Pai depinde de ingredientele folosite la paine, painea neagra din faina neagra si painea din alte ingrediente prime, care are un aspect mai inchis, sunt lucruri diferite.
De exemplu, daca este paine de secara, atunci o sa fie mai inchisa la culoare painea.
Daca te referi la painea neagra, facuta din faina alba colorata in negru, asta se datoreaza in general maltului, pentru a o face mai neagra.
Nici macar nu scrie pe ambalaj ca are coloranti, inseamna ca mint
Probabil era faina proasta, ia faina integrala si va iesi neagra. In mod normal nu se coloreaza, iese asa de la faina dar sunt unii care vand si paine din faina alba cu "colorant", in special pe la marile lanturi de magazine.
Conform Wikipedia, la pâinea brună se utilizează făină integrală, alături de ingrediente de culoare închisă (melasă, cafea etc).
M-am uitat pe niste ambalaje si scrie doar de faina integrala, apa, sare, zahar, drojdie si cam atat