Da, de conversație abstractă e foarte bună. Doar că ai scos problema banilor la înaintare, ca să acoperi toate celelalte cerințe ale vieții tale și ale ei. Nu ții cont de contextul ei social de acolo, de personalitatea ei, de tendințele ei în viață. Să cumperi o soție pe bani, poți să o faci și aici. Cât o să dureze?
Cu 5 miliarde iti cumperi in UK (zona West midlands/birmingham) de exemplu 6 case
5 le dai in chirie si in una stai.
Cu venitul PASIV din 5 case (undeva la 3-4000 lire lunar) trăiești linistit fara sa te duci la munca.
Nu mai gandi minimalist.
Daca nu investesti undeva ca sa realizezi un profit, ai sa pierzi repede tot ce ai.
5 miliarde de lei vechi înseamnă 500.000 de lei noi, adica 100.000 de euro, adică 86.000 de lire sterline.
Arată-mi si mie alea 6 case din Birmingham pe care poți să le cumperi cu 86.000 de lire.
"Suma presupusa vreo 500.000 ron (noi) ar ajunge pentru o perioada de aproximativ +10 ani fara sa am alt venit"
Nu cred. Nu in 2, cu distractii.
Spui de un apartament si o femeie, de parca ala e maximul de la viata. Femeia aia vine doar daca are incredere in tine. In scenariul ala ar fi suspicios si cainele pe care incerci sa il adopti.
Fa-ti fantezii cu bani activi, nu pasivi. Ceea ce visezi tu sunt comunisme. Mergi intr-o tara saraca si comanzi mancare proasta, stai intr-un apartament facut prost, vecinii tai sunt mizeri si galagiosi, strazile mizere, traficul pe stilul "jungla", plus ca te mai si fura copiii pe la orice colt, cand observa ca nu esti sarac.
La ce tara te gandeai?
Eu ma uit la moldovenii de peste Prut si ucraineni, vin din tari vai de mama lor, sunt prost crescuti, nu tocmai ingrijiti, dar sunt obisnuiti sa traiasca in lux. Nu te integrezi usor printre ei, tarancile lor au cel putin aceleasi pretentii ca si la noi, poate mai rau. Cu cat sunt mai sarace de acasa, cu atat viseaza palate mai mari. Ar rade tot satul de apartamentul tau, si invitatia pe la restaurante de 3 stele.
Ma refer la o tara unde salariul minim e de macar 3 ori mai mic comparativ cu Romania: Thailanda Vietnam pe acolo, imi plac asiaticele. As visa la Chinezoaice dar alea is prea scumpe sa visez realist. O varianta ar fi sa aduc aici una, dar poate as iesi mai ieftin daca as merge eu acolo datorita diferentei dintre preturi (nu am familie sau persoane dragi sa le simt lipsa) Metoda e comuna, oameni din toata lumea mai dezvoltata cauta neveste de pe acolo, problema ii ca Romania nu face parte din lumea dezvoltata. Nu as avea pretentii sa fie nu stiu ce frumoasa doar cateva criterii simple: slaba si scunda
Filozofia mea ii : Decat ca una sa lucre toata ziua pe minimul pe economie - ar putea sta cu mine si ar primi cele necesare si ++ iar in timp ne distram asa decent nu chiar in lux ca pana la urma nu caut o dama de lux ci o fata simpla.
Sau poate iasa mai ieftin sa aduc pe una aici? cu vreo
Cat o sa dureze : Sunt interesat pentru 10 ani de zile, ulterior ce se intampla e irelevant pentru conversatie. Ma gandesc ca in visul meu abstract e mai bine sa merg eu acolo sau sa aduc pe una aici. Ce tendinte de viata, personalitate... Cand nu ar fi cu mine sa ne distram, ar sta pe PC ca sunt destule metode de a preocupa timpul, poate ar da raspunsuri pe siteuri ca TPU
Aici cu 100.000 -150.000 lei cumperi un apartament decent cu 1 camera si in orase mari. Iar pentru viata de zi cu zi 40.000 lei/an ar ajunge pentru consumatie la 2 persone cu distractie destula.
Mai ramane problema sa detin suma visata in planul meu abstract
RAY întreabă: