Pentru ca nu stiu ce vor cu adevarat si poate fac cum zice societatea, nu cum vor ele. Din moment ce au fost,, bombardate" ani la rand cu,, fa aia, asa trebuie sa faci" si acum si-au dat seama ca nu asta inseamna fericirea pentru ele.
La femei e chestia asta, unele după ce nasc nu mai fac nimic și doar stau cu copilul. Înțeleg ca na e greu sa ai copil, da e o prostie nici prin oraș numai mergi doar sa stai în casa. Sunt invidioase ca se gândesc ca femeile alea nu au copii și nici sot de îngrijit și pot face numai ce vor ele și nici nu merg la munca ca ele. Unele femei sunt absolut minunate dar altele sunt asa un stres.
La un moment dat am spui cuiva o chestie.
Dacă tu găsești persoana potrivita parerea mea e ca trebuie sa astepti sa vezi cu timpul daca e chiar asa. Daca e asa,te casatoresti iar pe urma petreci timp cu persoana iubită până va saturati de atata libertate, va faceti o casa si pe urma un copil.
De ce trebuie sa ne grăbim, sa luam o persoana la voia întâmplării, sa facem copii si pe urma sa ii invidiem pe alti ca sunt liberi si traiesc frumos. Daca nu vrei viata asta de ce o alegi? Ca doar ai exemple din familie, din jur si cam vezi cum functioneaza familiile. Daca nu e viata asta de tine de ce o creezi.
Eu una cu ceva timp în urmă am spus că o sa fac un copil la 25 de ani, ei, uite ca am 25 si nu mai sunt asa sigura ca vreau sa fac un copil foarte repede.Sunt pro familie si copii, chiar mi se pare ok ca de la o varsta sa te muți cu iubitul/iubita pentru ca e normal dar daca consideram ca nu e ok si nu ne descurcam cu alte responsabilitati in plus de ce ni le creem...
Asta este și motivul pentru care nu aplec capul la viața perfectă a altora și procedez cum consider de cuviință.
Eu nu invidiez pe nimeni. Văd atâtea femei care au partener și se plimbă în vacanțe, pe la petreceri.
Cu toate acestea reușesc să îmi văd de treaba mea, fără să invidiez vreo clipă viața perfectă a altora.
Care să fie motivele?
De regulă persoanele care au multe, tind să vrea și mai multe.
Dimpotrivă, o persoană modestă se multumește cu ce are si se bucură de orice lucru mărunt.
Probabil nu se simt împlinite, se plictisesc relativ repede si nu constientizează lucrurile cu adevărat importante.
Astea cu nu te suportă x sau y, de cele mai multe ori nu depind de tine, prin urmare nu le poți controla.
Mi-am zis că nu are absolut niciun sens să mă focusez pe felul in care mă percep anumite persoane. Cu toate că, uneori aveam impresia că eu sunt responsabilă pentru asta. Ulterior, mi-am dat seama că poți face orice, dacă cineva nu te place, nu o va face.
Cel mai important este să îti impui respectul și să ignori persoanele toxice.
In rest, fiecare cu mentalitatea lui!
"sunt triste si invidioase pe cele care nu sunt asa de norocoase sa aiba casa lor, un loc de munca bine platit, un copil etc."
Poate vroiai sa zici triste si invidioase pe cele ce au casa, loc de munca, copil, nu pe alea care n-au.
Pai de tampite fac asa, la intrebarea asta deja aveai raspunsul. Nici nu conteaza ca la alea invidiate le e mai bine, invidia nu ajuta deloc, deci nu se justifica nici ca alora le e mai bine sau ca nu le e mai bine, invidia e un sentiment parazit care tot impotriva celei care-l are, se intoarce.
Un om cu cap nu invidiaza ca stie ca nu il ajuta asta, chiar daca celalalt e mult mai bine. Ca ii pare sau ca nu e ca el, e altceva, dar atat.
Aaaa, deci sa ti se poarte pica pentru asta, atunci e clar, celelalte-s mai nefericite.
Ptr ca si daca ai casa, o casatoreala rar e o fericire, inseamna 80 % obligatii in plus doar. Mai bine prefera unii sa fie liberi si fara casa lor daca ar fi sa aleaga, ca inseamna ca au bani de chirii.
Si sa fi casatorita ce mare fericire? Sa stai la cheremul unuia? Sa-i speli, sa-i calci, faci mancare, curatenie dupa servici, sa-i suporti geliziile, posesivitatile, dracii, dar el sa nu faca mai nimic dupa munca.
Nu toti barbatii sunt asa, dar foarte multi sunt. Asa cum sunt foarte multe femei care trag pe barbati si ii pacalesc.
Deci s-ar putea sa ti se poarte pica fara sa fie ciudat.
nyoentox2002 întreabă: