| Cinic a întrebat:

Ba unde naiba ajungem cu jegurile astea?! Eu sunt pro pedeapsa capitala! Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.
https://m.youtube.com/......tps?/watch

11 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Da da, tu crezi ca ii pasa cuiva ce te omoara pe tine sau pe mine, ii doare in pix, tot de la UE avem ordin sa le facem maine poimaine hotel la detinuti!
Nu uita ca ei ne-au cerut imblanzirea conditiilor de detentie.

Stii f bine! Cum e ceva, cum se plang detinutii la CEDO si mai si castiga.
Nu facem nimic cu jegurile astea, doar sa avem norocul sa nu fim noi la rand, sau sa ne aparam imediat pe moment daca putem cu un spray ceva.

Ca daca ataca pe cine nu trebuie, il gasesti "sinucis" in puscarie.
Ei fac cu jegurile ce trebuie cand vor ei!

Cei doi care au ucis cate un politist acum ceva ani, unu din criminali era Lepa care parca il ucisese pe politistul din gara aiurea, au fost gasiti "sinucisi" in puscarie nu dupa mult timp.
Desi nu erau amandoi in aceiasi puscarie sau celula, mai a dracu coincidenta, s-au "sinucis" exact amandoi care au ucis politisti, restul nu, mai si castiga la cedo criminalii.

Asa ca e f clara treaba. Observ ca nu stii in ce sistem traim de te miri de toate astea, si de productie si de legi.
Tu ai impresia ca astia sunt pusi sus sa faca treaba? Astia sunt pusi sa reprezinte doar niste interese ale unora sau altora.

Nu se vrea sa se faca ceva, sau daca se fac ca fac ceva, lumea pune botul.
Asa cum e si cu drogurile in scoli, etc, nu se vrea sa se faca nimic, ca daca vrei sa eradichezi asta, o vei face si merge.
Si contrabanda sa stii ca exista ca e permisa de sus! Tot sa se imbogateasca unii.
Aresteaza dealeri ca sa intre ai lor pe piata.

Cu prohibitia de ce crezi ca era contrabanda? Ca lumea naiva crede ca nu poate fi stopata, gresit.
Ca sa se imbogateasca unii din asta, printre care si familia Keneddy, apoi cand s-au saturat, au scos prohibitia.
De aia am ajuns aici si nu doar la noi, ca nu stim in ce sistem politic traim.

| Cinic explică (pentru Mosotti):

Oricum de " sacalul " din constanta vor avea grija baietii. Dar vorba ta, sistemul judiciar va fi foarte bland cu el. Pana la urma fetele alea vindeau un produs si nu la obligat nimeni sa il cumpere. Ala le-a ucis din placera lui bolnava.

| Mosotti a răspuns (pentru Cinic):

Cine sa aiba "grija" de Sacalul? Stai cuminte, o sa-i dea pe viata, adica va sta 20 ani zi la zi acolo fara reducere orice ar face, gen sa fie cuminte, sa munceasca.
Apoi intra in comisia de eliberare conditionata si are sanse sa fie pe liber cum a fost si Csampar cu 5 crime, dupa 23 ani s-a eliberat in mai 2020.
Dar s-a integrat omul macar, lucra, isi vede de treaba lui.
Avea 46 ani la eliberare.

Justitia cam asta ii va face, condamnare pe viata, ar fi culmea sa nu ii dea asa, dar nu m-ar mira. Daca ii da 25 ani, scapa mai repede de 20, ca face 75 % din 25, face cam 16-17 mai ales daca si lucra si e cuminte (cum dracu sa nu fi cuminte acolo?).

A iesit Csampar dupa 23 ca i-au dat aia amanare 3 ani la comisie, nu 3 ani deodata, dar i-a tot dat dupa cei 20.

Si? Sacalul va fi bagat la puscarie cu alti criminali in celula, cu inca 1-3, si va sta acolo, daca mai are bani, o duce binisor acolo, are magazin cu de toate, pune pe altul sa-i spele rufele, etc.

Te aranjeaza colegii de puscarie daca violezi sau te iei de copii, cam atat.
In rest mai putin.
Plus ca si asa te poti cere la protejati, pe camere de protejati unde nu se mai ia nimeni de tine, te baga cu alti violatori, pedofili si aia se inteleg intre ei.

Stai tu linistit ca nu mai e ce era odata. Tot din cauza UE s-a facut si sistemul de protejati.

| Cinic explică (pentru Mosotti):

Din pacate cam ai dreptate. Totusi poate o sa aiba noroc sa dea de un ursuleț caruia îi plac baieții ca el si sa-i umble la inelul maro si sa îi aplice niste corectii fizice

Nu se prea intampla si sa-ti zic de ce.

Astia periculosii sunt bagati ani de zile la GSR sau maxima siguranta cu maxim 1-3 in camera cum am zis.
GSR e grad sporit de risc, si acolo e f strict.
Acolo nici geamu din interior nu poti sa-l deschizi!

Si culmea, criminalii si cei cu pedepse f mari sunt f linistiti, aia cu din alea mai mici sunt violenti si fac probleme.
Ptr ca, astia cu mari au interesul sa se elibereze cat mai repede, nu au chef sa-si ia rapoarte care sa le asigure amanari repetate.

Plus ca si mai sigur pentru el, il baga intr-o camera cu criminali de femei, si tot nu pateste nimic.
Daca cineva iti face ceva, te poti cere imediat pe alta camera.
Plus ca acum pentru orice poti lua raport, si iti amani eliberarea! Chiar si aia cu pedepse mai mici.
Inainte nu era asa insa.

Are el grija sa-i fie bine.
Plus ca inca ceva! Pedeapsa de fapt e sa zic un an pana se adapteaza, dupa aia adaptat fiind, nu ii va fi prea rau acolo.
Astia trebuiau chinuiti 5 ani cu umblat la ochiul maro cum zici, batuti, nemancati, si apoi executati chinuitor.

Si dati exemplu sa stie toata tara ce a patit!

| J0B0MAT a răspuns:

Da și eu încep să cred că cea mai bună pedeapsă este cea care oglindește fapta. Oamenii nu se schimbă, sigur se maturizează, își mai schimbă idei, abilități, gânduri, însă ceea ce sunt la bază nu se va schimba niciodată.

| Cinic explică (pentru J0B0MAT):

Din pacate in Romania infactorii au mai multe drepturi decat oamenii muncitori si cinstiti.

| J0B0MAT a răspuns (pentru Cinic):

Nu, nu au.
Oamenii sus puși, cu relații și bani, da, se poate spune că au mai multe drepturi din păcate. Ocolesc destul de ușor legea.
Dar aș susține o lege care să permită pedeapsa capitală.Nu ar mai fi așa ușor de scăpat de asta.

| DeeDee817 a răspuns:

Și eu la fel, moarte pe moarte merita! Din păcate legile la noi sunt prea blânde. Dacă ai omorât pe cineva cu intenție și animal sa fie te omor și eu

| Mosotti a răspuns (pentru DeeDee817):

Nu, ca daca moare scapa, sa-l chinui si sa-l lasi cu probleme pe viata sa nu uite.

Pai stai asa, fi atent, se zice "detinutii sunt privati de libertate, NU de drepturi".
Adica ai dreptu` sa ai bani in contul puscariei sa mananci ca boieru ca acasa fara probleme, sa ai ce vrei, sa ai tratamentele de care ai nevoie oricand, sa fie in camera nu stiu cum, sa ai vizite, etc, sa pui pe altul sa-ti spele hainele pe 2 lei.

Atunci ce puscarie e aia?
Eu as suspenda si drepturile pe timp de detentie, nu ai voie sa mai folosesti banii, nu vizite, nu magazine acolo, nu nimic.
Bine, depinde si de fapta.