| MountainRiver a întrebat:

Ați simțit că în viață vine una bună și apoi una proastă și tot așa, parcă toată viața se învârte într-o spirală între bun și rău - bine și rău - fericire și necaz?

A mai simțit cineva așa sau doar eu simt că-mi trăiesc viața așa de tumultos între fericire/extaz și nefericire/amărăciune?
Dacă da, de ce credeți că viața e așa de plină de serpentine montane și nu poate fi doar un drum plat și simplu? Oare de ce?

11 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Asta e frumusețea, nu platitudinea

| J0B0MAT a răspuns:

Nu, am simțit numai proaste una după alta. Ăsta e drumul plat la care te referi.
Lăsând gluma la o parte, dacă ar exista un drum plat și simplu poate fi ori unul numai de rău, ori unul numai de bine.Cred că ar trebui să te bucuri că ai și bine și rău. În plus, prea multă fericire plictisește la un moment dat, ca orice lucru monoton.E ca o melodie pe care o adori și o asculți non stop, însă la un moment dat dacă nu asculți și altceva(evident mai prost prin comparație, la acel moment cel puțin) ajungi să nu mai poți asculta acea piesă, să o urăști chiar pentru o perioadă.Ori atunci când îți plac cartofii prăjiți și mânânci încontinuu zile, săptămâni, până ajungi la saturație și îți vine să vomiți dacă mai auzi de ei.Atunci ai prefera o salată poate sau orice altceva ce până atunci ți se părea o mâncare mai rea.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

VIAȚA e cum și-o face fiecare! Unii se conduc,unii sunt conduși, forțați, șantajați, amenințați, prostiți!

| Miruna333 a răspuns:

Ce ar mai fi viata daca totul ar fi plat si simplu? Viata este imprevizibila si asta e cel mai frumos.
Este vorba cum percepi lucrurile si cum raspunzi la provocari. Cand iti schimbi perceptia despre anumite lucruri, se schimba si situatia

| ÎmpăratulBizantin a răspuns (pentru sierra1):

Foarte filosofic, ne-ai iluminat.

| relian a răspuns:

Ore de ce? Pentru ca asta e caracterul tau, intimplarile vin si dupa om, adica influentate de om.
Exemplu, iti place sa ai prieteni, sau barbat, ori femeie un anume gen, tipar, aia vor fi toti cam pe acolo, asta ca tu asa ii alegi sa fie, deci ai influneta in ce alegi, asa apare bun si rau.

Poti sa alegi un partener si sa fie bine, apoi poti sa alegi ceva legal de altceva, casa, si sa nu te pricepi, ori sa alegi mereu ceva naspa si asa ai rau, ca urmare vor veni una rece alta calda, dar ele sunt la baza influentate si de tine in mare parte.

Alegerile pe care le facem ne aduce rau, sau bine dupa caz.Si cum nu-i nimeni toba de intelepciune, asa vin, si mai bune si mai rele, dupa fiecare cit stie si cit poate, la unia mai mult bine si mai putin rele, la altii rele si mai putin bune, si in final jumi/juma cum e la tine laughing
Mai sunt si situatii care nu tin de tine, dar acolo deja dai vina pe altcineva, asa ca astea cas rele, sau bune sunt excluse, sau le excludem doar pe cele rele, ca nu suntem noi de vina, dar pentru alea bune chiar de vin de la altii is alea noastre laughing

| EestiSodalane a răspuns:

Nu, nu am simțit. Pentru mine a fost constanta in sens rau.

| MountainRiver explică (pentru relian):

Și nu am priceput nimic. laughing)
Doar faza cu influențatul, da, să zic că o înțeleg ce vrei să spui. O pun pe baza, da, felului meu borderline de a fi, teatral chiar, sentimental. Fiind o sentimentală incurabilă, simt totul la cote maxime, de la agonie și extaz, până la tristețe și disperare. Dar sincer, după 28 de ani, de cum spui tu "una caldă, una rece" m-am obișnuit oleacă. Nu mă mai surprinde nimic deși tocmai că Motto-ul meu este "Lasă viața să te surprindă!"
Dar până acum ori m-a plictisit, ori m-a surprins de moarte. Nici nu mai știu cum să mai trăiesc viața asta, măi, Relian.

P.S. ai supraviețuit uraganului Milton? Florida nu e aproape de Texas-ul tău, nu? Mă mir cum de mai ești printre noi. Sau acum deja vorbesc cu fantoma lui Relian?! Dacă da, sper să ne transmiți mesaje din lumea celorlalți, cum e pe acolo?! Ce se întâmplă pe acolo.

P.S. 2 Dacă si impresia că ai scăpat și ai fost departe de Uraganul din Florida, keep calm laughing) că Texasul e și mai oropsit la tornăzi. laughing) Din ce am mai văzut prin documentare, Texasul și parcă și Arizona erau pline de tornade. Deci ai grijă, măi, Relian, că acolo vă paște Apocalipsa. Vino acasă la ai tăi, până nu e prea târziu și îi vei mai saluta doar prin aparatul ăla, pe ai tăi, nu mai știu cum se numea, dar era un aparat prin care chipurile vii puteau comunica cu morții. happy
Ai grijă, nu-i de glumă cu tornadele alea, nici cu uraganele.

| relian a răspuns (pentru MountainRiver):

In Texas nu se intampla nimic, de aia oamenii parca au ramas pe loc, parca asa sunt de cand aparu laughing as spune ca este loculul unde niciodata nu se intampla nimic.

Organele nu ajung pe aici nici daca vin din Golful Mexic, doar, marura nitel coasta texasului, dar rapid se disipa, nu patrunde in interior.
Tornadele, desi Texas este aprioape de Okahoma, acolo se formeaza tornadele, asta asa sa ai idee, nu prea ajung prin Texas decat f rar si intra foarte putin.
Nu ma pricep asa de bine la meteorologie dar parca zici ca aici e un facut laughing ploua rar desi in aer este umidate foarte mare, daca intelegi., De regula is 70-80% umiditatea aerului, mai e si cu dealde 50 si iarna ceva 50 sau mai scazuta.
Gindeste ca vara e o caldura, dealde 38-40 de grade, ceru senin sticla dar umezeala in aer de spui ca faci dus laughing daca vrei sa faci dus, mergi afara pe jos nitel si faci dus.
Poate de aia nici nu intra des nici tornadele ca nu au conditii.Tornadele sa se formeze si sa se poata manifesta le trebuiesc ceva conditii, altfel se disipa rapid.

Ca idee au fost cam 2 tornade aici unde locuiesc eu in Dallas, sau mai bine spus una in Dllas si alta linga, dar oamenii asa zic tot Dallas, una s-a format chiar linga un lac, a traversat lacul si a lovit o zona de case, a diosistrus ceva case, am inteles ca au si murit ceva oameni, nu stiu exact de erau batrani, dar au pus pa pamint casele, copaci mari rupti.
Am fost acolo ca am facut si noi ceva reparatii si instalari de una alta.
Alta tornada, asta nu stiu de unde a venti, desi a fost mai recenta, a lovit Dallas unde locuiesc eu laughing dar eu habar nu aveam nici nu-mi fac de regula grija, auzea m eu afara furtuna, dar zic lasa ca trece.

Chestia este ca luat-o pe o valea, un parau, deci o depresiune, sia tinut-o asa pe papriul ala sau valea aia a distrus tot cea i-a iesit in cale, inclusiv un magazin de asta gen Ddedeamn, l-a pus la pamint laughing dar cam pe acolo se cam termina valea asta si s-a terminat si tornada aia laughing

Na murit nimeni dar dupa cateva zile am mers pe 2 bulevarde in zona aia, foarte multe case cu acooperisul luat, altele darimate, coaci, stejari rupti si magazinul ala la pamint, ala este chiar linga mine la vreo 2 Km sa zic asa.

Mai vin furtunu dar nu tin mult si nu-s asa de periculoase zic eu, dar pot face pagube, insa cum mai toti au asigurari pe aici, nu-i problema, unia poate se roaga sa le ia coteneata pe sus fortuna sa le faca asigurarea alta noua laughing
Depinde ce casa ai, pentru ca nu toate erau distruse, asta arata ca n-a fost asa de tare furtuna, ca urmare daca ai o coteneaza de casa veche si deja subreda, daca vintul poate intra cumva sub acoperis, atunci da til ridica ca pe nimic.
Copacii is usor de dat la pamint, mai ales cand sunt verzi, pentru ca au radacinle superficiale, asta pentru ca sunt udati la suprafata, sau daca sunt bine inradacinati, le ruop ramuri care avand frunzis bogat normal ca is grele, vuntul le poate vantura, asa e cand este furtuna.

Multi romani in ultima vremea cdeva zeci de ani bunik, nu au mai vazut asa ceva, dar acu ce am zuit anul asta daca nu ma insel a venit o furtuna, au ramas toti prin zona aia fara acoperisuri la case.

Asa ca o furtuna o ploaie poate veni oriunde, si in RO si in alte zone.
Ca idee cea mai tare ploaie ce eu am vazut-o in viata mea, ma refer asa cum a fost la voi acolo acum recent prin judetul Galati si pe unde a mai fost, am vazut-o aici, tot in Dallas.
Tiu minte eram la un mall, era ziua amiaza, am iesit sa plecam, eram vreo 3 si un copil al unia ce era cu noi, iesim noi afara era noapte laughing
Deci sa inorat asa de tare, nori asa de grosi pur si simpl s-a facut noapte, asa ceva nu mai vazusem in viata mea.Eram cu un Track din ala suparatu cu motor de 7 litri, ditamai fierul laughing mergeam peste tot, incepuse sa plouya rau de tot, pariuri de astea firicele de apa, sau umflat te lua si cu vapor de ai fi avut te lua si te tot ducea.

Ce am inteles, a murit o femeia atunci, a luat-o un pariu de asta f abrubpt si a duso cu tot cu masina, si noi chiar eram prin zona aia, dar nu am stiut, noi ne plimbam,laughing nu aveam noi treaba cu ploaia si era pe afara.

Deci nu ma sperii de tornade de uragane, desi nu am vazut asa unul ca in filme, nici nu am fost i raza lor, zic nu ma sperii, iar daca ar veni, stai linistita ca ma pricep eu ce sa fac si cum sa scap

Aveti voi grija pe acolo ca voi din RO nu aveti experienta, astia aia is echipati cu de toate, anunta din timp, suna alarma imediat cand is la distanta deja.
Se stie pe unde vin, ce viteza si etc, oamenii is atentionati, iti suna telefonul fara sa vezi laughing
Arizona plina de tornade de unde le mai scoti.Arizona chiar ca e zona unde nimci nu se intampla niciodata, e si mai si ca Texas, acolo si sa vrei nu bate vintu laughing dar este mai uscat ca Texas.

Nu ai inteles nimic pentru ca trebui sa te si pricepi sa intelegi ceva, uite asta uitasem sa zic laughing
Mai simplu, spus ce ti se intampla se intampla ca asa esti tu ca persoana, se intampla din cauza ta, actiunile ce le ei duc la apritia acelor bune sau rele ce spui

Ca doar astea bune sau rele nu cad de undeva, tu doar stai cu gura cascata ca acu cade si vezi ce prinzi, deci tine de tine.

| MountainRiver explică (pentru relian):

Eu te-am avertizat doar. Dar e bine că tu ești optimist, ține-o tot așa. E bine și că nu mai ai tornade prea multe pe acolo. Și da, știam și eu că Texas și Arizona sunt zone deșertice cu foarte multă căldură, dar nu știam că e și umezeală. Dacă e umezeală totuși, ar trebui să aveți și mlaștini.
Dar ce noroc, măi Relian, cum să ajungi chiar la Dallas. Te invidiez oleacă. Ce noroc pe tine.

| relian a răspuns (pentru MountainRiver):

Texas nu are mlastini, umezeala este in aer nu in pamint.Este uscat cu zone destertice in vest, in est este verde, oricum e mare peste 2 ori cit RO, asa ca nu-i zona desertica, poate Sahara sau stiu si eu ce zone alea desert nu aici.
Ma invidiezi de ce? Cei asa de deosebit la Dallas? Asa ca idee, da putem spune, Texas este al 2 lea cel mai bogat stat din SUA, cu oameni buni laughing stat Republican, arme de care vrei la liber, nu geaba m-am simtit eu aici liber cand am ajus, ai asa un sentiment de liniste, de cum sa zic simti ca traiesti. Texas este asa un fel de simbol al libertatii oamenilor, asa o fost si inca este, nu stiu de vor reusi tilhari de democrati sa schimbe pe aici ceva vreodata.

Si cu norocul ala, adica ce noroc pe mine, la ce te referi? Ca nu se mai face inspectia tehnica la masini? Aia da laughing de la anul in Texas nu se mai face inspectie la masina deloc, doar in unele judete se mai fac teste de astea de noxe, dar in rest nimic, nici un control asupra masinilor personale.
Se face inspectie la masinile comerciale in continuare, iar eu nu-s norocos, si Dallas vrea teste de emisii, asa ca nu-s asa de norocos, adica tot va trebui sa merg la aia sa verifice emisii, dar banui ca in citiva ani vor dispare si astea, is doar cateva judete sa le zic asa County cum le zic ei in tot Texas care vor test de noxe, nu-s multe nici 10 nu-s cred, restul nu mai au treaba cu inspectia tehnica la masini.
Este o idee buna, era oricum timp pierdut, si bani pentru unia, desi nu era asa de mult, vreao 60-70 dolari, in Arizona era 8 dolari doar laughing
dar vorba lor, inspectia periodica la masini este ceva inutil, asa au spus, sau facut studii, sau facut observatii pe timp lung si sa ajuns la concluzia ca accidentele, nu au avut la baza starea tehnica a masinilor implicate.

Ca urmare ei asa zic, ca omu sa nu mai piarda timp si bani si cu rahatu asta lau scos.
Au scos si permisele de port arma, asta atunci cand a fost covidu, asa ca poti sa porti arma fara permis, deci de purtat la tine, la brau unde vrei poti fara permis, inainte trebuie permis.
Inainte puteai tine arma acasa in masina fara permis, acum o tii oriunde fara permis de nici un fel.

Este si asta o idee foarte buna, ce cred eu, a fost un raspuns din partea statului Texas, la incercarea bosorogului de Biden, adica al democartilor dea forta oamenii sa faca vaccin, atunci imediat guvernul statului Texas a intrat in sedinta si au dat legea asta cu fara permise, de port arma laughing
Desi curtea suprema ia respins proiectul bosorogului, totusi Texas a vrut sa le dea asa un semnal sa le spuna sa stea linistiti sa nu incerce magarii.

Si ce or sa urmeze sa se mai scoata, astea mi se par bune, da incredere populatiei ca de incearca careva sa atenteze la drepturile lor, ei pot riposta cumva.
Vezi ce inseamna America laughing mai multe state, cu legi statale proprii pe linga cele federale.
Asa ar trebui si in RO, desi sunt si acolo legi locale, judetene, nu stiu daca alea is local date, sau tin tot de sus de la parlament, dar stiu sigur ca sunt.
Dar degeaba sunt daca tara este condusa de parlament, aia pot sa faca ce vor.
Vorbeam, sau am vazut ceva chestii de legislatie pe aici, a raspns ca de obicei utilizatorul Ioan de lasa-l jos laughing sau cum isi mai spune si nu stiu ce chestii a spus, care nu erau asa cum spune el.

Eu am intervenit, i-am spus sa arate, n-a avut ce, na mai raspuns laughing Ce se intampla in RO in UE? RO este singura tara din UE care este acolo ilegal laughing nici eu nu stiam asta, dar intimplator am citit undeva, am spus poate ca o fi zvon, sau stire de asta conspirationista, apoi am verificat si este adevarat.

Cum a stat situatia? In Romania Constitutia, spunea, deci spunea, acum nu mai spune, dar inainte de intrarea RO in UE spunea ca o situatia majora de nivel national daca apare, parlamentu trebuie sa consulte populatia sa spuna, facem nu facem, intram nu intram, chestii genul asta.

In perioada pregatitoare aderarii, ca aia iti zic gata va monitorizam, nu stiu ce ia apucat pe parlamentarii romani, banui ca a fost ceva planificat, desi populatia nu ar fi votat sa nu intram in UE, tot romanu astepta asta cit mai repede.

Asa ca parlamentu cea facut? In 2003 daca mai tiu minte exact a facut un referendum, sa intrebe populatia ce mai face laughing atentie sa vezi cit de mafioti au fost, nu mai stiu ce chestii erau la acel referendum, dar n-a fost asta, daca sa aderam sau nu, nici nu s-a pus problema asta, oamenii au spus fiecare cea spus, gata intram in UE ura ura si la gara.
Mafiotii parlamentari, fara ca oamenii sa stie atunci, au mai mai facut ceva, au schimbat legea, au schimbat constitutia, dar asta nu lea mai fost prezentata oamenilor, au trecuto asa pe sub mana cum se spune, zic eu, planuise din timp asta, si au prins momentul prielnic si hai s-o facem acum, cand oamenii sunt cu privirile cu simturile la altceva, la UE.

Deci dupa acel referendul cand lumea era bucuroasa, toti gata intram in UE, nu sa mai uitat nimeni la ce faceau parlamentarii, asa ca ei Neconstitutional au schimbat o lege din constitutie cu de la ei putere. laughing
Pur si simplu au schimbat o lege din Constitutia RO cu alta, care sai favorizeze pe ei.
Despre ce lege este vorba? Asta ca daca apare o situatie majora de nivel national, poporul sa nu mai fie consultat, parlamentu sa ia ce decizie vor ei laughing
Asa ceva este Neconastitutional, nu exista asa ceva, chiar in constitutia RO spune clar legile astea nu pot fi schimbate de nimeni fara consultarea poulatiei,
Si uite asa a venit timpul sa intram in UE parlamentu a zis da, na mai fost nevoie sa spuna populatia de mai vrea sau nu vrea.

Bineinteles ca populatia ar fi zis DA, insa legea a fost masluita ilegal nu pentru aderarea la UE ci pentru viitor, cand o sa fie ceva de decis, ce sa consulte ei prostimea, sa faca ei de capu lor, ca ei is aia destepti laughing

Ca urmare, daca intrebi orice avocat, orice jurist, sau care se mai pricep la legi, o sa spuna exact ce am zis si eu, dar tot asa aflind de la aia care stiu si se pricep.

Ca sa vezi cu ce se ocupa parlamentari romani.Deci acum daca apare o situatia de nivel national, luam un caz, cum o fost asta cu Ukraina, sau nu stiu daca asta este un exemplu bun, dar sa zicem, populatia trebuie sa zica daca ajutam sau nu.

Ei ciuciu, populatia nu mai are nici un drept laughing de aia de exemplu ei au dat acum recent legea in RO nici un simplu cetatean, nu are voie sa poarte asupra lui nimic ascutit laughing cred ca nici unghiera nu ai voie, nici spray cu piper absolut nimic.
De ce? Uite ca asa vor muschii lor, ca au modificat ilegal constitutia si acum dau ce legi vor, sau le midifica ca au facut chestia aia ilegala, nu trebuie sa ne consulte pe noi, sau populatia din ro, deci ei decid ce tu, sau alti roman trebuie sa faca, cum sa faca.

Nui de mirare daca mai stiu eu cand, vor interzice si cutitele de bucatatrie laughing sa ai doar cutit de plastic, sau daca ai cutit de metal sa fie inregistrat laughing

Asta este atentat la drepturile oamenilor, usor usor se incearca sa se aduca inapoi eopcile alea scalvagiste, sa nu te poti impotrivi, sa nu detii arme sa te poti rascula, sa nu spui nimic in public sa te auda si altii sa se ridice lumea impotriva lor.

De aia America e America, de aia tot auzi tu, sau auzeam si inainte ca America este cumva un stilp al libertatii, de aia toti fugeau si voiau aici, de aia si acum multi vor sa vina aici, chinezi, japonezi, germani, toate neamurile, in special cei care vad ce se intampla si nu le convine sa fie ingraditi, tinuti sub papuc.

Restu de oi care accepta stau linistite la locul lor.De aia si va arata la tv, va spune la radio si pe internet tot felul de minciuni despre America, intr-un fel va indoctrineaza, sa fiti linistit, ca americanii is numa dupa luat, ca is aia raii, ca numa rau fac si bla bla.

Cam asta se intampla in lume acum si asa s-a intamplat mereu.

Priveste la cei bogati, de ce vor in America? Uite la Messi de cea ales Florida si nu la arabi sau Europa? iti zic eu, pentru ca el este obisnuit sa fie liber, are omu familie, are nevasta tinara si nelinistita, de mergea la arabi, aia nu mai iesea pe afara, sau mai stiu eu unde asa oricum imbracata, trebuia sa fie atent si el ca barbat ce face cu femeia lui, daca te vad aia ca o pupi si pe obraz in public, risti sa ajungi la bulau laughing

Deci ai multe constringeri, esti ingradit, aia te dirijeaza cum sa iti traiesti viata, iar unora nu le convine, asa ca nu merg acolo.
In UE la fel, violau aia femei, africanii aia ce venise, invadase Germania, stii cred, aia peste milion care intrase necontrolati de nimeni, darimau, jefuiau, violau, iar guvernul german incuraja femeile albe germane, sa se lase violate laughing pe motiv ca mai improspateaza populatia, o diversifica.

Ce incredere sa ai intr-un guvern de asta, in tari genul asta? Asa ca daca ti se aprinde beculetu, atunci te duci militar unde crezi tu ca te simti bine si daca poti bineinteles.
Romanii acum merg in alta tara, se uita aia la tine urat, chair daca esti legal pentru ei tot roman esti, asa ca te duci in America unde toti sunt considerati oameni.

Gata ca ti-am scris un roman, dar nu incerc sa te conving de ceva, incerc sa arat romanilor ce se intampla si ce ar trebui ei sa faca, ori sa inceapa sa gandeasca, poate asa in timp numarul celor constienti creste si so putea in viitor schimba ceva.

Nu iti zic fugi din tara aia, sau Ammerica e cea mai tare, am aratat astea ca diferente sa iti dai seama ce se intampla incet dar sigur cu RO cu UE.
Se restring dreptulrile oamenilor, asa incet fara ca populatia sa isi dea seama.
RO care are atitea probleme, guvernantii nu au ei timp sa rezolve situatia tarii, dar au timp sa iti interzica sa porti lama la tine, sa porti sparay ori abiecte metalice ascutite, cand tara are atitea probleme, uite cu ce se ocupa ei.

Sinca ceva, legat de chestii care nu ar fi trebuit corectate si ce am vazut si la tine, tot timpul bagi ceva cuvinte din engleza laughing desi in romana existe cuvinte pentru cele folosite de tine si de romani in general.

Legal, s-au bagat cuvinte din engleza la care noi romanii aveam deja acele cuvinte in limba noastra, de ce s-a facut asa?
Adica news, nu exista cuvintul asta in limba romana? Nu exista cuvintul "stiri "in limba romana si a trebuit bagat asta news?
Care este motivul pentru care guvernantii au facut asa ceva, sau accepta asa ceva public?
Stai frate ces astea, este o televiziune publica, tu vorbesti in limba romana.
Cuvinte noi importate, orice natie imprumuta, dar atunci cand acel cuvint nu exista in limba ta.
Am bagat computer ca romanii nu aveau asa ceva, deci nu stiai cum sal numesti, asa ca cel mai bine il numesti dupa cum ii zic aia care lau inventat.
Aici mi se pare ok.Dar sa vii si sa spui in loc de stiri news, sau in loc de stiri pe scurt, sa spui breaking news, care este smecheria ca eu nu o pricep laughing
Nu se poate soro asa ceva, romanii accepta toata cacaturile care nu-s utile, astea nu te ajuta, nu-ti da de mincare, nu-ti tine de cald, ocupate ba de chestii importante nu stilci limba.

Au mai bagat inca cateva chestii, de aia pe aici muti zic ca eu nu stiu sa scriu.Dar la cei care inteleg, ce le-am explicat, profesori din Ro de limba romana, ei initial asa erau de acord cu schimbarile alea, si aia indoctrinati, apoi cand eu le-am spus, am facut o analiza, au stat si apoi au spus ca am dreptate.

Limba romana era f bine cum era pana acum, aveam literele alea 4 in plus, era totul cit se poate de clar si usor.Au venit, stai ca nu mai spunem sunt, trebuie sa spunem sunt.
Tie cum ti se pare chestia asta? Sincer iti zic ca multi romani au spus ca suna urat, asa si eu consider ca SUNT suna oribil, guvernantii aveau totul in tara pus la pct si doar asta era de rau?

Apoi nu sau multumit analfabetii de guvernanti cu atit, stai ca litera a din a, scuze nu am tastatura romaneasca,, dar aduc acum, deci litera â nu prea era folosita, decat cand scriai roman sau Romania, ce au spus, stai frate sta litera aia si someaza laughing trebuie pusa si aia la lucru, asta asa, sa arate ei la lume ca au activitate ca parlamemntari.

Asa ca au mixat litera â cu î pui una din ele daca in cuvint este in prima jumatate si ailanta daca este asezata in ultima parte a cuvintului laughing deci au complicat scrierea sa zic asa.

Ce era daca lasa litera î sa fie pusa tot timpul, pe aia so folosesti mereu, nu era mai simplu?
Nu inteleg ces cu toate cacaturile astea, sa iti complici scrierea, sa iti complici limba pentru ce?
Si populatia accepta ca nu are incotro, ei nu mai decid absolut nimic, decide lupul pentru voi laughing

O sa spui aaaa pai si ce, daca esti roman va trebui sa stii, ok stii daca intr-adevar este nevoie, daca nu ai alta optiunea mai simpla.Dar noi aveam litera asta î o folosam foarte bine, simplu, nu vad cea schimbat combinindo cu aialnta din a. tu vezi ca sa simplificat ceva?
Eu vad ca sa complicat in loc sa simplifice.Asatea sunt asa nimicuri in comparatie cu ce fac tilharii aia in toate domeniile si peste tot.

Guvernantii romani distrug nu doar tara, ei distrug si cultura si populatia romaneasca ca natie.Nu stiu daca este ceva facut cu intentie sau e doar simpla protie parlamentara, desi eu asa cred, ca nu te obliga nimeni sa iti distrugi tara si natia.

Dar asta se intampla in RO, la avintul ce s-a luat, in cateva decenii romanii nor sa mai vorbeasca limba romana.
Adica stramosii nostri au stat mii de ani sub diverse ocupatii si nu siau vindut, nu siau lepadat limba, iar acum foarte rapid, deja ne ducem in prapastie.

Multi nu stiu, dar uite ca am zis ca gata ma opresc aici, dar iti mai scriu chestia asta, multi nu stiu ca limba romana este cea mai veche limba din lume ca si vorbita, inteleasa ca timp.

Da da nu prea se poate lauda nici o natie cu asa ceva, dar romana asa estre.
La ce ma refer. Daca tu acum te-ai intoarce in timp in anul 1400 -1500 sa zicem, iai intelege foarte usor pe locuitorii de atunci, pe cei care vorbeau limba asta, intelegi mare parrte, te poti intelege cu ei foarte usor.
Alte limbi, engleza, franceza, greaca, atentie greaca care ca si tara e din cand lumea, ei daca se intorc in timp si o mie de ani se uita la aia ca la OZN-uri, nu inteleg o ioata din ce vorbesc.
Nici evreii nici aia, pot intelege ceva ceva, dar slab,

Deci limba romana asta ce o vorbeam, noi pana sa vina astia cu news si alte cacaturi, este cea mai veche limba vorbita in prezent din liume, nu din europa sau din balcani.

Toti straini, ma refer la lingvsti se mira cum de limba asta, prinsa, inconjurata de slava si alte limbi total departe de latina, a putut ramana aici, adica unde este astatzi ROomania.
Lor li se pare ceva wow, nici nu isi explica fenomenul, nu stiu cum so ia.
PLus tot de la straini aflam, eu citesc, ca limba romana este o limba foarte melodioasa, si o limba care este vorbita foarte lejer, nu vorbim asa apsat, sau fonfait, ori striogat, sau mai stiu eu ce alte japonisme sau chinezarii laughing romanii vorbesc o limba lina, melodioasa linistita.

In loc sa ne tinem limba, sa o protejam, guvernantii si unia din noi, cauta sa scape de ea laughing de ce? Voi credeti ca engleza este mai frumoasa?
Tu ca roman, cum te-ai simti daca te-ai Numi Gura Larga? Ei uite asa il cheama pe brad Pitt, multi cand aud wow ce nume frumos laughing
Si daca caurti sa traduci numele la americani sau la englezi, iti garantez ca nici un roman nu ar dori sa aiba acele nume.

Dar in prostia lor, ei habar nu au ces acele nume, dar li se par ceva wow.
Mai sunt si in Romana nume asa, gen Porumb, dar is noi, insa la englezi e jale laughing nume gen la indineni, sageata lunga, piciuor scurt si tot felul de caricaturi de nume, dar atentie, alora nu le ewste rusine ca au acele nume.
Ei nu au cautata sa le schimbe, nu cauta sa aduca in limba lor cuvinte din afara, limba engleza cand au facut aia alfabetu si scrierea lor, asa a inceremenit, nu mai schimba cuvintele existente asa cum fac romanii.

Ok fata draga, te las, cred ca nici no sa citesti tot ce am scris, este mult, recunosc, dar daca ai fi fost pe linga mine, sau eu pe linga tine, am fi discutat astea poate asa la un suc la stiu si eu ce bei tu laughing asta daca iti plac conversatiile, discutiile in general.

Eu mai discut asa cand merg in RO si ies vecinii, rude si ma intreaba, apoi stam la discutii, le spun, unora le place, chiar au spus, ba mai vina ca spui bine ce spui laughing mai aflam, mai invatam, si curios, femei au spus asta, si mai curios alea mai in varsta.