E atat de mult de scris incat mi-ar lua toata ziua, dar iti pot arata de unde sa aduni informatiile.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Vampir_(mitologie)
https://ro.wikipedia.org/wiki/V%C3%A2rcolac
https://ro.wikipedia.org/wiki/Vr%C4%83jitoare
Ohoho... In sfarsit imi pot pune in practica cunostiintele. Sincer mi-e rusine sa vrbesc aici, iti trimit mess-u meu intr-un mesaj
Buna!
1.Vampirii- O fiinta umana moarta si totusi vie, transformata intr-un demon.Recunoscut pentru stilul si sarmul sau devastator, vampirul traditional este un vanator puternic, cu o nevoie considerabila de sange.
HABITAT : Unii au nevoie de tarana blestemata de pe meleagul lor natal.Altii traiesc in castele darapanate ori in cripte dragute.
CARACTERISTICI FIZICE : Ten palid, temperatura corporala scazuta, canini sau incisivi exagerat de luni si unghii ascutite ca briciul.
PUTERI : Zbor, metamorfoza
SLABICIUNI : Nu le plac lumina soarelui, crucile, usturoiul si parii din lemn.
Daca iti plac vampirii atunci poate ti-ar placea sa citesti si cartile Dracula si Salem's Lot. Eu le-am citit si mi-au placut foarte mult. Sunt multe detalii despre vampiri in ele. Dracula cel putin este o capodobera, parintele cartilor cu vampiri.
2.Varcolaci:
Vârcolacul este, în mitologia românească o ființă fabuloasă, un demon care mănâncă Soarele și Luna, generând în acest fel fazele Lunii și eclipsele. Multiplele reprezentări ale acestei creaturi, de la animale reale (lupi, câini), la cele fantastice (zmei, balauri) au condus la un mister asupra formei demonului. Vârcolacul este reprezentarea răului care disturbă ordinea firească a lumii, iar orice abatere de la ordinea stabilită de comunitate poate genera un vârcolac. Astfel, vârcolacii, ca și strigoii sau moroii, pot proveni din foarte multe surse, cum ar fi: copii nebotezați, născuții cu anomalii, oameni care și-au ucis un frate sau o soră, sau chiar o acțiune contrară unei tradiții poate genera un vârcolac. Omul-vârcolac se va transforma în timpul unei eclipse, iar de cele mai multe ori, sufletul său este cel care va urca în cer și va mânca Soarele sau Luna. Dacă legătura sufletului cu trupul este întreruptă în timpul transformării, sufletul este pierdut pe vecie.
3. Vrajitoare
O vrăjitoare în credința populară era o femeie cu puteri magice, ce putea realiza vindecări miraculoase, sau poate aduce nenorociri, după perioada de creștinizare fiind considerată ca fiind în legătură de alianță cu demonii lui Lucifer.
În perioada evului mediu de suprimare a vrăjitoarelor, din motive de ură invidie, puteau fi înlăturate cu pretextul învinuirii de vrăjitorie puteau fi condamnate persoane de ambele sexe, dar mai ales femei. == În această perioadă se diferențiează două feluri de vrăjitori/vrăjitoare pe care le distingeau cu două cuvinte a limbii latine:
striga „vrăjitoarea cu mătură" – ea fiind în perioada din înaintea creștinismului făcătoarea de farmece, femeia-vraci, care conform credințelor putea înfățișa forma diferitelor animale
malefica (feminin), mai rar maleficus (masculin) – însemnând „făcătoare" (f) - „făcător" (m) sau „dăunătoare" (f) - „dăunător" (m), acestea sunt efectiv vrăjitoarea și maistrul vrăjitor, zis "succubus" și "incubus".
Fantome
O stafie, denumită și fantomă, nălucă sau strigoi, este o ființă ireală, imaginară, pe care cred că o văd, sau pretind că o văd, unii oameni, și care ar reprezenta de obicei duhul unui mort legat de pământ.
În general, stafia reprezintă întruchiparea sufletelor celor morți, diferită însă de strigoi. Stafiile de regulă "bântuie", adică se arată în locurile în care au trăit în timpul vieții, cel mai adesea fără a interfera cu existența actualilor locuitori, cel mult, speriindu-i. Uneori pot fi văzute (cea mai cunoscută reprezentare fiind ca o ființă imaterială, dintr-un fel de fum alb), alteori își fac simțită prezența numai prin sunete sau semne (obiecte mutate, luate din loc etc.). Urmările faptelor lor sunt ceea ce este cunoscut sub numele de poltergeist.
Daca vrei sa mai citesti si despre alte creaturi atunci uite :
https://ro.wikipedia.org/wiki/Creaturi_fictive_din_legende_și_fabule
Succes!
PitikBhaa întreabă: