Dacă așa spune legea, dacă vrei moștenirea aceea, trebuiesă te conformezi. Dacă pe dta te enervează o lege doar pentru că nu îți convine ție, poți să o schimbi? Nu. Enervarea dtale este degeaba.
Eu nu cred ca nu-mi convine numai mie. Ba chiar as spune ca nici unul din cei vizati de aceasta lege nu poate fi bucuros sa-si demonstreze "nevinovatia" cu martori lipsiti de relevanta. A-ti spune parerea despre o lege, nu inseamna ca ca nu o vei respecta. A cauta solutii corecte si bune nu e ceva rau. Mai rau e sa nu ai nici o parere si sa inghiti orice ti se da ca fiind bun si corect.
Incep sa ma gandesc serios si la numarul de martori. Oare 3 nu era mai bine? Cu siguranta ca da pentru ca 2
Martorul trebuie sa confirme daca eu sunt mincinos sau nu. Eu nu am spus ca sunt mincinos. Cine spune ca eu sunt mincinos, acela trebuie sa aduca martorul. Statul spune ca sunt mincinos, el trebuie sa aduca martorii, nu eu. Martorul declara pe propria raspundere. Si eu fac la fel. Cu ce e mai buna declaratia martorului? Ca nu face parte din familie? El nu aduce nici o dovada. Eu macar aduc un certificat de nastere. De ce nu s-ar inscrie in certificatul de nastere al parintelui, in cartea de identitate si cati copii are si identitatea lor? Nu ar fi o dovada mai serioasa decat o marturie facultativa a unei persoane alese si motivate de catre un mostenitor? Ce pot sa mai zic? E bine asa cu martori? Eu zic ca nu e nici bine, nici corect si nu se respecta dreptul la mostenire al celor care se prezinta la succesiune. Se cauta si alti mostenitori prin fortarea mostenitorilor prezenti sa aduca dovezi nu tocmai sigure (martori) ca nu mai sunt si alti mostenitori. Nu mi se pare corect. E un blocaj. Trebuie sa aduc martori si acestia sunt intimidati sub amenintarea cu amenda sau cu inchisoarea daca spun un neadevar. Daca martorul nu stie, dar crede ca stie si spune un neadevar, cum e? Nu e bine. Ar trebui sa nu accepte nimeni sa depuna marturie la succesiune. Sa vedem atunci cum decurge ingenioasa procedura. De ce sa-si asume martorul niste riscuri inutile. se si precizeaza ca martorul nu trebuie sa fie interesat de acea mostenire, nu trebuie sa fie ruda. Se mizeaza deci pe prostia omeneasca. Sa depun eu marturie despre ceva ce nu cunosc si sa fiu amendat sau sa fac inchisoare fara sa am nici cel mai mic avantaj? Asta nu se poate numi decat prostie.
Ar trebui sa existe macar o alternativa la martori. De exemplu, prelungirea procedurii cu cateva luni de publicitate care sa aiba rolul de a aduce si alti mostenitori daca exista, iar martorii daca sunt adusi, doar sa grabeasca procedura succesorala, nu sa o blocheze daca sunt absenti.