anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am văzut un bărbat care filma un măturător stradal. Are voie să facă asta? Nici măcar nu se ascundea puțin, îl filma așa fără rușine.

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Nu e neaparat sa fie defaimare.

,, A utiliza filmările doar într-un scop domestic sau personal înseamnă că doar tu și cei apropiați ție (familie, prieteni) le puteți derula, însă nimeni nu poate distribui, fără a avea un temei legal, filmările către terțe părți sau pe internet (Facebook, Youtube, Tik Tok, Instagram etc.)

Exemplu #2. Andrei și Maria merg într-o excursie în Veneția și, plimbându-se cu gondola, filmează o mulțime de turiști. Cei doi vor putea împărtăși filmările cu familia și prietenii lor, însă, în absența unui temei legal, nu vor putea distribui postarea în mod public pe internet.'' https://legalup.ro/ai-voie-sa-filmezi-o-persoana-pe-domeniul-public/

Judecand dupa ce scrie aici, toti am incalcat legea.

11 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.In mod normal e ilegal sa fotografiezi/filmezi pe oricine pe strada fara acordul persoanei respective.Dar daca intrebi politia nici nu te va baga in seama pentru asta.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pe spatiu public filmatul este permis. conteaza ce faci cu video mai incolo

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru dullcat):

Filmatul pe spatiul public este cat se poate de legal. Asa ca politia nu are ce zice. Ce se intampla mai departe cu video, asta e alta discutie.

| Drimmero a răspuns (pentru dullcat):

Filmatul/pozatul pe domeniul public e foarte legal. De ce dai comentarii daca nu esti documentata? Nu e prima oara.

| dullcat a răspuns (pentru suntserios):

In ziua de azi aproape toti filmeaza pentru,, continut''.

| dullcat a răspuns (pentru Drimmero):

Sunt documentata.In prezent majoritatea filmeaza doar pentru a urca filmulete stupide pe internet, iar cazul de fata pare la fel.Eu nu cred ca a filmat cu drag pentru a trimite la prieteni despre cum acel om isi facea meseria cu pasiune, ci pentru a posta pe social media cu o descriere de tipul : Asa se face treaba in Romania etc.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru dullcat):

Când o fi conținut pe net discutam. Presupunerile sunt una, faptele ilegale alta.

| Drimmero a răspuns (pentru dullcat):

Filmarea pe domeniul public e una, defaimarea in mediul online e alta. Totusi daca e s-o luam asa suntem filmati oriunde pe strada, in magazine, institutii, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru dullcat):

E cumva o lege nescrisă și de bun simț să nu faci așa ceva.

| dullcat a răspuns (pentru anonim_4396):

Corect.

Multumesc pentru funda.

| sammie a răspuns:

Nesimțit.