| alex495 a întrebat:

Am inteles ca Mineriada din 90' a fost cand au venit minerii din hiu cu Cozma in frunte si au batut la moarte protestatarii din Bucuresti. Am mai inteles ca Iliescu ia chemat. As vrea sa stiu motivul in spatele marsaviei asteia sau parerea voastra

3 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

De fapt, noi nu i-am asteptat in Piata pentru ca stiam ca daca ne macelarim intre noi pierdem capitalul moral international pe care il castigasem. Au batut si arestat intr-adevar pe multi dintre capii protestului, precum si ai opozitiei, mergeau impreuna cu politia si ii ridicau de acasa, si au internat mii de oameni la Magurele, unde i-au tinut in arest luni de zile. Au batut si multa lume la intamplare. Cred ca a fost o incercare a lui Iliescu de a distruge orice pluralism si orice opozitie, si de a ii intimida chiar si pe ai lui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parca erai expert in istorie.

| alex495 explică (pentru anonim_4396):

Stiu in mare ce s-a intamplat, dar n am idee daca a fost frica lui Iliescu de ideologiile din occident sau mana rusilor de a incerca o ultima data sa instaureze comunismul in tara noastra. Mineriada a fost gen perioada cand legionarii umblau dupa mari oameni ai vremii pentru a le lua viata in asa fel masa sa poata fi in continuare manipulata relativ usor un singur om