| marniii a întrebat:

Ati observat ca grasele cu body positivity au ajuns sa creada ca a fi gras e ceva normal si toata lumea ar trebui sa fie grasa?

E un grup de grase la mine la munca. Mereu ma intreaba ce dieta tin sau de ce ma informetez ca si cum eu nu as putea fi slaba de la natura.
Sau ma intreaba pe ce pune mana prietenul meu (desi nu sunt plata) si fac misto de el ca vai, saracu, una mai zdravana nu si-a gasiit. Am 165 si 58 de kg, nu sunt slaba, sunt destul de normala. Ma tot abtin sa le zic ca prietenul meu ar vomita daca le-ar vedea semi-dezbracate... sau in pantaloni scurti ca sunt pline de bube pe picioare, basici de apa si de grasime
E doar invidie sau ele chiar cred ca toti barbatii vor femei care arata cu 20 de ani mai batrane decat sunt si le atarna sanii pana la buric?
Pana acum am tot tacut dar vad ca pun pe Facebook #bodypositivity si nu vad unde e pozitivitatea fata de mine sau se aplica doar la ele? Toate corpurile sunt frumoase cat timp sunt grase?

16 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Macar ele sa se faca singure sa se simta mai bine daca majoritatea barbatilor nu le prefera, grasimea in exces chiar arata naspa. Atat din punct de vedere al sanatatii si al esteticii ar trebui sa iei in calcul sa mai slabesti, sa faci niste sport, sa mananci mai sanatos, un corp frumos si armonios ajuta si psihic extrem de mult, te arata altfel atunci cand esti proportional si in masuratorile normale. Iti dai seama ca un corp cu multa grasime pe el arata ca dracu, sa o spunem pe aia dreapta. Nici mie nu-mi plac grasele, maxim putintel plinute, adica daca are cateva kg in plus nu-i deranj, dar in limita bunului simt.

Tu la 58 de kg si 1.65 nu esti nici slaba, dar nici grasa, esti potrivita, proportionala, cam aia iti e greutatea ideala pentru inaltimea pe care o ai.

| EcceHomo a răspuns:

Cum mi-am și imaginat. Tu erai ăla. laughing

| EcceHomo a răspuns:

Imaginează-ți cum arată grasa în care dădeai ca în oala cu sarmale, acum, după 20 ani.

| EcceHomo a răspuns:

Mda, gusturile nu se discută. happy

| marniii explică:

Ce legatura are grasimea cu vaginul? Tot intre 8 si 15 cm au si ele acolo jos

| BlackRose03 a răspuns:

Observ ca ai o problema cu tipele cu o greutate peste medie. Dar tipii? De ce esti asa obsedat de greutatea cuiva? Acestor oameni nu le pasa de existenta ta deci in loc sa iti irosesti timpul gandindu-te la o categorie de oameni pe care ii urasti oricum mai bine ai face ceva productiv cu timpul tau. Da, body positivity a devenit ceva extrem de toxic. Dar e OK sa fii gras daca esti sanatos(da, poti fi gras si sanatos). Problema este cand treci de limita aka obezitate. Si nu poti cataloga oamenii in functie de greutate doar, dar ai un fix pe asta. Cam multe insecuritati si tu. sad

| BlackRose03 a răspuns:

Acum vad ca esti fata si fie esti geloasa ca aceste tipe sunt considerate mai atractive de le numesti grase constant, fie iti displace pur si simplu ca se accepta asa ceva in societate. Dar retine ca sunt "grase" mult mai ok decat tine ca persoane, unele talentate, pozitii inalte in stat, sau fac pe luna cat tu in 10 ani. Cum tu esti slaba de la natura asa poate e si cazul lor. Dar pot sa pun pariu ca esti doar plina de insecuritati si naspa. Maturizeaza-te.

| BlackRose03 a răspuns:

Si daca eram grasa, desi la inaltimea si greutatea mea sunt chiar ok, nu te simti prost sa faci astfel de comentarii? Cu toata sinceritatea, ma simt prost pentru tine. Ce ai demonstrat? Daca faceai pe cineva in locul meu sa se simta naspa te simteai mai ok? Mai superior? In online esti tare in gura dar cam la atat te limitezi. Om de cct

| Pnin a răspuns (pentru BlackRose03):

"De ce esti asa obsedat de greutatea cuiva?"
Umflatele sunt obsedate de greutatea ei, nu invers. Întrebările pe care și le pune sunt de bun simț. Nu are sens sa te ataci și nici să zici că o fata la înălțimea și greutatea ei ar avea un motiv pe lumea asta sa fie geloasa și să aibă "insecurități".
"Acestor oameni nu le pasa de existenta ta". Ba da, de aia se iau de ea tot timpul... Am citit amandoua același text?
Are dreptate, promovați bullyingul l, dar când e împotriva voastră brusc sunteți rănite. Daca ce i se zicea ei i se zicea unei umflate aveai alt text acum. Culmea, te supăra cuvântul gras, un cuvânt banal dar ce i se zice ei ți se pare ok. Cred că v-a ajuns grăsimea la creier unora că sunteți de-o răutate in voi ieșită din comun.

| BlackRose03 a răspuns (pentru Pnin):

"Are dreptate, promovați bullyingul l, dar când e împotriva voastră..."

Am o greutate medie, nu intru in acea cateogorie ca sa vorbesti la plural. Si nu ii lua apararea, ce bun simt? A judecat TOATE persoanele grase. Sunt unele care se iau de ea, ok, dar asta nu iti da dreptul sa jignesti si sa ii judeci pe toti care intra in categoria respectiva, ceea ce ea a facut.

"Cred că v-a ajuns grăsimea la creier unora că sunteți de-o răutate in voi ieșită din comun."

Nu greutatea te face om bun. Si tu te exprimi ca ala de mai sus si nu demonstrezi nimic. Zici ca nu judeci bazat pe greutate dar fix asta faci. Din tot acest comentariu nu am vazut o remarca la adresa actiunilor acelor fete care sa nu fie insotita de o jignire la adresa greutatii de parca greutatea are vreo asociere cu modul in care se poarta si nu educatia.
Sunt oameni ok si mai putin ok indiferent de greutate, varsta, culoarea pielii etc. Din acest raspuns reiese ca ai un dispret fata de acea categorie. Toti. Consideri ca gras=om naspa. Si nu zi ca nu-i asa, raspunsul tau e dovada. Ce ar fi sa judecam mai mult bazat pe actiuni? Si daca s-au purtat urat, asta nu iti da dreptul sa jignesti o intreaga categorie. Nu ii judeci bazat pe actiuni ci greutate. Judeca faptele, nu grasimea. laughing

| Elisa2021 a răspuns:

Nu esti corecta, fiindca daca niște persoane sunt mai plinute, nu e normal sa comenteze negativ despre niște persoane care arată normal sau sunt slabute. De ce e jignire cand o faci pe una grasă dar nu și dacă o numești slabă. Am remarcat si eu cândva că grasutele le numesc slabe pe celelalte ca și cum ar fi ceva rau sa arăți bine. De fapt realitatea este că ele arată destul de rau.

| BlackRose03 a răspuns (pentru Elisa2021):

"De fapt realitatea este că ele arată destul de rau."

Ok, cine suntem noi sa judecam ca anumite persoane nu intalnesc standardele societatii? Tot bazat pe aceste standarde exista tipe slabe care la randul lor nu sunt considerate prea atractive. Nu sunt corecta? E fix opusul. Sunt foarte corecta, judec oamenii bazat pe actiuni. Am inteles, acele tipe s-au luat de greutatea ei. Dar NU are legatura cu greutatea acest comportament ci cu ele ca persoane, asta era ideea. Acest user a jignit in repetate randuri tipele bazat pe greutate ci nu pe actiuni si dupa se victimzeaza cand are o gandire la fel de urata ca alea care s au luat de ea.

| BlackRose03 a răspuns (pentru Elisa2021):

"De ce e jignire cand o faci pe una grasă dar nu și dacă o numești slabă"

Este gresit in ambele cazuri. Desi oamenii folosesc termenul de "slab" drept un compliment. Ai auzit sa te numeasca cineva gras si sa nu fie o jignire? Eu nu. De slab mereu. Si da, daca te iei de greutatea cuiva fie slab sau gras pentru a-i face sa se simta prost este la fel de gresit. Cred ca nu mi-ai inteles raspunsul. M-am legat strict de faptul ca acest user nu s-a luat de actiuni cat de greutate, ceea ce e gresit. Daca acele tipe au jignit-o bazat pe greutate consideri ca e ok sa faca la fel? Asta reiese din raspunsul tau. Basically te cobori la nivelul lor si opinia ta nu mai este valida.

| Elisa2021 a răspuns (pentru BlackRose03):

Nu e normal sa te iei de greutatea cuiva dar nu e normal sa te aperi pe tine zicând de altul sau sa râzi de altul spunând că ala nu e ok, că se infometeaza, ca nu are pe ce pune mana bărbatul că e prea slaba etc, cand realitatea e de fapt opusă, adică marea majoritate a oamenilor tind sa aiba o greutate normala atat din punct de vedere estetic dar și din punct de vedere al sănătății. Eu daca vad una mai frumoasa că mine nu spun ceva negativ despre ea, cine o face denota doar invidie. Ideea e ca acest grup de fete sunt invidioase si răutăcioase cu colega lor mai slabuta. Frustrările de regulă duc la acest tip de comportament dar dacă ai coloana vertebrală nu faci lucrurile astea. Sunt destule fete slabute care se satura sa audă asta despre ele, nu e un compliment, depinde cum o spui. Dacă îi spui cuiva esti prea slabă nu e compliment dar oamenii fac asta cu fetele slabe nu consideră jignire desi pentru ea poate e. La o grasuta nu e cazul să i spui că e mai dramatic. Oricum nu inteleg de ce sa spui lucrurile astea fiindca fiecare stie despre sine dacă e prea slab sau prea gras.

| Pnin a răspuns (pentru BlackRose03):

''Ok, cine suntem noi sa judecam ca anumite persoane nu intalnesc standardele societatii?''
Asta ar trebui sa le intrebe pe colegele ei meinheart, sa le intrebe cine sunt ele sa o judece pentru ca nu intra in standardele lor personale happy cine sunt ele sa-i judece prietenul de exemplu.

Daca judeci oamenii pe actiuni, ar trebui s-o admiri pe fata asta ca nu le-a intors vorba pana acum si s-a lasat judecata si umilita pentru faptul ca e slaba cand putea sa le faca pe colegele ei sa planga din doua vorbe happy si ar trebui sa le judeci pe ele ca si-au ales o tinta cand ea e singura versus mai multe bully.
A jignit pe baza actiunilor, care nu ar exista daca nu ar fi grase. Tipele CLAR sunt frustrate.

Scuza-ma, tu ai mari probleme de intelegere a unui text si nu o spun ca sa te jignesc.

| marniii explică (pentru Pnin):

Asa e, multumesc.
Sunt singura e o firma formata din barbati. Femei suntem putine, 2 mai slabute si stam separate. Eu stau cu restul de femei care sunt 2 pe 2 toate, nu stiu cum s-a nimerit. Ma intreb ce ar face daca ar schimba firma si ar fi inconjurata de femei normale cred ca ar intra in depresie daca eu sunt singura si le starnesc atata fara sa le spun nimic. Si nici nu sunt scheletica sunt normala.
Apropo de toate astea de cateva luni imi tot spun sa mananc si imi ofera batoane de ciocolata in pauza, asa ca de o luna vin cu fastfood si multe dulciuri la munca adica ce mancam acasa seara ca la munca mi se parea aiurea sa vin cu atatea chiar daca nu eram niciodata satula ca asa sunt facuta sa mananc din ora in ora. Si mananc dublu fata de ele, mai ciugulesc saratele si in timpul programului si astazi mi-a zis una ca sigur sunt bolnava ca nu asimilez... ca ma tot vede cum balotez
Ma simt ca intr-un film cu adolescentele alea mean girls si ele sunt mult mai mari la varsta ca mine dar le simt imature
Am ras si am intrebat-o daca vrea sa-mi vada analizele si am zis ca daca as trece de un anumit numar de kg m-as ingrijora
Una stat imbufnata toata ziua macar nu am mai auzit nimic de la ea restul zilei