| Floridori a întrebat:

Am oportunitatea de a crea un fond de investitii, fara riscuri, cu castiguri stabile (nu exagerat de mari, ce e drept).
As vrea sa ofer sansa unor persoane care ar avea nevoie cu adevarat de acest mic ajutor.Persoane tinere la inceput de drum, studenti, persoane cu copii si cu grija zilei de maine, oameni care momentan nu au un venit stabil, persoane cu probleme de sanatate care nu reusesc sa se integreze momentan in cadrul unui loc de munca etc.

Credeti ca ar fi persoane interesate? Ar avea rost sa imi iau din timp pentru a promova acest program, pentru a explica fiecaruia, pentru a parcurge toti pasii necesari, avand in vedere ca maxim luni ar trebui sa reunesc un numar minim de 5 persoane?

Mentionez ca nu intentionez sa am beneficii materiale, deci nu voi pretinde ca cineva sa ma plateasca pentru toate aceste lucruri, de aceea intreb daca ar merita?

Răspuns Câştigător
| Yuoia a răspuns:

"Am adresat ideea catorva oameni cunoscuti, dar li s-a parut un ajutor prea mic"
In conditiile unei sume mici depuse, dar mai ales (ce cred ca nu au inteles ei) a termenului extrem de scurt (21 zile), 50 €/persoana este un castig decent.
Unii vor sa castige mult in termen scurt si mai ales fara munca sau investitii.
Ce sa-ti spun? Mult succes!

31 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Am oportunitatea de a crea un fond de investitii, fara riscuri, cu castiguri stabile"

spune-ne ce dobândă "garantezi"?

| Floridori explică (pentru sierra1):

Nu o garantez eu personal, asta este evident.Doresc doar sa ofer instrumentele necesare pentru ca cei interesati sa poata participa la program.
Este vorba de 20% pe un ciclu de 21 de zile (3 saptamani).
Avand in vedere ca vorbim de investitii mici, castigurile vor fi pe masura, de aceea ma adresez persoanelor care ar necesita acest mic ajutor, nu celor care cauta sa aiba castiguri substantiale sau sa se imbogateasca.

| sierra1 a răspuns (pentru Floridori):

Să recapitulăm: tu primești 1000 lei (să zicem) de la mine și după ciclul ăla de 21 zile, returnezi "garantat" (de cine?) 1000+20% adică 1200 lei

am ințeles bine?

Nu! Eu nu primesc nimic! Am si mentionat asta in intrebare.Dar in cazul in care nu a fost destul de clar, repet ca eu NU primesc nimic.

In plus, sumele nu sunt atat de mari ca cele mentionate de tine.
Este vorba despre o suma minima de 1. 000E, din care 500E deja exista datorita unei persoane binevoitoare, iar 250 vor fi pusi de mine.
250E vor fi impartiti intre cei 5 (posibil) doritori.
Dupa fiecare ciclu de 21 de zile, 200E (adica cei 20% din 1.000), se vor imparti intre cei 5, deoarece nici eu si nici cealalta persoana nu dorim sa ne beneficiem material din aceasta situatie, noi avand deja propriile joburi si investitii.Dorim sa ne simtim mai bine cu noi insine si sa le oferim si altora oportunitatea de a invata ceva nou.Iar asta ar insemna ca la fiecare 3 saptamani, oamenii sa primeasca 40E.

Dupa cum am spus, doresc sa ofer sansa si instrumentele necesare unor persoane care chiar ar avea nevoie.Motivul pentru care nu expun toate detaliile, este pentru ca nu doresc sa folosesc aceasta platforma pentru a promova ideea, ci vreau sa aflu niste opinii de la diversi oameni daca acest lucru i-ar beneficia cu adevarat pe cei implicati, daca ar exista persoane interesate si daca ar merita tot efortul si timpul depuse.
Asta deoarece este ceea ce pot eu sa ofer si poate mie mi se pare ca as face un bine, dar poate ca oamenii nu ar avea aceeasi opinie.De aceea as vrea cateva pareri de la persoane din afara situatiei, care sa ma ajute sa am o perspectiva mai buna.

| Dismally a răspuns:

20% in 3 saptamani? Vezi ca miroase a teapa fondul acela de investitii. Nu exista "fara riscuri", pana si la titlurile de stat sunt 1% sanse sa nu mai primesti banii.

| Floridori explică (pentru Dismally):

Este vorba despre niste conditii speciale, dar inteleg perfect ce spui.
Ma ajuta sa inteleg cum vede lumea din afara acest lucru.
Multumesc pentru raspuns.

Eu una intreb, tu alta răspunzi!

Eu cred ca am raspuns destul de clar.
In plus, nu doresc sa promovez asta pe aceasta platforma.Doar am dat un context si cateva detalii, deoarece vreau sa stiu cum este vazuta situatia din afara.
Oricum, multumesc pentru raspunsuri!

Nu e clar deloc! repet:

primești 1000 lei și după ciclul ăla de 21 zile, returnezi "garantat" (de cine?) 1000+20% adică 1200 lei?

| vodami92 a răspuns:

De ce nu! incearca numai! ai sa vezi rezultatul pe urma!

Am mai spus ca nu, nu primesti suma initiala plus 20%, ci doar 20% din intreaga suma, impartit la 5, la fiecare 21 de zile.Am explicat asta si in raspunsuri anterioare.
Nu doresc sa fac reclama institutiei financiare in cauza, ci doar voiam sa stiu daca ideea ar fi bine primita sau nu.De aceea am intrebat, pentru a intelege daca ideea chiar ar fi de ajutor ori ba.Asta pentru ca eu pot vedea lucrurile intr-un anumit mod din perspectiva mea, dar oamenii din afara, sa vada asta dintr-o perspectiva total diferita.
Evident ca aceste detalii ar fi discutate cu oamenii interesati, dar as vrea sa ma lamuresc daca ar merita efortul depus si timpul.

Păi inseamnă că ne-ai mințit:

"Este vorba de 20% pe un ciclu de 21 de zile "

in cazul ăsta, țepare, ne spui despre o nenorocită de schemă tip Ponzi

| Floridori explică (pentru vodami92):

Iti multumesc mult pentru raspuns. happy

Nu e UN ciclu, ci FIECARE ciclu si nu este nicio schema dubioasa, doar frazele scoase din context, dar nu conteaza.
In plus, nu te-am invitat pe tine si nici nu am invitat pe nimeni sa participe, ci am cerut opinii oamenilor, deoarece vreau sa vad daca ar fi un ajutor bine primit sau nu.Asta pentru ca in trecut, am ajutat diversi oameni (de exemplu le-am obtinut consulatatii gratuite cu diversi medici sau analize medicale gratuite sau reduse in contextul in care ar fi fost costisitoare in mod normal), dar pentru unii oameni, nu a fost un ajutor suficient si au exprimat faptul ca s-ar fi asteptat sa primeasca mai mult.De aceea doream sa stiu daca ar fi o idee buna sa depun efort in asta, sau nu va fi bine primit, deoarece sunt sume mici.
Din raspunsurile date de tine, totusi, inteleg ca opinia ta ar fi ca nu este o idee bine primita, deoarece ar fi interpretata ca rau-intentionata.
Apreciez sinceritatea si multumesc pentru raspunsuri.

~nu este nicio schema dubioasa~

nu dragă, e arhicunoscută, e schema Ponzi clasică (conține un țepar și restul... fraieri). Dacă nu știai, vezi mai jos ce zice:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Schem%C4%83_Ponzi

Chiar am intrat sa citesc si nu, nu este vorba despre aceeasi situatie.
Dar pricep reticenta si tocmai din acest motiv am si dorit sa aflu cateva opinii.
Sunt o persoana incapatanata si am avut mult de pierdut in anumite situatii, tocmai pentru ca ma incapatanez sa fac ceva ce pentru altii nu are sens, dar pentru mine are.Aceeasi incapatanare mi-a adus si multe reusite, dar atunci cand sunt si altii vizati, am invatat sa cer si alte opinii si sa privesc lucrurile si din perspectiva altora.Sinceritatea ta debordanta a fost utila in acest sens.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La inceput (cel putin) daca sunt oameni pe care ii cunosti/te cunosc, e ok. Adica in sensul ca si tu ai nevoie de o siguranta ca banii ajung la oameni care chiar au nevoie de ei, dar si ei au nevoie de incredere ca nu sunt pacaliti. In ziua de azi e greu sa crezi ca un strain vrea sa iti ofere ceva gratis, chiar daca putin.

Daca mulțumirea sufleteasca ar fi un argument pro pentru tine si daca nu crezi ca pierzi prea mult (financiar) prin cat ai oferi in programul ăsta, cred ca merita.

| Floridori explică (pentru anonim_4396):

Iti multumesc din suflet pentru raspuns si incurajare.
Si eu cred ca ar fi mai bine daca ar fi oameni pe care sa ii cunosc, sau care sa faca parte din cercuri ale cunoscutilor, deoarece fiind vorba de finante si date personale, este necesar sa existe un minim de incredere.Am vrut niste opinii inainte de a adresa ideea acelor oameni.

Multumirea sufleteasca este cel mai mare argument pro pentru mine.

Multumesc mult ca ti-ai luat din timp pentru a-mi scrie happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Floridori):

Cu drag! Sper să reușești prin acest program sa ii ajuți pe oameni! Cred ca orice sprijin e binevenit pentru cei care au cu adevarat nevoie. happy

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Știi ce înseamnă un fond de investiții, ce anume presupune înființarea lui? De câte sume cu 6 zerouri ai nevoie să îl faci să funcționeze? De Autoritatea de Supraveghere Financiară, de Legea Fondurilor de Investiții ai auzit?
Spui așa.
Este vorba de 20% pe un ciclu de 21 de zile (3 saptamani). Nimeni, nici un instrument de investiții nu oferă asemenea randamente.
Hopa. Acesta nu este un fond de investiții este o schemă de tip Caritas, adică fraudă cu F mare.
Și cauți aici fraierii. Că apa, aerul și fraieul nu se termină niciodată

| Floridori explică (pentru sadrian46):

Tocmai ca am repetat de mai multe ori ca nu doresc sa cooptez pe nimeni in mediul online, cu atat mai putin pe aceasta platforma pe care toata lumea este sub anonimat.
Dar multumesc pentru raspuns!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Floridori):

Ai întrebat dacă merită să te implici în așa ceva. Vei avea în final oameni dezamăgiți care își vor pierde increderea în tine. Nu merită.

| Floridori explică (pentru sadrian46):

Multumesc mult pentru opinia sincera si directa.

| Yuoia a răspuns:

Daca tin minte bine raspunsurile tale, lucrezi in sanatate.
Ai notiuni de economie, finante? Cred ca nu. Si cred ca cineva se foloseste de tine. Tocmai pentru ca stie ca nu stii nimic. Nu vei castiga nimic, te cred. Dar ai grija sa nu pierzi mult.
In ce s-ar putea investi banii, ca sa iasa un castig de 20% in doar 3 saptamani? Nu stau sa fac un calcul, dar pe an, castigul ar fi fabulos de mare. Crezi ca Bancile, Statul, nu ar investi in asa ceva daca ar exista? Legal. Nu arme, prostitutie, droguri.

Vad ca ai dialogat cu cineva, dar pentru ca ori m-a blocat, ori l-am blocat, nu vad mesajele sale. Mai citeste inca o data ce se promite si in ce conditii. Citeste (ca la Banca happy ) si ce e cu litere mici.
Imi amintesc acum de o smecherie de la Caritas: "in caz de faliment, se va restitui 80% din prima depunere". Dar ei dadeau zeci de chitante de cate 20 de lei. Asa ca, legal prima depunere era prima chitanta: 20 de lei.
Ca iti pasa sau nu de straini, gandeste-te ca vei antrena in asta si colegi, rude, cunoscuti. Cum vei da ochii cu ei cand vor pierde?
Analizeaza bine situatia. Mie nu mi se pare ca ar fi ceva corect acolo.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Este un gand frumos,. Din păcate doar tu poți decide dacă merită sau nu.

| Floridori explică (pentru DeMicUnCălător):

Multumesc pentru raspuns!

| Floridori explică (pentru Yuoia):

Da, domeniul meu este sanatatea.
Cat despre finante, am idee din propria experienta, nu pentru ca as fi studiat.
Am facut doar scoala generala in Romania, ulterior optand sa fiu pe cont propriu, continuandu-mi studiile in strainatate (poveste lunga, nu conteaza).A trebuit sa ma intretin prin propriile eforturi si asta a insemnat sa muncesc in orice domeniu mi s-a oferit ocazia, in conditii legale sau la negru. Dupa un timp, am cunoscut si produsele financiare.Din cate stiu, cele destinate clientilor retail erau inca la inceput de drum, deci optiunile erau limitate atunci.Din fericire pentru mine, cel care m-a introdus in aceasta lume a fost o persoana extrem de binevoitoare, deci nu am avut parte de neplaceri.In timp, am reusit sa generez venituri auxiliare pentru a putea progresa si care au ajutat la propria intretinere, dar si la studii.
Cu ceva timp in urma, un coleg, a carui sotie lucreaza in domeniul financiar, avea un pacient intr-o situatie delicata si destul de rara, si-a dorit sa il ajute si a solicitat diverselor institutii cunoscute de sotie, atat fizice cat si online, donatii sau ajutor.Intre timp, pacientul a decedat.Printre altele, colegul meu a ramas cu acest produs, creat in conditii speciale, oferit de institutia respectiva, pentru a ajuta acel om.
La acesta, am acces si eu, dar nici eu si cu atat mai putin el, nu ne dorim sa ne beneficiem in urma acestei situatii, deoarece deja avem propriile joburi si investitii.Am vrea ca beneficiile sa mearga tot catre oameni care au nevoie, eventual studenti asa cum am fost si eu candva, sau oameni cu diverse afectiuni etc.
Am adresat ideea catorva oameni cunoscuti, dar li s-a parut un ajutor prea mic si de aici si intrebarea mea, deoarece ma gandesc la faptul ca nefiind o suma prea mare, mai ales in contextul scumpirilor, unora li se pare jignitor.
Conversatia pe care o mentionezi, este cu @sierra1.
Iti multumesc mult pentru raspuns, pentru deschiderea la conversatie si pentru opinii!

| Emma30555 a răspuns:

Eu nu inteleg de ce trebuie sa fie un program, sa explici cand pur si simplu le poti da banutii cui crezi tu. Daca este un program ce trebuie neaparat promovat axeaza te pe studenti care au timp liber si deschidere spre lucruri noi
Oamenii cu probleme reale nu prea au timp de lucruri de genul asta, in plus sumele mici ii ajuta probabil destul de putin desi tot e mai bine ceva decat nimic, cel mai bine ajuti un om oferindu i un job daca nu are, sau bani care sa i rezolve problema imediata, sau ajutor social daca are alte probleme. Nu le poti da banii fara sa participe la program? Eu nu pot sa imi dau seama despre ce poate fi vorba

| Floridori explică (pentru Emma30555):

In domeniul in care lucrez eu, nu am posibilitatea sa ofer un job oricarei persoane (in realitate, nu am posibilitatea de a oferi un job nimanui).
Merg pe ideea ca este mai bine sa invat un om sa pescuiasca decat sa ii dau pestele, deoarece peste ii pot da o singura data, dar daca invata sa pescuiasca, va putea sa faca rost de peste constant.In plus, nu cred ca este o idee tocmai buna sa faci niste oameni sa creada ca pot primi bani, oricand au nevoie, fara a face un minim de efort in viata.Este in regula atunci cand au nevoie in mod punctual, dar nu pe perioade lungi.Dar este strict opinia mea.
Nu te gandi ca nu ajut.Am oferit oamenilor cu probleme de sanatate consultatii gratuite diverse, cu diversi medici, analize medicale, tratament etc.Dar nu mi se pare ca ajutorul ar trebui sa fie de tip "pomana", deoarece acel om se poate obisnui cu ideea ca i se cuvine sa primeasca.
Din pacate, am observat de multe ori, aceeasi gandire si anume ca ceea ce ofeream era prea putin.Atunci cand cineva iti ofera ceva, iar acel om depune efort, timp si resurse, nu cred ca ar trebui sa ne simtim indreptatiti sa reclamam ca noi ne doream mai mult, dar acea persoana a putut prea putin.
Iti multumesc, oricum, pentru ca ti-ai luat din timp sa imi raspunzi.

| Emma30555 a răspuns (pentru Floridori):

E corect ce spui dar sa luam niste cazuri practice. O femeie cu doi copii minori, vaduva sau fara sot, ii va fi greu sa isi faca timp sa urmareasca niste programe, mai degraba ar ajuta o sa faca curatenie contracost in weekend de exemplu pentru niste bani in plus. Sau un pensionar care are si cheltuieli cu medicanentele, intretinerea, el ar avea nevoie practic de un ajutor concret, alimente sau medicamente. Sau sa luam un alt caz mai atipic, un barbat care are vicii, alcool, cazinouri si e falit din aceste motive desi are job, el ar avea nevoie de psiholog de fapt. Nu e vorba ca ei reclama ceva, e vorba ca au probleme si le e greu sa si faca timp si o stare psihica astfel incat sa invete ceva care poate le ar aduce niste banuti in viitor. Sau poate ma insel, cum am spus nu imi dau seama despre ce program ar fi vorba. Dar pentru tineri, pentru studenti care se descurca greu cu banii dar au totusi potential ar prinde ceva de genul.