Am colecționat șervețele când eram mică. Știu că aveam 300 până m-am decis să le dau pe toate unui copil mai mic ca mine care făcea colecție și el.
Acum colecționez amintiri și zâmbete ^^
Colectionez si eu rachete de tenis. Sau, cel putin, incerc asta. La nervi, am rupt o multime. De asemenea, nu stiu daca se poate numi chiar o colectie, insa imi place foarte mult sa privesc biblioteca mea cu carti istorice si, de fiecare data cand dispun de lichiditati, s-o imbogatesc. Evident, citesc sau am citit tot ce e acolo.
Desi nu e chiar corect, cam tot ceea ce tine de acest domeniu:
- Scrieri in care autorul se bazeaza pe izvoare istorice (sunt multe, nu mai exemplific)
- Scrieri in care autorul "scrie ceea ce crede el ca s-a intamplat" (am citat aici un academician, intrebat fiind de lucrarile lui Neagu Djuvara).
- Memorii
- Jurnale (imi vine in minte Jurnalul Annei Frank)
- Biografii (Hannibal Barca, Napoleon Bonaparte, Kemal Ataturk, etc.)
- Izvoare "de la mama lor" ( Suetonius - Vietile celor 12 Cezari; Herodot - Istorii, lucrarile lui Titus Livius, Tacitus, Polybius si asa mai departe)
- Scrieri in care se imbina fictiunea cu faptele istorice (D.A. Durham - Mandria Cartaginei, Romanul lui Hannibal)
- Carti care tin de spiritualitate (Biblia, Coranul, alte opere)
Daca observ ca un autor o ia "pe aratura", daca doza de fictiune depaseste o anumita limita, atunci inchid cartea.
Colectionam albume,, agende si tot felul de d-astea cu fotbalisti si echipe din sezoanele precedente.
Am o colecţie de postere şi brăţări. Păstrez şi multe jucării, haine, caiete de când eram mică.
Eu cand eram mai mic, colectam pietricele de diferite forme, marimi si culori, si mai erau si unele stralucitoare, aveam o colectie de peste 400 de pietricele, dar la un moment dat m-am trezit ca cineva mi le-a aruncat, nici acum nu am aflat cine a facut asta
Da am colectionat si inca mai colectionez multe lucruri: monede, bancnote, carti postale, jocuri, carti, cutii de chibrituri, timbre etc.
Colectionez :
-Piese de calculatoare
-Globuri de brad
-Pungi de chipsuri
-Articole militare cum ar fi arme (nu adevarate, de jucarie sau care trag cu bile.
Si tu aveai colectie de pietre? Am scris si eu un raspuns mai sus asta cu pietrele
400? Serios? Cand se facea un bloc nou m-am dus cu o prietena sa luam " cateva " pietricele - care ni se par mai frumoase. Eu m-am intors acasa taraind doua pungi de bila si peste o saptamana le-a aruncat tata. -.-"
Mi-am amintit ca aveam si o colectie de lumanari cand eram mica
Nu 400, peste 400
Se explica de ce ti le-au aruncat si tie ( nemilosii huua ), cati ani aveai atunci?
Nu mai stiu, tu?
Sigur, sigur - ma prefac ca te cred 8, cam asa ^^
Serios, chiar nu mai stiu, dar oricum aveam peste 10 ani, si sub 15 cred
Am dreptul la un al doilea raspuns? Am un inceput de alzheimer, trebuie sa ma intelegi!
Cand eram mica colectionam pietre, lumanari cu forme mai speciale ( ingerasi, stelute ), carti duel masters, masinute d-alea micute metalice, reviste (barbie, spioanele, scooby doo ) si monezi
Si cand am mai crescut un pic toti banii mei se duceau lunar pe reviste de moda si beauty ( glamour, joy, cosmopolitan si alte porcarii de genul )
Cam ce lucruri vechi ai?
Pai am niste monede si bancnote, insigne militare de ale strabunicului, instrumente folosite...la tesut, ma rog.un fus si razboiul
Sper sa-ti maresti colectia ^^
Si eu sper...multumesc!
Colectionez momentan lucruri vechi dar, in ultimul timp nu m-am mai ocupat atat de mult, siii...e foarte frumos raspunsul tau, eu din pacate nu pot colectiona asa ceva momentan...dar, poate mai incolo da
Stai linistit,nici la mine nu e roz, dar incerc sa pastrez ceva frumos din ce se poate :s
Cand eram mic aveam multe carti din alea yu gi oh, cumparam multe pachete ca sa fac rost de niste carti mai speciale, dar nu era nimic special, acum nu le mai am deloc.
Iti urez bafta la colectionat
Salut! Cand eram mic colectionam masini avem peste 10000 de masinute. Acum colectionez produse de arta, si nu numai dar din japonia si india.Insa Japonia e pe primul loc.Cel mai mult colectionez jocuri video din japonia.
Da, colectionez discuri vinil (acum iarasi sunt la "moda"). Am o colectie de 5000 si ceva de albume. N-am vrut o colectie exagerat de mare (pur si simplu n-as avea timp sa le ascult), dar am vrut sa am rock pentru tot restul vietii.
Oooo...si eu gasisem cateva in podul bunicii, dar mama mi le-a aruncat...a spus ca nu am nevoie de asa ceva.
Am prima serie de pietre din revista Comorile pamantului si 20 de masinute de jucarie, tip macheta.