| Rapperiţa a întrebat:

de fapt o explicatie de cerut.deci de cand ma stiu visez mereu... acum nu exagerez practic in fiecare noapte am peste 2 vise consecutiv.In medie dorm cam 6-8 ore. Ziua nu dorm.Am avut foarteee multe vise ciudate si infricosatoare dar si altele mai frumoase sa zic asa.Nu am mereu cosmaruri dar ultimul vis care mi-l amintesc a fost cel de aseara.Acest vis l-am mai avut de vreo 4-5 ori in trecut si de aceea nu-i gasesc explicatia.Se face ca e seara (adica pe inserate) si cineva ma urmareste, vrea sa ma prinda, sa -mi faca rau poate.Eu in acel vis sau cosmar, ce-o fi, fug de persoana respectiva desi nu ii vad fata.Alerg pana la capatul puterilor neincetat fara opriere si inima imi bate foarte tare de frica.In acel vis am o stare de frica... ca ma aflu intr-un mare pericol si nu stiu unde sa ma ascund, etc.Multumesc daca ati citit si as vrea o explicatie in legatura cu vise in general, cu visul care l-am avut sau cu interpretarea lor.Nu vreau site-uri cu dictionar pentru intrepretarea viselor pentru ca nu mi se pare foarte util. Un alt vis frecvent care il am este o strada din orasul meu natal.Eu numai locuiesc acolo caci m-am mutat in alta tara. Dar mereu visez strada aceea ca mergeam pe acolo.Nu-mi place asa de mult locul acela dar se pare ca il visez mereu. Poate o fi ceva legat de subconstientul meu. Multumesc anticipat si astept comentariile voastre:*:*

Răspuns Câştigător
| pengu a răspuns:

Ultimul tau vis poate reflecta temerile tale. Poate ca iti este frica sa nu se intample ceva cu tine (eu de ex. cand eram mica m-am urcat in lift cu frate-miu si s-a blocat liftul, m-am speriat foarte tare si de cand m-am mutat la bloc uneori visez ca sunt in lift si se intampla ceva rau - se opreste brusc, cade in gol etc.). Visele reprezinta, dupa psihanalisti, manifestari ale inconstientului si se pare ca asa si este. Visele noastre pot reprezenta dorintele noastre (actuale, trecute - pentru ca inconstientul este atemporal), temerile noastre, problemele nerezolvate din timpul zilei sau de-a lungul timpului, etc. Viselor li se pot da multiple semnificatii, in functie de trecutul tau de personalitatea ta, dorinte, aspiratii, nivelul de stres etc. Orientativ, opera lui Sigmund Freud te-ar putea ajuta (chiar are si o carte "Interpretarea viselor"), dar o explicatie detaliata a interpretarii viselor ti-o poate da un psihoterapeut.

1 răspuns:
| Eu4EverX a răspuns:

Nu stiu care ar fi motivul viselor tale, dar incerca sa zici o rugaciune inainte sa dormi si eu cred ca te va ajuta.Toti visam in fiecare noapte dar nu ne amintim tot timpul ce visam.