| IL0VEDINER0 a întrebat:

Buna. Am o problema cu unul dintre vecini la casa din Ro. Are un câine foarte, foarte mare, aparent si agresiv. Acesta sare gardul si ajunge in strada, urmând sa atace oamenii. Ieri, a atacat un om, l-a prins de picior si orice am facut nu a vrut sa il lase. Am oprit cu masina, am inceput sa claxonez, a iesit lumea in strada, nu a vrut nicidecum sa ii dea drumul. Dupa ce iubitul meu a luat o secure si a inceput sa il loveasca pentru a-l speria( nu am avut intentii rele) s-a indepartat dupa o masina, atunci am observat la el intentia de a vâna, a simtit omul ca fiind prada usoara si voia in continuare sa il atace. Dupa ce a venit ingrijitorul câinelui( stapanul este plecat in strainatate) l-a inchis inapoi in curte. Problema este ca exista posibilitatea de a sari gardul in orice secunda. Nu sunt adepta eutanasierii sau alte chestii, chiar si eu am 2 caini ciobănesc german insa ii tin sub supraveghere si nu au deranjat niciodata pe nimeni. Trebuie sa ne gândim si daca Doamne Fereste ataca un copil sau o bătrâna si nu este nimeni pe strada, chiar si un adult in toata firea nu ii poate face fata. Am inteles ca exista mai multe plângeri pentru stăpân, tot din cauza animalului insa politia nu face nimic. Ce as putea face pentru ca politia sa ia măsuri imediat in aceasta problema? Chiar nu exista timp avand in vedere faptul ca in orice secunda poate zburda liber pe strada si instinctele ii sunt destul de sālbatice. Precizez faptul ca am vorbit cu stăpânii si nu fac absolut nimic, nu aş vrea sa fiu un "monstru" si evit sa fac anumite lucruri insa, dacă persoanele pe care le iubesc vor păți ceva din cauza acestui animal, vor fi strânsi pe bucăti atât câinele cât si stăpânul

4 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Subscriu! Nu esti o persoana rea deloc daca gandesti asa, ba dinpotriva pretuiesti mai mult viata unui om decat al unui caine iar pentru asta ai tot respectul meu! Putini sunt care pun pe primul plan siguranta omului apoi al unui animal din pacate sad
Eu daca eram in locul celui muscat de caine ma intorceam seara si-l otraveam, cu mine nu i-ar fi mers si a 2-a oara! Daca ai caine ai grija de el daca nu atunci nu ai nevoie de el si daca e agresiv trebuiesc luate masuri indiferent de care! Am avut si eu o matusa care a fost ucisa de un caine... crying cei care nu au trecut prin astfel de situatii nu inteleg durerea celor care trec sau au trecut prin asta si iau mereu apararea animalului. Nu vreau sa intru acum in amununte dar vorbeste cu vecinii si luati voi masuri daca gazda e ipocrita!

| albaersmuk a răspuns:

Stinghierii sunt solutia! Sunati la stinghieri sa ia cainele. Nu este normal asa ceva! Din moment ce pe stapan nu il intreseaza de caine si il lasa pe urmele altora, asta trebuie apelat la stinghieri!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Faci plangere la Primarie. Tu si toti cunoscutii tai.
Tu si ceilalti oameni platiti taxe pentru a circula in siguranta pe drumurile publice.
Primaria are in subordine Politia, serviciul pentru strangerea cainilor vagabonzi etc si vor trebui sa ia masuri.

Nu astepta sa se intample o tragedie!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru albaersmuk):

Oare ai vrut sa spui Hingherii?