Nu am cunostinta ca astfel de cupluri sa existe in Romania, iar daca ele exista, nu se justifica...si mai jos voi argumenta motivul.
Rationamentul pentru care avem astfel de cupluri, (relativ putine ca numar) in SUA, pentru ca astia sunt efectiv ahtiati dupa copii, este acela ca un copil presupune un volum urias de cheltuieli.
Nu stiu daca se cunoaste pe TPU, dar in State cand ai facut un copil, deschizi si un cont in banca, pe care il tot alimentezi pana ce copilul termina colegiul/facultatea. Deasemenea, nici asta nu cred ca se stie pe TPU, dar 1 an de facultate aici, te poate duce in medie la 30.000$, si gandeste-te ca e vorba doar de taxe scolare, NU de haine, mancare, excursii, masina pe care i-o cumperi la 16 ani, etc, etc, cheltuielile generate de viata de zi cu zi.
Acum sper sa nu sara vreunul, sa spuna ca stie el ca romanii cheltuie cu copilasii...de le sare parul din cap si astfel ar justifica rahatul DINK intr-o tara ca Romania...ca il injur 5 minute, fara sa ma repet.
Ai intrebat de asemenea ce folos are societatea de pe urma acestor cupluri fara copii.
E simplu.
TOATE firmele care se ocupa de marketing, au ca tinta persoanele de pana la 49 de ani ca varsta, si cuplurile cu venituri duble, fara copii, pentru ca astia cheltuiesc fara masura, in timp ce varstnicii si cuplurile cu unul sau mai multi copii au tendinta sa economiseasca. Marketingul nu face nicio diferenta intre cuplu, concubinaj, casatorie, etc.
Principiul este: cei care au copii, vad psihologic vorbind, un viitor fara capat, in timp ce cuplurile fara copii, au o plaja foarte limitata de viitor, si tendinta este sa toace tot, in aceasta plaja ingusta. Prin urmare, single under 50 si cuplurile fara copii sunt publicul tinta pentru orice societate capitalista, acesta este un fapt, nu au loc indoieli sau intrebari.
Repet, ceea ce am scris se refera strict la Statele Unite, unde nu exista multe cupluri DINK, nu cunosc ponderea acestor cupluri in Europa de vest, iar daca exista si in Romania...e de ras, raportat la ce sume aloca romanii cresterii copilului.
Personal vad chestiunea asta ca o forma evoluata de egoism cretin...
Si da, Romania are nevoie de mai multi oameni educati, cu bun simt, pe care ii doare fix acolo unde nu intra soarele de cand faci copii, cum ii faci, de cum arati, de ce studii ai, ce orientare sexuala si alte lucruri care tin de propria persoana, de alegerile personale, nu de subiectele taifas specifice tatelor care se plictisesc de moarte, barfind tot ce prind la urechi.Esti liber sa-ti faci cati copii doresti, macar vreo 5-10, daca nu vrei sa-ti moara clanul si te preocupa cine iti plateste pensia.Asta nu inseamna ca trebuie sa arunci cu noroi in oamenii care nu isi doresc copii.
E viata lor alegerea lor! Nu vad cu ce te afectează pe tine ca unele cupluri nu vor copiii nu toți suntem făcuți pentru a fi părinții.
Da, le foloseste lor. Casatoria e doar pentru ei, nu pentru voi. Tu nu te casatoresti si nu faci copii pentru mine. Esti ciudat rau.
Lasa ca fac romii cate 12 copii si ne salveaza, nu duce tu grija planetei.
Oh, iar bloody cu gandirea lui de violator.
Nu sunt multi dinks, iar din cei care sunt, o mare parte sunt pentru ca nu au resurse financiare, o mica parte au probleme medicale, iar restul sunt pur si simplu constienti ca un copil e o jucarie, nu un accesoriu cu care sa te lauzi prin vecini si e o responsabilitate pe care nu vor sau nu pot sa si-o asume.
Casatoria te face responsabil legal de persoana de langa tine, va ofera niste avantaje pe care nu le puteti avea ca simpli concubini si asa mai departe.
Daca esti asa preocupat de disparitia rasei umane (ceea ce e ilar ca asta arata din nou cat de limitat ti-e universul), du-te in strada si urla pentru salarii mai mari si taxe mai mici.
Esti un omulet ridicol cu niste replici si mai penibile si imi provoci mila.
Casatoria a fost si inca este contextul pentru familie. Asa s-au format dintotdeauna familiile. Nu mai fii prost.
Https://media.tenor.com/7grWr_GL3TgAAAAM/yes-jack-nicholson.gif
Sunt foarte calm, scumpo.
Ma amuza teribil raspunsul tau. Mai spune ceva.
Vezi ca nu traim in aceeasi casa, deci da dovada de bun simt si renunta la astfel de apelative penibile, indeosebi atunci cand nu mai ai argumente.
Daca ei asa se simt fericiti si impliniti atunci normal ca nu simt nevoia sa aiba copii si e bine ca isi asuma lucrul asta dar sunt cazuri in care lucrurile se schimba si se razgandesc dar la cati oameni exista merita sa le respectam alegerea
"Și fără a fi căsătoriți contribuie, dar și dacă sunt contribuie prin mai multe moduri."
Care sunt acele multe moduri? Explica-mi de ce sunt "mai multe". Vreau fapte, cifre, nu vorbe. Ar trebui sa le ai cand faci astfel de afirmatii.
"Că nu accepți tu, problema ta."
Unde am zis ca nu accept ca contribuie "prin mai multe moduri"?
"Societatea este creată de om, bazată pe resurse materiale, superficiale.Și are nevoie de resurse materiale, în principiu bani pentru a funcționa."
Si crezi ca numai oamenii casatoriti pot sa cheltuie bani?
"Alegerea căsătoriei fără copii este un drept, o decizie personală care trebuie respectată."
E o decizie pe care ai dreptul sa o faci. Dar nu trebuie respectata.
"Altfel dacă s-ar interzice, oamenii s-ar revolta, ceea ce nu e în folosul societății.De aia este în folosul societății ca oamenii să fie fericiți și să poată alege liber."
Cine a zis ceva despre interzicere?
"Nu e nimic egoist în a nu vrea să fii părinte, poate oamenii din punct de vedere medical nu pot fi sau nu își permit, ori nu se văd pregătiți să crească un copil, ori pur și simplu nu vor, ceea ce iar nu îi face egoiști."
Aici e vorba de dinksi, nu despre oamenii care nu au copii din motive medicale. Astia sunt oamenii care nu vor sa aiba copii pentru ca nu si-ar mai permite vacante scumpe daca ar avea o fiinta umana de care ar fi responsabili. Logic ca asta ii face obscen de egoisti.
"Și pot fi extrem de potriviți pentru a fi nași, lucru ce reiese și din faptul că nu sunt condiționați de a avea sau nu copil pentru a fi naș."
Lucru care reise din faptul ca nu sunt conditionati? Serios? Asta e concluzie facuta cu toata mintea la tine?
"Tu dacă nu vrei câine, nu înseamnă că nu poți să te joci cu cei ai prietenilor sau nu i-ai putea iubi.Sau orice alt lucru."
Da, asa este, pentru ca avea un copil e acelasi lucru cu a avea un bichon sau o veioza.
Pe tine ce te face sa crezi ca ma deranjeaza sa mi se reaminteasca din cand in cand ca e pe undeva un tampit care nu ma place deloc? Sau despre ce e vorba, te face sa te simti mai bine sa vii sa imi scrii mie ca sunt violator si limitat? In cazul asta esti si mai terminat si imi provoci mila.
Uita-ma, ciudatule.
Esti libera oricand sa te sinucizi daca ti se pare ca suntem prea multi.