| Cipi1212 a întrebat:

Țările comuniste nu pot avea creștere economică. Creșterea economică este un atu pentru țările democratice. Sunteți de acord cu mine?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Fara ajutorul capitalismului china era tot in saracie, istoria ne indica ca capitalismul este ceea mai buna metoda pentru ca este naturala nu impusa

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu sunt de acord cu tine!
China de exemplu, a înregistrat rate de creștere economică impresionante în ultimele decenii, devenind a doua cea mai mare economie din lume.
China a trecut de la o economie predominant agrară la una industrială și, mai recent, la o economie bazată pe servicii și tehnologie.

| JohnnydeFeer a răspuns:

Nu si China sau Korea de Nord

suntserios
| suntserios a răspuns:

China te-ar contrazice

| StoicAnalysis a răspuns:

Pai China este un exemplu de tara economica foarte dezvoltata si este comunista.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Depinde mult de cine este la conducere, nu de ce forma de conducere exista. Majoritatea formelor de guvernamant, au la baza ideologii foarte bune, chiar si comunismul. Insa oamenii care le aplica fac diferenta. Pe hartie de exemplu, noi romanii am avut o crestere economica buna in perioada comunista. Ce era nasol, a fost partea in care majoritatea faceau foamea si erau sifonati de securitate. Asta a facut de fapt ca sistemul sa cada. Lovitura aceea de stat a fost un act precoce care a dus la caderea comunismului. In realitate, daca nu avea loc, mai devreme sau mai tarziu tot cadea comunismul doar ca prin alte mijloace.

| LisaJulie a răspuns:

Pot sa aibă dar viata foarte bună cetăților depinde de loialitatea lor fata de partidul comunist cum este în China! Acum eu știu ca majoritatea cetățenilor Chinei o duc destul de bine dacă nu se opun legilor autoritare de acolo

| EestiSodalane a răspuns:

Opusul comunismului nu e democrația ci capitalismul. Democrația n-are nicio legătură cu creșterea economică. Și nu cred că țările comuniste nu pot avea crește economică, dar pot avea mai greu.