| CostinAlamariu a întrebat:

Are cineva idee care era tradițional legea de moștenire la țăranii români acu 200 de ani? Toți copiii moșteneau? Doar băieții? Doar primul născut?

5 răspunsuri:
| laksjdhfg a răspuns:

Al dracului, doar baietii!
Si daca primul nascut era o fata?
Mosteneau toti.

| CostinAlamariu explică (pentru laksjdhfg):

Tu mă întrebi pe mine? Am pus întrebarea pentru că nu știu și aștspt raspunsuri serioase. Daca iti bati doar joc te blochez

| Freya1 a răspuns:

Pe vremuri băieții (mai ales primul nascut )mosteneau casa și moșie de la părinți. Urmatorul animale sau chestii de muncit pamantul etc.
Fetele se maritau și trebuiau sa meargă la casa soțului,dar și ele la rândul lor cu zestre :paturi,dricare,haine,perne,cerge, țol, animale și da, dacă era din familie bună poate și material de casa sau teren, dar dacă nu, în general cam lucruri din astea de trebuință pentru a face mâncare sau a împodobi casa.In zona mea la tara fetele de mici erau puse de mame sa țese la război, sa tricoteze sau coase zestrea pe care mai târziu le-o dădea cu ele la casa soțului.

| CostinAlamariu explică (pentru Freya1):

Ești sigură? Deoarece circula multe mituri legate de ce se intampla mai demult. L-am intrebat si pe taica-meu cum se proceda în zona noastră și zicea că moștnirea era diferita in functie de situatie. Uneori copilul cel mai mic mostenea, uneori baietii alteori fetele. Probabil în zona de unde te tragi tu e diferit. Oricum mersi de raspuns, dar as aprecia si surse! happy

| Freya1 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Eu nu o sa îți dau link-uri cu lucuri inventate, sau de la blog-uri scrise de oameni ce au auzit ei ca a fost asa fara macar sa fi pus piciorul intr-o zona cu traditie.Eu spun din zona mea pentru ca se mai practica uneori,de la bunicii mei ce asa au trait și din faptul ca încă mai am lucuri,bunuri, tern, casa moștenite în felul în care ti-am spus eu.

Da, eu vorbesc despre zona mea, nu despre cum e peste tot.O zi frumoasa! happy