Asa si daca pe aici ai curajul sa intrebi,sa povestesti,de ce nu iai spus aleia in fata,ori sa mergi la administratia scolii si sa le spui ce se intampla?
Pe aici oricum nu rezolvi nimic,tot acolo trebuie sa faci ceva.
Deci mergi,vorberste cu directorul scolii respective,spune-i sa pastreze anonimatul,ori stie ala ce sa faca oricum,si ala iti va spune daca regula scolii ii permite aleia sa vorbeasca asa cum spui tu.
Spui ca mai este inca un profesor,mergi si invata cu ala,daca nu vrei sa reclami pe nimeni,desi ar fi de preferat ca lumea sa reclame atunci cand este cazul,doara asa se pot lua masuri.
Despre disrtactie,mergi in afara scoli,la scoala mergi sa inveti,nu sa te distrezi .
Faptul ca aia nu socializeaza,eu tot zic pe aici ca rusii,ori ucrainieni ce or mai fi is de aia salbateci nu ma cred.
Deci cu aia nu ai ce socializa,nici cu rusii,nici cu ucrainieni,astia is o specie de aia de huzbeci
Uite la moldoveni,la basarabeni,pana si aia au preluat de la rusi,de la ucrainieni aceleasi caractere,is antisociali,trebuie sa-i lasi in lumea lor.
Cauta si tu sa socializezi cu germani,cu aia nativi,nu cu rusi cu de astia dusi de acasa.
Vad romanii tot au tendinta aia sa vorbeasca cu de astia numa cu est europeni,dai la jalea, cauta sa iti faci amici de acolo, germani, cauta sa te bagi pe linga aia, du-te la club, sau ce mai au aia acolo.
Am curajul să întreb, doar că am întrebat că sa aflu si alte păreri, poate chiar de la care au făcut o școală aici, pentru că eu nu știu cum stă treaba cu sistemul lor, iar cu ea nu pot vorbi pentru că nu știe engleză. Nu eu fac programa școlară ca sa mi pot alege profesoara cu care sa învăț, la fel ca în România. "La școală mergi ca sa înveți, nu ca sa socializezi". Așa, după capul tău, un om ar trebui să stea izolat și fără să-și facă o viață socială? Orice om are nevoie de relații, fie ele de orice natură, și ca să pot eu să ies în afara școlii, îmi trebuie prieteni. Și nu-s de acord nici cu generalizarea asta "Rușii, ucrainienii sunt...", nu toți oamenii sunt la fel, nici nu i poți judeca pentru naționalitatea pe care o dețin, ca aia n-are treabă cu felul tău de a fi și a gândi.
Nu mă pot înțelege cu ea, că nu știe engleză, și is începătoare, nu știu germană ca să mi pot exprima părerea, dar pot vorbi cu altcineva, nu asta e problema principală. Nu cred ca are vreo scuză, și da, este rasism. De ce nu mi aduce si mie o profa româncă care sa-mi explice in română? Nu i corect să vorbească in germană pentru toți? Ma repet, eu nu m-am înscris la un curs de limbă ucraineană, iar mie nu-mi explică nimeni pe limba mea sau în engleză. Plus ca cei cu care vorbește sunt din aprilie, eu am aproape 2 săptămâni, deci ei vorbesc mult mai bine decât mine. Chiar dacă nu înțeleg germană, e mult mai bine sa o vorbească pentru ca asa o voi învăța.
Spre surprinderea ta și ei fac o școală de limbă. Nu este problema legat de asta, fondatorul știe bine engleză, si femeile de la secretariat la fel, problema mea era legată strict de situația prezentata mai sus
anonim_4396 întreabă: