"Cât legat de imagine, why?! Atâta timp cât nu am înclinații tenebroase, nu sunt vreo pedo*ilă" si asta cine o stie? tu? Esti o straina in ochii tuturor celor care nu fac parte din familia ta. Asa suntem toti pana la urma. Eu mi-am spus parerea, vrei sa tii cont de ea bine, nu vrei din partea mea tot bine.
Cat timp ii scoti in oras in timpul orelor de curs, elevii respectivi sunt scosi din incinta doar cu acord semnat de parinti. Acum fie vorba intre noi, ar fi maxim de aiurea sa iesi cu elevele in oras "ca fetele" dupa terminarea orelor de curs. Mi se pare pur si simplu nepotrivit ca si imagine. In ce priveste incluziunea baietilor in acest going out, nu mi se pare deloc deplasat sa nu-i incluzi. Si eu cand eram prin clasa a 7-a sau a 8-a diriga a iesit cu fetele din clasa la o terasa la un suc iar noi baietii ne-am bucurat cu acordul ei de o zi de jucat fotbal. Crede-ma ca nu puteam fi mai bucurosi sa scapam si de orele de curs, sa ne mai jucam si fotbal toata ziua. Chiar nu ne doream sa iesim cu ele, toti voiam sa ne jucam cu mingea jumatate de zi. Toate clasele au fost invidioase pe noi ca ei invatau iar noi jucam fotbal pe terenul din spatele scolii Exista si ziua barbatului. Poti frumos in ziua aia sa ii scoti pe baieti la un suc ca sa te "revansezi".
"la orice ieșire din incinta școlii cu elevii se face cu acord și proces verbal cu părinții "
așa pentru inceput: ce vechime ca prof/ă ai?
Foarte sincer, nu cred că ar fi foarte în siguranță cu tine copiii. Cred că trebuie să ai documentele legale că îți asumi responsabilitatea pentru ei și bineînțeles vei plăti și penal dacă ceva rău se întâmplă, deci mai bine nu.
Apoi, ziua femeii e pe 8 martie, nu pe 1. Dacă vrei să faci ceva pentru fete, le poți lua câte o floare de 8 martie, ori să îi pui pe băieți să le aducă câte ceva, un desen, o bomboană. Poți să îi asculți doar pe băieți și nu pe fete în ziua aia sau să îi pui doar pe ei să scrie sau ce faceți voi.
"..., nu cred că ar fi foarte în siguranță doar cu tine copiii."
Dar eu ce am măi JoboMat?! Am totuși 29 de ani și deși încă mă îmbrac cu haine cu muțulachii și dorm cu ursuleții noaptea și mă uit încă la desene animate, nu mai sunt chiar un copil. Plus că eu oricum fiind mai precaută ca om în general, dar având și anxietate sunt mult mai precaută cu mediul înconjurător, deci aș fi mult mai atentă cu ei. Deși mda, ai și tu dreptate, nu prea pot să-i stăpânesc în schimb, mai ales când sunt mulți.
Dar tu nu pricepi că de ieșit, tot ies cu ei?! Le-am promis de mult. Cu fetele oricum ies sigur dar nu știu dacă se vor supăra băieții, și nici nu ar fi corect față de ei, indiferent a cui e ziua atunci. Însă nu știu ce fac cu acordul, dacă să-l semnez și să-mi asum și așa avem și microbuz la dispoziție. Dacă nu, vor trebui să vină cu părinții lor, deoarece ei stau în sat și eu vreau să ne vedem în oraș. Iar pe toți 15 nu am cum să-i bag într-o Dacia.
Dar de scos, tot îi scot. Am planificat de mult ieșirea asta.
Și e unica pe care o am în exteriorul casei. Deci chiar îmi doresc enorm să ies cu copiii în oraș.
Și 1 martie e ziua tuturor fetelor, nu doar a doamnelor, 8 martie, practic e doar ziua mamelor deci a femeilor și a doamnelor care au procreat. Credeam că eu nu știu multe despre procreere, dar tu nu știi multe despre zilele mapamondului, dar mai ales despre zilele doamnelor. Se vede că orice vârstă ai avea acum, ori ai chiulit mult de la școală, ori nu ai avut o învățătoare și profesori care să comemoreze toate aceste zile și prin comemorat, eu nu mă refer la a scrie numai despre ele sau a face o fișă ci pur și simplu, au fost probabil niște triști la rândul lor care nu au știut să pună în voi, spiritul acestor sărbători și spiritul acestor zile, indiferent care ar fi ele.
Pe când la 1 martie, sunt multe de zis, aș scrie încă o compunere TPUistică, dar încerc să o păstrez pentru elevii mei, nu de alta, dar oricum văd că nu ești fan sărbători și spirit al lor, dar nici nu doresc ca scriind acum despre 1 martie și luna florilor și luna învierii naturii la viață, să îmi pierd din spiritul sărbătorii și apoi atunci când trebuie să am cel mai mare spirit să nu-l mai pot găsi.
Acum mă scuzi, dar mă reîntorc la oile mele și dacă tot mi-ai deschis apetitul pentru spirit și scris, zic să mă apuc de pe acum să scriu speech-ul și poveștile de 1 martie pe care doresc să le transmit elevilor mei.
Hmm, interesantă perspectivă dpdv al unui băiat presupun. )
Deși cam trist, ce să zic, dacă așa gândiți voi băieții...
Dar cam aceeași atitudine o văd și la clasa mea fetele nu vor să se afilieze băieților și băieții nu doresc să se afilieze fetelor.
Cât legat de imagine, why?! Atâta timp cât nu am înclinații tenebroase, nu sunt vreo pedo*ilă, nu-i bat nici la școală și și chiar, dacă să zicem în cea mai rea situațiune, chiar și de aș fi pe frontul de luptă cu părinții, eu știu că de elevi tot nu m-aș atinge și orice mi-ar face sau nu aș suporta la părinți, elevii pentru mine rămân sfinți, dragi și scumpi, atunci why not?!
Cât de ore. Eu ce spun?! Dacă-i fără acord e fix după ore, fix în timpul liber. Cât și dacă e cu acord și deci în fața șefei și al inspectoratului ar fi văzută că o excursie sau drumeție ceva, elevii mei știu că nu-mi tai orele, orice ar fi, pentru o ieșire. Deci și cu acord și fără acord. Ieșirea va fi după orele de curs.
Poate ăsta e unicul meu defect de profă, că îi cam torturez cu lecțiile pe elevi.
)
Te interesează, măi Sierra?! )
La ce te-ar ajuta să-mi știi tu vechimea?!
Dar dacă te încălzește cu ceva, cred că am spus mereu pe aici, că sunt la începutul profesiei.
Păi tu nu știi nici pe ce lume ești, gen cum se fac copiii și că pe 8 e ziua mondială a femeii, iar pe 1 doar se dau mărțișoare, nu e ziua nimănui (poți căuta pe google toate informațiile și chiar te rog să o faci).Una e să fii tu în lumea ta delirantă și alta să răspunzi de câteva zeci de copii, pe care sincer nimeni nu ar trebui să îi lase în grija ta.
Tu ca educatoare în primul rând îi înveți greșit, o minciună gogonată dacă sărbătorești fetele pe 1 și nu pe 8, iar în al doilea rând dacă îi scoți undeva doar tu cu ei, îi pui în pericol și pe ei, dar și pe tine prin prisma repercusiunilor legale.
Sfatul meu este să le favorizezi cumva pe fete pe data oficială de 8 în incinta școlii, iar pe 1 le poți aduce mărțișoare și încuraja pe băieți să facă același lucru.
Dacă tot intrebi, dă detalii - munte-râu.
"la orice ieșire din incinta școlii cu elevii se face cu acord și proces verbal cu părinții "
ce e mai sus, e un FALS, o eroare gravă. Și ar mai fi dar dacă nu ne interesează...
Hai, pa. Să dai un sfat la problema mea e una, să jignești băi, JoboMat e cu totul alta.
Bă, da tu chiar nu citești naiba întrebarea integral?! Am spus clar FĂRĂ JIGNIRI.
Sau ce?! Mori tu că eu nu știu cum se fac și pe unde vin copiii, dar deja am copii în subordine și de care mă bucur?! )
Cum am spus, aia e. Nu ne dă la toți la fel Dumnezeu. Eu dacă am trecut deja peste făcutul copiilor și am deja copii, înseamnă că sunt mult mai avansată de fapt. Știa Dumnezeu ce știa când mi i-a dat.
Și cum naiba mă să nu fie Ziua femeii pe 8 martie?!
Tu habar nu știi ce vorbești. Dacă ești un pici plictisit de viață sau un Grinch ce și-a pierdut spiritul sărbătorilor, nu e vina mea.
Da eu una poate nu știu exact procesul procreării dar știu concret ce se întâmplă pe 1 și 8 martie.
Caută și tu legenda mărțișorului. Iar vezi că 8 martie e chiar zi internațională a femeii. Așa că mai taci.
P.S. Azi o elevă care mă adoră m-a invitat la ea acasă să-mi împletească părul și să facem party în pijamale. Haaa!
Și tot azi am primit și gogoașă de la mama ei. Haaa!
Păi eu fix asta am spus. Ce e în timpul școlii sau chiar după ore dacă iei copiii din poarta școlii, e cu acord și cu mama lui proces verbal.
Dar o dată ce ei vin pe cont propriu, că cu microbelul în comun, că cu mă-sa, că cu tac-su, că cu drona, că cu bicla, asta nu mai e problema mea.
O dată ce am ieșit pe poarta școlii și mi-am încheiat programul, am dreptul să mă întâlnesc cu oricine, ca civil. Nu?!
Dar eu mă cunosc pe mine. Deci, știu cine sunt.
Dar da, perspectiva ta am priceput-o chiar bine și acum că ai reexplicat, chiar ai dreptate.
Mulțumesc! Chiar am să cântăresc acest aspect expus de tine aici, când o să mă gândesc la forma sub care îmi scot elevii în oraș.
Nu am jignit cu nimic, am spus cum stau lucrurile, cu argumente.
Tu nu știi să accepți alte păreri decât a ta, așa că mai bine nu mai cere păreri.Mai ales pentru că după cum vezi și aici și cum probabil ai mai văzut și la majoritatea întrebărilor tale, lumea nu prea are aceleași păreri ca tine.
Dacă tot pui întrebări și ceri sfaturi, încearcă să le mai și asculți măcar parțial, altfel nu le mai cere.
Eu tot cred că poți fi un trol, un copil cu prea mult timp liber.
Auzi "o elevă care mă adoră m-a invitat la ea acasă să-mi împletească părul și să facem party în pijamale."- asta nu sună a frază de om matur, ci de copil de maxim 14 ani, ori poate un om cu probleme psihice a cărui mentalitate a rămas pe la vârsta aia.Și nu râd de oamenii cu probleme, îmi pare rău de ei, îi înțeleg și le-aș lua bolile dacă aș putea.
Dar altfel, doar troli.
Lol, tocmai ți-am spus că găsești pe net că ziua oficială mondială a femeii e pe 8 martie.Nu pe 1. Pe 1 se dau mărțișoare, doar la noi, nu mondial.
Ești hopeless, copil. Degeaba îți scriu că nu pare că înțelegi nici măcar limba română, dar e amuzant să îți contrazic toate idioțeniile, deși tu nu realizezi ce spun.Iar în același timp încerc să te și învăț ceva.
robertmarius114 întreabă:
Cipi1212 întreabă: