Incearca sa pari "doamna" nu prin aspectul fizic, ci prin atitudine, limbaj, gestica. Este, pana la urma, vorba despre cum te percepi tu insati. Caci chiar daca lumea te abordeaza la prima vedere ca pe o fata mai tanara, aceasta perceptie le-ar putea fi repede adaptata daca dupa prima interactiune ar incepe sa vada si alte lucruri, care transmit exact opusul. Dar daca tu traiesti cu impresia ca pari mai tanara si naiva pentru ca asa ai fi de fapt, tanara si naiva, deci te-ai comporta in continuare ca atare asa, atunci fix asta o sa ramana perceptia despre tine si la ceilalti.
Insa, important este cum te simti tu, de fapt, in starea ta naturala, fara sa fortezi nimic. Daca chiar te simti mai matura, mai complexa, mai cu "greutate", atunci nu te lasa pacalita de senzatia ca esti perceputa naiva si deci, sa-ti mentii oarecum involuntar aura de naivitate in relatia cu ceilalti. Nu, trebuie sa fii tu insati, fara sa aluneci intr-un anume rol. Acum, daca totusi te comporti natural si esti in continuare perceputa ca foarte tanara, probabil ca....chiar esti tanara la minte si la latura emotionala, afectiva
Si n-ar fi absolut nici o problema. Este, de cele mai multe ori, un atu. Mai ales de la o varsta incolo, cand fizicul nu mai reflecta chiar tinerete. Dar daca "spiritul" va fi tanar, acest fapt va fi apreciat si vei avea un fel de "vino-n coa'" in multe contexte.
Dar cred ca marea ta problema, la esenta, este ca nu esti luata prea in serios de ceilalti, nu-i asa? Sau ca exista situatii in care ti-ai dori sa pari mai in varsta, pentru a obtine mai cu usurinta ceva, nu?
Buna.
Doamna se zice cand femeia este casatorita.
Gandeste-te ca in timp ce alte persoane o sa para de varsta pe care o au cand vor fi mai mari, tu nu o sa pari de varsta pe care o sa o ai . O sa pari mai tanara decat esti.
Ar trebui sa ne acceptam asa cum suntem. Nimeni nu este perfect.
Important este sa fii tu sanatoasa.
Nu că nu aș fi luată în serios, nu e vorba de asta, ci aș vrea să am mai multă autoritate în anumite momente și în fața anumitor persoane.
Pai, cam tot legat de luatul in serios mi se pare ca ar fi vorba.
Ca sa ai autoritate, trebuie sa te ia cineva in serios, nu?
Sau sa nu te priveasca cu indiferenta ori superficialitate. Sa reprezinti ceva cu greutate in ochii celor din jur. Sa poti influenta doar prin aura, prin prezenta (e drept, autoritatea poate fi conferita atat de trasaturi intrinseci, dar si extrinseci, cum ar fi o functie care ti se atribuie intr-o firma, intr-o comunitate samd).
Si daca nu zice doamna ce? Daca te vad ca pe un copil e bine, ca oamenii au simpatie mai mare pentru copii si copile decat pentru adultii mai maturi.
Ca oricum nu poti determina ca oamenii sa iti zica altfel, ca nu arati a altfel! Asa ca trebuie sa te obisnuiesti asa.
Mai ales ca si multi barbat plac copilele, deci iar un avantaj, nu vor prea mature fizic.
Pentru că nu mai sunt un copil. Sunt o femeie și vreau să fiu tratată ca atare.
Dupa fizic esti copil, atat conteaza, si exact pe principiul si al atractiei, lumea judeca in prima faza dupa fizic.
Ca cineva poate zice in prima faza ca esti copi, dar dupa aia cand vb cu tine afla ca esti femeie, asta e altceva, mai ales cand afla varsta.
Dar daca din motivul asta, nu vor sa te cunoasca mai bine, aia e! Asa va ramane treaba, zic la o adica daca-s asa cazuri.
Nu e vorba să mă cunoască cineva mai bine, mai ales bărbați, e vorba în general, de impresia de copilă pe care o fac atunci când vin într-un mediu nou.
Altcumva sună "Doamnă" și altfel "Domnișoară".
"Doamnă" are greutate, inspiră autoritate și nu în ultimul rând, maturitate.
Daca ăsta este aspectul tau, asa cum spui, este cam greu sa ti se spuna doamna. Fiica mea are 32 de ani dar prin comportamentul ei tineresc, nu ii da nimeni varsta reala. Cand cineva iti spune doamna, te simti cam batrana. E mai bine asa.
Deci trebuie sa te obisnuiesti asa, nu se va schimba asta decat cand vei mai imbatrani, asta este.
In mod normal n-ar trebui sa conteze cum iti zice, ci cum se comporta, cum te respecta si cum te intelegi cu acei oameni. Nu e neaparat nevoie sa inspiri autoritate.
Te-o deranja, dar in prezent nu ai ce face.
Buna,
din proprie experienta, nu poti.
si renunta sa mai incerci.
cum spunea cineva mai devreme, poate dupa ce te vei casatori, ti se va spune 'doamna' pentru ca esti maritata... poate...
persoanele ok ti se vor adresa amabil, indiferent ca e cu 'doamna' sau 'domnisoara' sau 'draga' sau altele, indiferent ca esti casatorita sau nu
eu zic sa treci peste.
nu o sa schimbi tu oamenii.
asa imi ziceau si mie parintii. si nu i-am ascultat. si tot am sperat. si degeaba... people don't change
Mulți au idei preconcepute. Dacă sunt așa nici nu merită băgați în seamă. Fii rece cu ei.
Totuși și tu ai o problemă mare. Care doamnă? Asta nu definește cu nimic faptul că ești sau nu femeie.
„Sunt femeie și vreau să fiu tratată ca atare" - doar un copil ar spune asta.
De fel doamnele sant babele iesite la pensie, pana atunci tu esti o domnisoara serioasa sau perversa... asta tu stii.
1RealSoul întreabă: