la bară mă va lua in primire o răceala garantata. Aleg sa ma duc la sala deoarece acolo am foarte multe aparate de care ma pot folosi si pot lucra foarte bine masa musculara. Daca e sa fac in casa, in afara de flotari, abdomene si genoflexiuni nu pot face.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am avut un coleg in situatia asta.
Avea o aplicatie pe telefon in care gasea cam cate calorii avea orice aliment (si in functie de gramaj). Nu stiu sa-ti spun care.
Cauta prin Google Play ca trebuie sa gasesti.
Dar cam asa a slabit el destul de mult (aproape jumatate din masa corporala). Era supraponderal.
Isi calcula caloriile, avea grija cat manca, dar mergea si la sala cam de 2-3 ori pe saptamana (mai mult alerga pe banda).
Dar o facea cu sfintenie. Era foarte strict la ce si cat manca zilnic. Uneori si la ce ore manca. Evita foarte mult mancarurile si bauturile astea mai junk, nu e cazul sa le si enumar ca stii si tu.

Deci se poate. Trebuie doar sa fii strict cu asta.