Gandeste-te la telul pe care il vrei sa il atingi si daca iti doresti intr-atat de mult, vei reusi, pentru ca atingerea unui tel se obtine prin multa munca
Ca să poți, trebuie să ai motiv. Ca să ai motiv, trebuie să te doară ceva.
Când dimineața pe răcoare,
Te trezești fără efort,
Și nimic nu te doare,
Să fii sigur că ești mort.
(Zeno Turdeanu)
Numai așa poți.
Lupti pentru scopul de a : NU TE ABATE DE LA DRUM cand iti propui ceva si daca apare ceva, tragi cu dintii sa inaintezi.
Prin motivație, fără ea nu ajungi nici la ambiție. Ați văzut în filme oamenii ăia lacomi, ba chiar corupți dar care ar fi în stare să-și sacrifice și familia pentru ca ceea ce el a făcut să nu iasă la iveală sau să nu piardă tot ce a obținut? Cam așa trebuie să gândim ca să ajungem la ambiție, dar evident fără a ajunge ca acei omuleți corupți din filme
Altfel spus e bine să-ți identifici nevoile cele mai mari ale sufletului și vieții tale și apoi să faci pași pentru a le obține. Când învățam la psiho despre motivație și ambiție eu îmi făceam următoarele conexiuni (motivația este flacăra pe care o aprinzi și cu ea te ghidezi în ambiție, care ambiția la rândul ei, este drumul cu pașii exacți pe care îi cunoști și îi urmezi ca să ajungi la final, la rezultat, adică la acea nevoie ce sălășluiește în inima ta, și tot ambiția zic eu, că sunt și pașii pe care nu-i cunoști dar care pot să apară pe parcurs, inevitabilul, suspansul care te extrage de pe drumul tău deja stabilit, și aici tot ambiția apare care nu te doboară și te face să găsești iar și iar strategii doar pentru a ajunge la rezultatul ăla inițial.).
Mai poți face liste pentru ate ajuta să ai mai multă ambiție.
Lista cu obiectivul/obiectivele final/e, în ambiție e foarte important să știi ce vrei, vrei vin sau cafea, vrei pere sau mere când ai stabilit exact ce vrei, fă lista cu pașii prin care tu să ajungi acolo, să știi că e o etapă destul de importantă asta cu pașii, unii oameni se apucă așa și fac, doar fac și aia e ok, dar sincer pe termen lung e mult mai bine și mai conștient să știi ceea ce ai exact de făcut, exact ca drumul pe care mergi, când ai ghizi totul e mai lejer. Nu mai e tensiunea aia, oare unde e finalul, oare ce e la curba următoare?!
Un alt lucru important al ambiției este și tenacitatea, seriozitatea aș spune, în sensul că dacă ți se pare că ai încercat de 5 ori și nu a funcționat, să mai încerci încă o dată și încă o dată, spunea o vorbă repetiția este mama învățăturii, cam așa procedează și ambiția cu fiecare nou eșec dar și lucru pe care îl aduci pentru a obține x sau y lucru, tu mai câștigi o experiență, mai înveți ceva, un singur domeniu nu te-aș sfătui însă să aplici ultima parte și acela ar fi domeniul amoros, pentru ei/ele vei părea un disperat/ă și nu vei reuși pe deplin niciodată să spui că ai obținut pe cineva, ceea ce vreau să spun că ambiția se aplică în orice domeniu al existenței mai puțin al dragostei, acolo există două persoane mereu, nu câștigători și trofee. Iar acele două persoane decid diferit, oricât te-ai lupta tu să obții o persoană dacă ea/el nu te place, nu te va plăcea niciodată și de ai fi omul perfect.
Așa este dragă pufulete, ai spus un mare adevăr, ambiția este un proces psihic care se poate modela, se poate cultiva. Nu e bătut în cuie de exemplu ca IQ-ul însă și genetica joacă un mic rol, ăia care totuși par mai de fier au în sânge așa mai multă ambiție, parcă a face lucruri și a reuși a le obține vine mai natural, dar chiar și așa nu trebuie să disperăm. Cu perseverență vom reuși în ale ambiției.
Numai prin motivatie, fara motivatie nici eu nu am avut in viata asta chef sa fac nimic. Orice in viata asta am facut motivata fiind.Cu cit motivatia era mai mare cu atit si ambitia.Si viceversa e adevarata-daca nu sunt motivata nu fac nimic.
Ambiția este o dorință puternică de a obține ceva sau de a atinge anumite scopuri în viață. Poate fi motivată de dorința de a obține succes sau de a îndeplini anumite realizări.
Pentru a avea ambiție, este important să vă stabiliți scopuri clare și să vă planificați pașii necesari pentru a le atinge. Este de asemenea important să vă concentrați pe obținerea unui echilibru între munca și viața personală și să vă păstrați motivația și încrederea în sine în timp ce înaintați spre scopurile dvs.
Este de asemenea util să vă înconjurați de oameni care împărtășesc aceleași valori și care vă pot sprijini în atingerea scopurilor dvs. Este important să nu vă lăsați descurajați de eșecuri sau obstacole și să învățați din greșelile pe care le faceți. Succes!
Ooo, ți-aș oferi funda dar nu eu am adresat întrebarea deci nu pot
Ai mare dreptate, sub altă formă ai spus cam exact ceea ce am vrut să transmit și eu dar cu un plus
Ai amintit ceva ce eu am omis, oamenii, să știți că oamenii sunt importanți în procesul ambiției, deși pare că omul x sau y e puternic, independent și poate tot, în spatele lui au stat alți oameni puternici, niște oameni care l-au susținut sau au fost model pentru ei, la o terapie de grup, la practică, făcusem un joculeț cu psihologul nostru și ne-a amintit de acest om resursă, mi s-a părut de-a dreptul fascinant, și m-a făcut să realizez că deși spun că sunt singură în majoritatea timpului, nu realizez că în spatele tuturor realizărilor mele au stat cumva acei oameni resursă, nu zic că nu a fost și muncă și efortul meu, dar oamenii resursă, oamenii model au fost acolo ca să mă modeleze și ajute într-un moment al vieții mele.
Iar de aici o nouă concluzie, găsiți-vă oameni resursă, găsiți-vă modele și urmați-le. Acum nu zic să denigrați oamenii care nu ar fi o resursă pentru voi, sau să-i aruncați așa ca pe obiecte, dar e mai bine totuși ca în viață să te îndepărtezi elegant de oamenii care nu-ți aduc niciun beneficiu sau chiar de vampirii ăia energetici, cum am auzit că se mai numesc acum, iar de oamenii resursă să vă lipiți ca guma de pantof.
Și ca un ultim sfat, că tot dezbaterea era despre ambiție, îndepărtați-vă de oamenii care au pe limbă sau gândirea "Nu se poate!" "Sau se poate dar nu este pentru tine.", efectiv stați departe, mai ales pe termen lung vă pot băga în depresie și vă treziți din cel mai senin sau bun om, în cel mai trist și nefericit pământean, dar NU UITAȚI NICIODATĂ VORBELE LOR, UNEORI ACELE VORBE POT FI SINGURELE VOASTRE ARME ÎN ALE MOTIVAȚIEI ȘI AMBIȚIEI.