Ei nu au nicio vina. Vina este a ta ca cumperi. Daca vrei BIO atunci planteaza-ti tu.
Astea nici nu se compară cu chimicale din 90% din alimentele din magazine.
Iar astea cu atât mai puțin nu se pot compara cu o crimă, pentru că nu te omoară pe loc, nu îmbolnăvesc 100% pe toată lumea, iar șansele sunt și mai mici de a fi vorba de o boală fatală la toți. Terorismul este grav pentru că produce crime, nu de altceva.
Crima trebuie să fie pe locul 1 în topul celor mai rele fapte și pedepsită mult mai dur.La noi 25 de ani să ia un criminal mai rar, deși chiar și 30 ar fi puțin pentru un asemenea individ.Eu aș zice închisoare pe viață pentru crime, deși mă gândesc dacă nu ar fi cea mai bună variantă ca fiecare să primească echivalentul faptei, un violator-viol, un criminal-crimă. Cred că asta ar fi corectitudinea adevărată, dar desigur, pentru aplicarea ei ar trebui ca noi să devenim ori să creăm monștri care să distrugă monștri.
Pot sa plantez dar in ce sol? Unul extra otrăvit cu chimicale? Eventual agricultura la ghiveci!
Locuiesti la tara? Te ocupi cu domeniul agricol ca din confortul unui fotoliu este usor sa dai replici pe tpu.ro
Am gradina in care cresc rosii si ceapa, e usor sa comentezi cand nu stii nimic.
Sunt pe TPU de mai bine de un an si nu dau sfaturi din fotoliu fara sa stiu nimic.
Auaaaualeu! Aia cu alimente industrializate × 50 mai rau!
Din ce zici tu acolo ce sa inteleg? Ca doar Unul care da cu ranga altuia in cap, cel care injunghie sau face o crimă spontan la nervi este criminal? Dar Unul care pervers iti strecoară 1 picătură de otrava dimineață in ceai sau cafea iar in 2 luni mori lent si inchinuri Aia nu e tot crimă?
Pai asta f#ck *( FAC ) astia cu mancarea extra procesată de care ma feresc ca de Dracu cat pot eu!
Au fost destui care Au încercat " crima perfecta " prin otravire in prostia lor crezând ca otrava nu se poate descoperi!
Este treaba si datoria fiecaruia sa aleagă ce cumpara si ce baga copilului in gura!
Criminalii care au omorât prin otrăvire lentă au fost închiși sau sunt căutați.
Mâncarea procesată nu este otravă științific.Nu te omoară în o lună, două, trei.Sigur că în ani, în cantități mari și în funcție de fiecare organism pot apărea probleme de sănătate, dar nu e o certitudine, nici faptul că omoară pe oricine. Dacă s-ar dovedi clar că x aliment ucide pe toată lumea în o zi, o lună, un an, ar fi interzis.Altfel, sunt doar alimente mai sănătoase și mai nesănătoase care pot duce sau nu în ani sau nu la o boală sau la circumstanțele unei boli de la care poți muri sau nu.Pe lângă asta, nu consumi un singur aliment ca să știi că de la el a pornit o boală, iar în ani se întâmplă multe lucruri, te rănești, ai accidente, stres, supărarea, predispozițiile organismului, toate astea contribuie la boli.Astfel, nimeni nu îți poate spune că mori din cauza firmei care a produs alimentul x.
Nu ai cum să consideri criminali niște oameni care produc alimente din cauza incertitudinii apariției unor boli pentru care oricum medicii nu știu să îți spună o cauză.Nu sunt un cuțit, pistol, cianură unde nu există nicio urmă de îndoială legată de cauza morții.
Scapă ieftin! Le-as baga eu cu Japca pe gât toate spurcaciunile alea pe care le cultiva sau vand! La tot neamu "
Poate vrei sa spui solutii cu ingrediente toxice, caci noi toti suntem formati din substante chimice.E adevarat ca fermierii au propriile loturi curate din care mananca, pentru celelalte e important sa iasa profitul, pe ideea mult/mare si prost.
Si daca impui solutii din astea totalitare nu faci altceva decat sa ucizi taranii si putinele produse pe care le vand ei, comparativ cu uriasele lanturi de super/hipermarketuri.Solutia este educarea, programe de formare dedicate, sa inteleaga riscurile la care se expun atat ei cat si noi, nu solutii total contra lor, pe langa birocratia si celelalte metode care ingreuneaza totul, deja existente.
Eu ma refeream la cei care produc SI SUNT prinsi la analize cu depășiri FOARTE mari de substanțe toxice! Este o MARE diferenta! Nu exclud nici lanțurile internationale care aduc mărfuri din surse dubioase *( tari din afara UE ) unde normele pentru pesticide si alte substanțe sunt mult mai relaxate!
Comoditatea lor este BOALA noastra!
Cat timp un agricultor RESPECTA indicatiile producătorului de substanțe *( ierbicide, insecticide, fungicide ) si DOZAEAZA corect nu are rau ce sa se intample! Daca e fudul si toarna ca nebunu juma de sac ca nu vrea fundul lui sa mai stea in seră sau pe camp sa strângă buruieni, sau sa nu mai vadă picior de gandac e alta treaba!
Este ca si cand tu racit te duci la doctor el iti spune ia 2 pastile pe zi din medicamentu X dar tu grabit sa scapi de " virusi " bagi in tine TOT FLACONUL!
In mod normal se consuma mai multe alimente datorita populatiei crescute. Si raportul cerere si oferta afecteaza si liniile de productie. Tu daca esti agricultor si livrezi magazinului local 500 de castraveti lunar sa zicem. Daca cererea creste, tu esti oarecum obligat sa produci mai mult, pentru ca magazinul va cauta alti agricultori mai potenti si afacerea ta va fi afectata. Asa ca te gandesti logic si normal sa iti maresti productia. Si o varianta mai ieftina decat sa cumperi inca un pamant si sa platesti o intreaga linie de productie pentru noul pamant, ar fi sa cumperi chimicale care sa omoare daunatorii si sa mareasca productia plantei respective.
Nu e vorba ca vor agricultorii bani cacalau, e vorba ca multi dintre ei se chinuie sa-si pastreze afacerea pentru ca cererea creste si ei sunt fortati sa recurga la astfel de metode. Nici faptul ca pamanturile devin din ce in ce mai scumpe nu ajuta.
Daca ai un balcon sau un beci, poti sa cresti eficient legume bio daca asta te afecteaza. Poti sa pui in beci lumina speciala cu raze uv si sa cresti plantele. dintr-un beci de 20mp si un balcon, poti sa cultivi legumele pe care le cumperi de obicei din comert. Avand in vedere ca noi consumam in medie mai multe alimente procesate decat neprocesate.
Astea-s conspirații de 2 lei. În agricultura modernă, în care se fac studii superioare și cercetări este firesc să pui și diverse substanțe și nutrienți pentru a optimiza producția și pentru a o face cât mai nutritivă, mai ales în condițiile în care calitatea aerului, a apei și a solului a scăzut considerabil.
La urma urmei, și oamenii iau suplimente, și animalele și sportivii