| Furnicuta000 a întrebat:

Am fost azi la o doctorita stomatoloaga pentru un tratament de canal. In primul rand, nu avea asistenta, lucra singura, umbla prin cabinet si uneori se ducea si afara sa ia lucruri. Nu a dezinfectat dupa ce a plecat clienta dinaintea mea (ramasese chiar si pete de sange pe aparate), nu a folosit folie de diga ca sa izoleze dintele, a lucrat agresiv prin acele canale, tot punea comprese si imi venea sa vomit de la solutia aceea de curatat canalele (pentru ca nu a folosit folie de diga). Nici macar nu a terminat, a zis sa ma mai duc o data sa mai curete canalele. Sa nu mai zic de durere...e un red flag? Mentionez ca m-am dus acolo pentru ca am auzit ca ar fi buna si pentru ca mi-a facut programare o persoana care e foarte buna prietena cu ea. Pretul a fost foarte mic dar nu m-ar fi deranjat sa fie mare daca mi se parea ca e ok procedura. Care e experienta voastra cu stomatologii? Ati mai fost la stomatologi fara asistenta?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu nici nu ma asezam pe scaun daca vedeam pete de sange de la alt pacient.

Simplu.

| Furnicuta000 explică (pentru suntserios):

Nu am vrut sa o pun in situatie proasta pe prietena care mi-a facut programare si sa creada ca sunt vreo fitoasa. Dar nici nu e ok ca pana la urma umbla cu mainile in gura pacientului, le pune pe aparatele alea apoi chiar daca isi schimba manusile tot pune mainile pe aparatele alea contaminate

| MistarGoGu a răspuns:

Grija mareee! Economii pe sănătatea pacientului! As fugi de ăștia ca Dracu de cruce!

| popapopica a răspuns:

Da, eu am fost la urgente si nu avea asistent(a). Dar medicul a lucrat perfect. Nu stiu ce fita e asta cu folia dar nu cred ca e absolut necesara. Nici la mine nu a pus.
Pe de alta parte, cand o prietena a medicului iti face programare, te intrebi cat de buna este si de ce ii cauta clienti.

| relian a răspuns:

Nu conteaza daca are sau nu asistent, dar de regula trebuie sa aiba, toti au, sau aproape toti, trebuie sa fie cineva sa-i dea la mina, sa tina aspiratorul ala sa nu te deranjeze saliva si pe tine si pe dentist, deci tu ai fost la un dentist femeie, nu spun ca n-ar fi si femei bune, dar in general is mai buni barbatii la jobul asta.

Dentista din ce povestesti, daca este adevarat, nu-i buna, nu se prea pricepe, cum adica sa mai vii la curata laughing poate ca asa se procedeaza, adica ti-a facut canalul, acum la pansat, stai asa o vreme, vede ca este totul in regula, adica nu se infecteaza, atunci este semn ca poate inchide.
Cind inchide mai da pe acolo asa curata nitel, pune ce trebuie, apoi plomba sau plomba si coroana si a terminat lucrarea.

Exerienta mea cu stomatologi a fost una proasta in RO, dar una buna de cand am venit in SUA, pe aici daca nu faci treaba buna, ramai si stai singur in cabinet ca dentist, asa ca ori stii meserie, cel putin la un anume nivel, ori iti cauti alt job.
Si pe aici dentistii nu-s chair toti unu si unu, dar se pricep sa faca chestii de astea elementare.
Ce nu-s buni multi, este ca nu stiu sa vorbeasca cu pacientu, adica sai explice toate posibilitatile indiferent de cost, ca apoi clientul sa aleaga cei bun sau ce bani are.
Dar chestia asta este valabila in multe domenii, insa ce am vazut medical pe aici, au pus la review sa scrie pacientu si despre comunciare, dai nota, cum sa puratt cu tine, cum tia vorbit, daca tia explicat sa intelegi si etc laughing
Am vazut asta al doctori in general, iar oamenii bifeaza, baga ce au experimentat si altii citesc si aleg doctorul si dupa ac est aspect.

Chestia e ca aici aceste review-uri nu-s scrise pe webistele doctorului sa faca el ce vrea, sunt facute pe webisteuri independente, unde doctorul sau clinica nu poate avea acces sa stearga sau sa puna ei comentarii.

Dar sunt si pacienti care desi le spui cdva ei nu inteleg, sau nu intreaba, sunt dupa nemultumiti si isi varsa nemultumirea altundeva laughing

Tu ai intrebat o fi buna dentista la care ai fost? Tu descrii ca si cum n-ar fi buna, dar asta este punctul tau de vedere.
Dar ce ai spus ca erau pete de sange de la pacientu dinainte, asta da nu-i de bine, deci este un denstist care sigur are acasa catel laughing este neingrijita desi este femeie, se grabeste, nu vad pentru ce, dopar nu e plecata la munca in tari straine si baga tare sa faca bani ca trebuie sa se intoarca laughing asa ca trebuie sa o ia usor, pacientu sa fie multumit din toate punctele de vedere.
Orice conteaza, cum vorbeste cu tine, cum se poarta, daca este curat, daca face treaba buna etc.
Bine acum cei care au spus despre ea ca ar fi buna, poate ca o fi fost primul lor dentist, nestiind cum mai e si altundeva au spus ca e buna.
Poate ca sau referit ca femeie car fi buna, adica sa arate bine laughing
Un cabinet fara sistent deja arata destule, dentistu sa le faca pe toate si sa incaseze bani si sa lucreze si sa faca curatenie si ce se mai face, nu merge asa.
Nu zic ca nu poate un dentist sa faca lucrari singur, dar trebuie sa fii foarte bun, iar daca esti foarte bun, deja ai clienti destui si iti permiti sa ai macar o asistenta, sa primeasca pacientii, sa stiu si eu ce se mai face.

Scuze pentru mesajul lung, povesteam, si eu cum ar trebui sa arate, sa apara un cabinet de asta stomatologie.
Chiar daca este un singur denstist, curatenie trebuie, asistente trebuie.
Eu merg la un dentist aici, are asistente, deci multe, are si la intrare cei care iti ia bani, care iti fac programari, are una acolo, asistente vreo 4, are vreo 4 camere, si este singur, el mergind la fiecare camera, unde are aparate, scaun, asistenta care deja ia pregatit ce trebuie laughing

Este bun, nu pot sa zic ca este f bun, dar se pricepe.