Exista numeroase personalitati demne de urmat dar ignorate de societate, care se scalda in prostie si prost-gust.
Astfel de modele se pot gasi in orice fel de carti de beletristica, sociologie, psihologie si filozofie si lista e foarte lunga, osciland intre autori precum Dostoievski si Kafka sau Rowling si Tolkien dar, bineinteles, modele demne de urmat se pot gasi si in alte locuri.
In genere, modelele demne de urmat trebuie sa reprezinte rasa umana in cea mai superioara forma a sa, sa sustina si sa militeze pentru libertatile si drepturile oamenilor, sa aiba o ratiune independenta si neinfluentabila, sa transmita ideile si perceptiile lor mai departe prin intermediul diferitelor mijloace si sa fie calculat, cumpatat si intelept.
Astea ar fi cateva mici repere cu ajutorul carora poti sa-ti identifici modele care sa te ghideze. Hai noroc!
Nu este bine să un idol sub nici o formă.
Nu nu am avut un model în viaţă. Eu sunt propriul model al meu.
Nu am. Din punctul meu de vedere este o prostie sa ai idoli. In mare parte pentru ca daca vrei sa ii copiezi ai extrem de putine sanse sa ajungi ca ei din cauza circumstantelor diferite (faci parte din alta tara, ai alte fonduri financiare, ai alti oameni cu care interactionezi, ai alte trasaturi de caracter si functionezi pur si simplu altfel fizic vorbind). Lucurile care pentru un om au functionat poate nu functioneaza pentru tine.
Insa sunt oameni pe care ii admir. Dar nu am admirat niciodata un om din toate punctele de vedere. Mai general vorbind, mi se intampla sa admir un artist pentru munca lui, dar fara sa admir stilul sau de de viata. Insa chiar si la oamenii normali sunt trasaturi pe care le admir, dar asta nu inseamna ca ii admir din toate punctele de vedere.