Habar n-am care e povestea, dar in orice context, 12 clase + o calificare/licenta de viitor sunt minimul pentru a trai decent in societatea actuala.
Daca nu termini nici macar liceul, sansele de a avea un viitor mai sus de sezonier in agricultura, sunt nule. Pana si la capsuni prin strainatate ai nevoie de minime cunostinte (engleza, legislatie), altfel sterg cu tine pe jos chiar si occidentalii, nu-ti ofera drepturile si sunt in stare chiar sa devina violenti, daca se citeste pe fata ta ca nu ai fi in stare sa povestesti politiei comportamentul lor. Am vazut asta cu ochii mei. Atat in tara, cat si in strainatate, daca nu te descurci in scris si verbal minim in engleza si romana, nu te ia nimeni in seama, si ti se pierd drepturi/ai avea nevoie mereu de cineva care sa vorbeasca in locul tau.
Asa ca... stai in scoala, si sper ca nu esti la una proasta, de pe la tara, unde nu se fac orele.
Cu drag, știu și eu că învățământul la noi, este slab, dar îți trebuie diploma de BAC, fără ea nu te poți angaja nicăieri.
Eu stiu engleza foarte bine și la fel și româna, stiu sa citesc și sa scriu și în orice caz vreau sa imi termin școala sa ajung undeva, nu departe de familia mea printr-o altă țară unde imi va fi greu, eu totuși sunt la profesională dar dacă imi merge bine o sa dau si la seral ca sa imi iau bacul, am dat la profesională nu din cauză că nu știam, ci din cauza directoarei de la gimnazială care imi spunea sa imi pun dorința de a da la liceu în cui deoarece nu o să fiu în stare să i-au bacul și o să trebuiască să repet în fiecare an. Asta m-a descurajat atât de tare încât nici nu am mers la examenul de clasa a8a. În orice caz, sora mea a luat bacul, și eu aș dori tare mult să îi calc pe urme. Va multumesc pentru acest mesaj, și chiar imi este de folos!
Succes!
Nu e ok ce ti-a zis profesoara, adica este absolut normal sa ai de invatat in fiecare an de scoala/liceu, pentru ca asta este si ideea scolii. Ar fi trebuit sa dai la un liceu cat de bun poti, pentru ca profesorii dintr-o scoala buna sunt mai buni ca si cadre didactice decat cei de la scolile slabe; chiar daca ai aceleasi note, profesorii buni iti explica bine, in timp ce aia de profesionala... te pun sa copiezi din manual, ca sa treaca ora/ziua lor de munca mai usor.