Nu am cunostinta ca astfel de cupluri sa existe in Romania, iar daca ele exista, nu se justifica...si mai jos voi argumenta motivul.
Rationamentul pentru care avem astfel de cupluri, (relativ putine ca numar) in SUA, pentru ca astia sunt efectiv ahtiati dupa copii, este acela ca un copil presupune un volum urias de cheltuieli.
Nu stiu daca se cunoaste pe TPU, dar in State cand ai facut un copil, deschizi si un cont in banca, pe care il tot alimentezi pana ce copilul termina colegiul/facultatea. Deasemenea, nici asta nu cred ca se stie pe TPU, dar 1 an de facultate aici, te poate duce in medie la 30.000$, si gandeste-te ca e vorba doar de taxe scolare, NU de haine, mancare, excursii, masina pe care i-o cumperi la 16 ani, etc, etc, cheltuielile generate de viata de zi cu zi.
Acum sper sa nu sara vreunul, sa spuna ca stie el ca romanii cheltuie cu copilasii...de le sare parul din cap si astfel ar justifica rahatul DINK intr-o tara ca Romania...ca il injur 5 minute, fara sa ma repet.
Ai intrebat de asemenea ce folos are societatea de pe urma acestor cupluri fara copii.
E simplu.
TOATE firmele care se ocupa de marketing, au ca tinta persoanele de pana la 49 de ani ca varsta, si cuplurile cu venituri duble, fara copii, pentru ca astia cheltuiesc fara masura, in timp ce varstnicii si cuplurile cu unul sau mai multi copii au tendinta sa economiseasca. Marketingul nu face nicio diferenta intre cuplu, concubinaj, casatorie, etc.
Principiul este: cei care au copii, vad psihologic vorbind, un viitor fara capat, in timp ce cuplurile fara copii, au o plaja foarte limitata de viitor, si tendinta este sa toace tot, in aceasta plaja ingusta. Prin urmare, single under 50 si cuplurile fara copii sunt publicul tinta pentru orice societate capitalista, acesta este un fapt, nu au loc indoieli sau intrebari.
Repet, ceea ce am scris se refera strict la Statele Unite, unde nu exista multe cupluri DINK, nu cunosc ponderea acestor cupluri in Europa de vest, iar daca exista si in Romania...e de ras, raportat la ce sume aloca romanii cresterii copilului.
Personal vad chestiunea asta ca o forma evoluata de egoism cretin...
Evident ca da.Societatea are nevoie de mai multe cupluri pe care sa le doara undeva de parerea celor care considera ca singurul scop in aceasta viata e sa populezi planeta cu urmasii tai.
Da, beneficiezi de unele drepturi legal, se pot pune nași, pot accesa diverse împrumuturi.
Nu stiu daca ai aflat, dar avem tot felul de legi menite sa ii impiedice pe oameni sa faca anumite lucruri pentru ca societatea e mult mai importanta decat ce au ei chef sa faca intr-un anumit moment.
Intrebarea era la ce anume foloseste societatii si tu ai inceput prin spune ca beneficiaza ei de anumite lucruri. Chiar nu vezi absurdul?
Nasii sunt parintii spirituali ai copilului. Ti se pare ca niste oameni care nu vor sa aiba copii pentru ca ar interfera ca modul lor de viata sunt potriviti pentru un astfel de rol?
Tot ce am spus contribuie la economie.Și în același timp aduc beneficii și lor, iar nași pot fi doar la căsătorie.Nu văd oricum nicio legătură între a fi nașul unui copil și a nu avea tu copii, nu înseamnă că nu îți plac copiii sau nu ești în stare să îți ajuți finii.
Mai multe astfel de cupluri inseamna mai putini oameni si intr-un final disparitia speciei umane. Adica ce imi spui tu asa, foarte sigura pe tine, e ca e in folosul societatii umane sa dispara cu totul.
E în folosul societății umane ca oamenii să poată lua propriile decizii legate de viața personală, nu să le fie îngrădite drepturi.
Disparitia speciei umane? Nu cred ca esti constient/a de ce inseamna numarul actual de oameni care traiesc pe planeta, adica 8.1 miliarde, numar ce va creste la 10 in viitorul apropiat, sau de cat de usor e sa aduci alte fiinte pe lume.Cand va ramane 1 singur om pe planeta, atunci sa-ti faci griji ca va disparea specia cu totul.
Ce spun eu foarte sigura este ca nu-i treaba nimanui cand un cuplu face sex in mod responsabil si cand apar copii dupa acel sex.Asta nu inseamna ca indemn la disparitia oamenilor, scenariu care nici macar nu se va intampla in urmatoarele sute de ani, la ce caracter parazitar avem.
Căsătoria e ceva de care beneficiază doua persoane nu societatea... Oricare ar fi cele două persoane și oricâți copii ar avea sau nu, căsătoria e benefica doar lor nu societatii
Sa zicem că nu,dar hai sa te iau altfel,cu ce mă încântă ideea că tu faci copii, ii abandonezi sau ii educi prost și eu trebuie sa sufăr din cauza lor pentru că, fac probleme societății și nu contribuie cu nimic la ea.
Așa-i că te-ai simțit nașpa?
Eh, uite așa vei fi judecat și tu la randul tau de alții că ai tai copii sunt niste lepre ale societății și nu sunt deloc utili societății.
Concluzia, fiecare face ce vrea cu viața lui, pentru că nu trăiește pentru societate, ci pentru sine, părerea mea.
Casatoria nu ajuta pe nimeni la nimic, dar nici daca nu sar casatori nu ar ajuta, asa ca nu prea vad rostul intrebarii.
Ce fac doi oameni casatoriti, exact la fel fac si 2 oameni care nu-s casatoriti dar stau impreuna.La fel fac si doi oameni care nu-s casatoriti si stau separat.
Casatoria nu te ajuta cu ceva anume, poate doar sa nu birfeasca lumea, iar cei doi sa se simta cumva deranjati de chestia asta.
Ca te combini si te casatorersti, ori te combini si stai doar asa combinat, vei face aceleasi chestii.
Intrebarea trebuia pusa nu aici pentru casatorie, si pentru aia cu facutul de copiii.
Tu asa ai facut exprimarea, daca ajuta la ceva casatoria dintre cele doua persoane.
Trebuia sa intrebi daca doua persoane care stau impreuna si nu au copii, ajuta societatea cu ceva.
Aceiasi intrebare o poti pune si pentru persoanele singure, e acelasi drac
Raspunsul este, Da, atit persoane casatorite, cit si cele singure, chiar daca nu au copii, ajuta societatea, toti platesc taxe, toti sunt consumatori, toti participa vrea nu vrea la mersul asocietatii, pentru ca acolo traiesc cu toti.
Ai pus o intrebarea ca nuca in perete Toti oamenii indiferent de religie, sex, aparteneta politica, sexuala, rasa etc au aceleasi drepturi in acea soscietate si aceleeasi obligatii.
Crezi ca oamenii nu pot fi consumatori dedicati si sa contribuie astfel la economie, fara a fi casatoriti? Dar nu accept oricum argumentul ca contribuie la economie si astfel e un lucru bun, pentru ca o societate infloritoare nu e una in care oamenii pot sa cumpere cat mai multe chestii si isi dedica toate resursele satisfacerii dorintelor lor superficiale.
Nu am zis ca trebuie sa vezi "o legatura", ti-am zis ca trebuie sa vezi lipsa de sens din a crede ca oamenii care sunt atat de egoisti incat nu vor sa fie parinti, sunt potriviti pentru a fi parintii spirituali pentru un copil.
Drepturi, drepturi si iar drepturi. Nu crezi ca oamenii au si responsabilitati in viata, altele decat sa fie consumatori cat mai buni?
Si cine a zis sa le fie ingradite anumite drepturi?
Planeta va avea 10 miliarde de oameni si poate sustine fara probleme cel putin dublu.
Nu desteapto, ce ai spus tu foarte sigura pe tine e ca ar fi un lucru bun daca ar exista cat "mai multe" astfel de cupluri care nu fac copii. Iar consecinta logica a modului asta "responsabil" de a face sex e disparitia speciei umane. Poate ca disparitia iti suna extrem, poate ca nu asta vrei, dar pur si simplu asta e urmarea tampeniilor pe care le sustii.
Cat despre caracterul parazitar, vorbeste pentru tine.
Logic ca e treaba societatii din moment ce casatoria e o institutie publica.
De ce ai tu impresia ca asta e o intrebare foarte desteapta? Ia zi-mi, cand a fost ultima data cand ai fost liber sa omori pe cineva pentru ca asta ai avut chef sa faci in momentul respectiv?
Casatoria e contextul ideal pentru familie iar familia e contextul ideal pentru a crea si creste viitorii membri ai societatii. Logic ca e bine pentru societate sa existe asa ceva ca uniunea monogama dintre un barbat si o femeie.
Și fără a fi căsătoriți contribuie, dar și dacă sunt contribuie prin mai multe moduri.Că nu accepți tu, problema ta.Societatea este creată de om, bazată pe resurse materiale, superficiale.Și are nevoie de resurse materiale, în principiu bani pentru a funcționa.
Alegerea căsătoriei fără copii este un drept, o decizie personală care trebuie respectată. Altfel dacă s-ar interzice, oamenii s-ar revolta, ceea ce nu e în folosul societății.De aia este în folosul societății ca oamenii să fie fericiți și să poată alege liber.
Nu e nimic egoist în a nu vrea să fii părinte, poate oamenii din punct de vedere medical nu pot fi sau nu își permit, ori nu se văd pregătiți să crească un copil, ori pur și simplu nu vor, ceea ce iar nu îi face egoiști.Și pot fi extrem de potriviți pentru a fi nași, lucru ce reiese și din faptul că nu sunt condiționați de a avea sau nu copil pentru a fi naș.
Tu dacă nu vrei câine, nu înseamnă că nu poți să te joci cu cei ai prietenilor sau nu i-ai putea iubi.Sau orice alt lucru.
Familia e contextul ideal pentru a crea si creste viitorii membri ai societatii.
Casatoria e doar o conventie administrativa
Logica ta n-are nimic în comun cu funcționarea corectă a unui creier. Bați apa în piuă pe aici căutând răspunsuri care îți convin. Ia vezi, poate ai vreo treabă iar eu te rețin.
Nu am cunostinta ca astfel de cupluri sa existe in Romania- Nu ai vazut vreodata sau ai auzit de un cuplu fara copii? Pe bune?
Rahatul DINK? Este alegerea lor personala.
Iar daca exista si in Romania...e de ras, raportat la ce sume aloca romanii cresterii copilului. Nu este vorba doar de bani, unii oameni nu isi doresc copii, pur si simplu. E oare ireal? Anormal?
Personal vad chestiunea asta ca o forma evoluata de egoism cretin... Egoism cretin? Eogism? Eco, ce?
Egoism= Egoismul este o atitudine sau o conduita caracterizata prin interesul si preocuparea excesiva pentru propriile interese, beneficii sau satisfactii, cu neglijarea sau ignorarea intereselor, nevoilor sau dorintelor altora.
Pe cine oare neglijeaza familiile care decid sa nu se inmulteasca? Le ia painea de la gura cuiva? Inainte sa spuneti asa o grozavenie, mai si ganditi-o.
Casatoria nu foloseste societatii cu nimic. Ca nu au copii, foloseste societatii
Fa-ti un ceai, calmeaza-te, apoi incepe sa aduni numerele si sa te prinzi ce inseamna atatea miliarde de oameni.Prin ce am spus am dorit sa subliniez ca nu suntem in niciun pericol.Nu am insinuat nicio secunda ca planeta da pe afara de oameni si trebuie sa ne imputinam, conform teroriilor conspirationiste penibile si a altor premise sf/distopice la care faci tu trimitere, deloc subtil.
Caracterul parazitar permite unei fiinte sa se adapteze la orice conditii si sa traiasca in acel mediu, sa extraga resursele pentru propriul folos si asa mai departe. Daca te simti atacat, nu-i problema mea, mergi din nou pe la ora de biologie. Oamenii au tot supravietuit in atatea milioane de ani, in ciuda tuturor obstacolelor nationale sau globale de orice natura, ba chiar unii se distreaza acum facand si excursii pe alte planete, prin urmare le poti atribui acest caracter parazitar, implicit rezistent.Dar tu inca ai ceva pe creier cu disparitia speciei. Buna gluma.
Te-ai teleportat cumva din vreo era deplasata sau pui intrebari din astea pentru a starni activitate aici? Trebuia sa imi amintesc de tine, esti ala speriat de moarte de oameni cu alta orientare sexuala https://www.tpu.ro/......s-ca-jara/ si aparent de cei care aleg sa nu aiba copii, fiindca cine stie ce coace mintea ta, ce scenarii apocaliptice.
Pune mana si mai citeste ce mai scriu niste adulti de o anumita varsta, fiindca deocamdata dai dovada de o ignoranta crasa, nu mai zic de vibe-ul de dictator obsedat de numarul populatiei, numar de care un astfel de personaj are nevoie, chipurile, pentru sclavie, pardon, economie.
https://www.reddit.com/......esc_copii/
https://www.reddit.com/......_de_ce_nu/
https://www.reddit.com/......vor_copii/
https://www.reddit.com/......childfree/
https://www.reddit.com/......childfree/
Chef să ucid n-am avut niciodată. Și nici să încalc vreo lege Democratică.
Cu toate că am câteva arme de foc, nu le-am folosit decât la poligon, însă dacă trebuie și există situație in care mă simt amenințat cu moartea, o folosesc și e complet legal.
Nicoleta6 întreabă: