| User23434 a întrebat:

Bun, lacrimile sunt sărate și de la chestiile sărate ne ustura ochii...de ce nu ne ustura și de la lacrimi?

6 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Este ca și cum ai spune : dacă un șarpe veninos are venin în el (produs tot de el), de ce nu moare?

| User23434 explică (pentru Celcestietot):

Nu suntem șerpi rolling on the floor dar mai am curiozități de genul

| Celcestietot a răspuns (pentru User23434):

Nu suntem laughing, dar ceea ce am vrut să înțelegi, a fost că din moment ce un organ produce ceva, este imun la substanța (sau ce ar fi) respectivăwinking. Hai să îți mai scriu ceva : este ca și cum ai spune că dacă un pește locuiește 24/7 în apă, de ce nu se îneacă?

| User23434 explică (pentru Celcestietot):

Știu ce voiai sa zici, dar sa zicem, oare dac a strângi într-un recipient lacrimi și le torni mai târziu în ochi, au vreun efect? rolling on the floor) cam asta ma bântuie pe mine la ora 2...

| Celcestietot a răspuns (pentru User23434):

Dacă se păstrează chimic exact așa cum au ieșit, cred că nu vor afecta ochiiwinking.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pentru ca nu sunt chiar asa sarate. Sunt sarate intr-o masura in care lucreaza organismul nostru, pentru ca si el are nevoie de sare. Daca am pune exact aceeasi cantitate de sare intr-o apa (fara bacterii) nu ne-ar ustura.

Referitor la sarpe... veninul sarpelui dupa ce intra in contact cu aerul din exterior, nu ii ajunge inapoi sarpelui in sange, el este secretat in cavitati speciale. Cu alte cuvinte, daca iei veninul sarpelui si il pui pe piele, nu are nimic, la fel si in cazul omului. Nu ii ajunge in sange. Ochii doar prezinta o reactie alergica, nu este acelasi lucru happy

(Sunt destui serpi de oameni pe aici sa observ asta laughing )